Single post: Cum sa folosesti SixAxis la PC

  1. #10 SP
    Banned nurv's Avatar

    SixAxis / DS3 pentru jocurile pe PC... !!! How To !!!

    Deschid threadul asta din pasiune pentru jocurile pe PC combinata cu admiratia ptr ce este PS3 ca sistem de gaming / centru multimedia / bluray player. Mi-a placut tot timpul SixAxis-ul / DS3-ul pentru naturaletea si eficienta lui in jocuri de tip-ul Devil May Cry 4 de exemplu de la care a plecat toata aventura.

    Imi place teribil acest joc, imi place versiunea de PC superioara ca si grafica fata de consoarta ei de pe PS3 dar total ineficienta de jucat cu mouse si tastatura. Versiunea de PC a DMC 4 are suport ptr tastatura si controlerul de xbox 360 [care oficial se poate conecta la PC]. Mi-am dorit sa joc versiunea de PC cu grafica mai buna dar nu cu tastatura, nu cu controlerul de xbox 360 ci cu DS3-ul. Si m-am intrebat cum asi putea sa fac asta. Sa tinem minte ca ce prezint eu aici e o varianta functionala dar NEOFICIALA. Sony nu suporta in mod oficial conectarea DS3 la PC iar driverii sunt third party.

    Conectare SixAxis / DS3 la PC:
    Se foloseste cablul mini USB care vine cu controlerul si care e folosit la alimentarea controlerului. Just Plug intr-un port USB liber.

    Driverii:
    Atasat avem o arhiva, SixAxis PC Driver.zip care contine fisierele:
    libusb0.dll
    libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1.exe
    ps3sixaxis_en.exe

    Deci, controlerul este legat la PC prin USB, apoi:
    - rulati in acest moment fisierul: libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1.exe.
    - Dati un Restart la PC
    - rulati fisierul ps3sixaxis_en.exe apoi apasati o data butonul PS de pe controler.

    Acum va puteti duce la Control Panel -> Game Controllers si ar trebui sa il aveti afisat acolo ca PLAYSTATION(R)3 Controller. Dupa acesti pasi am rulat DMC Launcher, am selectat Controls / Gamepad si am mapat butoanele. In acest moment joc DMC 4 pe PC cu DS3-ul si e prea tare!!! Teoretic ar trebui sa mearga in orice joc care are suport pentru controler analog.

    Obs: Este nevoie sa rulati fisierul ps3sixaxis_en.exe + apasat buton PS dupa fiecare restart / conectare controler la PC. Fisierul ps3sixaxis_en.exe asigura recunoasterea si maparea corecta a controlerului. Pasii acestia trebuie facuti pentru ca nu e un driver oficial. Dar pot sa spun ca la mine merge fara probleme.

    Atentie! Nu va speriati, in momentul in care conectati controlerul la PC pana il deconectati, cele 4 beculete rosi ale controlerului vor palpai intermitent. E normal sa faca asa.

    Recomandare: In timp ce faceti asta, recomandat sa opriti alimentarea PS3-ului, s-ar putea sa aveti surpriza ca PS3-ul porneste cand voi apasati butonu PS de pe controler [urmand pasii de mai sus] si odata consola pornita, sa se zapaceasca controlerul, sa nu stie de cine sa mai asculte. Cand este corect conectat la PC, cele 4 beculete rosii ale DS3-ului clipesc intermitent.
    Attached Files