Single post: Adresa de mail - obligatorie!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Adresa de mail - obligatorie!

    Nu stiu daca ati observat, insa in ultima perioada am inceput sa banam userii cu adrese de email inexistente, dezactivate sau care nu sunt reale. Motivele din spatele acestui fapt sunt problemele cauzate pe server si al traficului excesiv inutil.

    Imaginati-va ca aveti subscription pe 100 de threaduri unde apar new posts. Serverul CG isi face datoria si trimite 100 de mailuri catre adresa dvs. de mail. Daca adresa este inexistenta, pe langa faptul ca un server gen yahoo markeaza IP-ul nostru ca trimitand spam, mailul se si intoarce pe serverul CG cu un mesaj de eroare. Deci practic face un trafic dublu doar pentru ca userul respectiv nu are bunul simt sa-si puna emailul real si se foloseste de chestii gen [email protected]. In acest caz, nu pot decat sa rog userul respectiv sa mearga pe www.nuvreausanevizitezi.com unde sa se poata desfasura in voie.

    Pur si simplu la o statistica rapida, fiind o problema la cateva sute de useri (in special conturi de yahoo dezactivate), daca avem in vedere ca unii au subscription pentru cateva sute de threaduri, poate chiar mii... vedem ca este vorba de un trafic substantial. Pe scurt la 500 useri x 100 notificari x 2, rezulta din start un minim de 100.000 de mailuri pe zi trimise degeaba.

    Pentru cei care au adrese de yahoo care se dezactiveaza... va recomand sa va creati adrese de mail pe www.gmail.com si sa le accesati cu un program pop3 (gen Outlook, TheBat!) si in felul acesta contul nu se va dezactiva niciodata in mod automat.

    Pentru cei care considera acest lucru un fel de abuz, le reamintesc faptul ca pe toate forumurile si site-urile serioase, singurul element de comunicare este via email. Comunicarea parolei de exp. sau prevenirea folosirii contului respectiv de catre altcineva, adresa de email fiind unica.

    Sa luam un alt mic exemplu: ati uitat parola userului si ati setat o adresa de email inexistenta. Cum sa rezolvati problema avand in vedere ca serverul nu va trimite linkul de schimbare a parolei decat catre adresa de email pe baza careia exista userul respectiv.

    Incepand de azi, pentru aceste probleme vor fi acordate urmatoarele infractiuni (nu se va acorda ban din start pentru a acorda userului sansa de a-si rectifica detaliile):
    • Date de inregistrare incorecte / email inexistent - se acorda 1 punct - expira in 7 zile
    • Date de inregistrare incorecte / email inexistent (Recidiva) - se acorda 20 puncte - nu expira
    Aceleasi infractiuni se vor acorda si pentru cei care isi trec date de nastere ireale (am avut useri inregistrati care isi declarau varsta de 1 an sau de peste 99 de ani). Ne pare rau, dar pentru cei neseriosi, nu este loc pe CG.

    Multumim pentru intelegere !
    Attached Images Attached Images email.jpg