III. Reguli de postare si recomandari pe aria News
1. Toate stirile vor trece prin procesul de moderare. Dorim in acest mod sa detinem un control de calitate asupra materialelor ce vor aparea pe site.
2. Stirile trebuie sa fie sa fie din surse de incredere pentru a evita astfel situati neplacute cu stiri fara nicio legatura cu realitatea. De asemenea sursa trebuie mentionata in cazul in care stirea/articolul este exclusiv unui site sau nu exista un comunicat de presa.
3. Primul paragraf trebuie sa fie continuu si sa contina minim 400 de caractere, fara linkuri. De aceea, nu folositi
, Enter sau alte nebunii care sa duca randurile mai jos. In felul acesta putem mentine stirile la aceasi marime pe homepage.
4. Nu folositi alte fonturi decat cele de pe site. Copy/paste din Word sau din browser vor aduce dupa sine si probleme. Fie le treceti printr-un notepad, fie folositi butonul "Remove Text Formatting". La fel si la culori. Ganditi-va ca daca scrieti cu o culoare alba, iar cititorul are fundal alb, nu va vedea nimic. De aceea e optim default font, cu eventual bold, italic, underline pentru evidentiere.
5. Imaginile folosite trebuie sa fie atasate si nu folosind tag-uri [IMG]. Deasemenea sa fie de calitate si in format landscape (pe orizontala).
6. Prima imagine (ce va aparea in Newsflash) din thread trebuie sa fie cea mai semnificativa / atragatoare pt. news-ul respectiv si sa aiba dimensiunea 1280 x 720 (720p, ratio 16:9).
7. Prima imagine nu trebuie sa contina elemente de reclama la alte site-uri, watermark sau tag-uri.
8. Folositi cu incredere butonul de Preview inainte de a posta stirea.
9. Dupa ce ati publicat o stire verificati pagina Home pentru a observa daca stirea apare corespunzator. Daca nu, contactati un editor/moderator pentru editare sau rearanjare in pagina.
10. Stirile ce nu contin poze nu vor fi publicate. In cel mai bun caz un moderator vi le va edita pentru a adauga poze. In cazul in care nu exista poze pentru un anumit titlu, puteti pune logo-ul developer-ului/publisher-ului.
11. Nu trimiteti stiri ce deja exista pe site. Acestea vor fi sterse.
12. Stirile trebuie sa fie in limba romana. Se accepta pe langa body-ul in limba romana si quote-urile aferente in engleza.
13. Va rugam sa nu folositi diacriticele din limba romana (ş, ţ, ă, �, �) pentru a elimina din start posibilele incompatibilitati cu diversi vizitatori/browsere. Multumim.

Acestea sunt cerintele pentru News-uri. Cum CG este insa o comunitate non-profit, neavand nicio legatura cu site-uri de specialitate care scot o groaza de bani, consideram ca news-urile respective sunt "shared with friends". E ca la o intalnire CG, unde vine un user si spun "Ati auzit ca iese jocul X ?". Nu va sta nimeni sa-i ceara un citat, ci va fi interesat de cat mai multe detalii despre jocul respectiv.

Noi incercam sa fim cat mai profesionisti in ceea ce facem (nu aveti idee cate mii de news-uri sunt refuzate si cate modificari/rectificari/reparatii), insa nu avem capacitatea de a sta si verifica fiecare stire in parte, eventual si din 3 surse, asa cum se cere in presa. Mai mult nu stiu ce se poate face momentan.