R.I.P.
Acest fost copil obez, devenit director �n industria farmaceutică, a hotăr�t să �nceapă, �n anii 1970, o serie de cercetări �n domeniul nutriţiei, �ncerc�nd să �şi rezolve propria problemă de greutate, se afirmă pe site-ul celebrului nutriţionist (www.montignac.com).
Michel Montignac a pus astfel bazele regimului său disociat - lipidele şi glucidele nu trebuie amestecate �n timpul aceleiaşi mese -, care a adus o modificare radicală faţă de regimurile tradiţionale, bazate pe alimentaţia hipocalorică. Michel Montignac a testat regimul disociat pe el �nsuşi şi a slăbit 15 kilograme �n doar c�teva luni.
Ulterior, Montignac a publicat, �n 1986, prima sa carte, intitulată "Comment maigrir en faisant des repas d'affaires", care se adresa �n principal directorilor care măn�ncă adeseori �n restaurant. Volumul a devenit rapid un bestseller �n Franţa, unde s-a v�ndut �n peste 500.000 de exemplare.
�n anul următor, Montignac a publicat volumul "Je mange donc je maigris" (Măn�nc, deci slăbesc). Publicată �n peste 40 de ţări, această carte s-a v�ndut �n peste 16 milioane de exemplare.
Michel Montignac a publicat 20 de cărţi despre slăbit, diete şi sănătate, a participat la numeroase congrese şi seminarii şi a lansat o gamă de produse nutriţionale bio, asociată celebrei sale metode de slăbit.
Nutriţionistul francez Michel Montignac a venit şi �n Rom�nia, �n mai 2009, c�nd a participat la seminarul "Măn�nc, slăbesc şi mă menţin", organizat �n Bucureşti.