MonkY, cred ca m-ai inteles gresit, recunosc ca sunt si eu vinovat pentru ca m-am exprimat prea dur. Dar hai sa-ti zic de unde am pornit : eram mirat cum imi scad puncte, desi postam zilnic, deci aveam activitate. Si mi-ai zis ca e un sistem implementat pentru userii care nu activeaza. Bun, am inteles, dar daca se vrea doar scaderea punctelor de la cei ce nu au activitate, atunci sistemul e cam "fail" (din nou - te rog sa nu o iei in nume de rau, asa-s eu, mai critic si folosesc cuvinte mai dure )

Hai sa-ti si explic de ce cred eu ca sistemul nu face deloc ce zici tu ca ar trebui sa faca.

Quote Originally Posted by MonkY View Post
De exp. daca activitatea este 0 astazi, in mod sigur veti primi puncte in minus.
Ti-am dat exemplu userul din postul meu anterior. Are de luni de zile activitatea 0 si totusi in ultimele luni a primit doar puncte, n-a pierdut deloc. Aici e o mare problema, e legata de urmatoarea afirmatie :

Quote Originally Posted by MonkY View Post
Este un mod mult mai dinamic si care nu scade extraordinar de mult punctajul decat userilor cu o foarte mare perioada de inactivitate.
Din ce am observat eu, nu e deloc asa. Sistemul va penaliza exact invers userii. Adica daca eu am activitate 50% intr-o zi (sa zicem ca postez de 5 ori si am 50% activitate, dau un exemplu doar). A doua zi postez doar de 3 ori si-mi scade activtatea la 40% (din nou, doar un exemplu). Voi pierde puncte - chiar masiv, daca am level mare. Asta desi am postat, am fost activ pe forum.

Sa zicem ca apoi nu mai postez - pierd in continuare puncte, pentru ca-mi scade activitatea - e foarte bine, dar...

La un moment dat o sa ajung la 0% "activity". Ei bine, aici incepe distractia : nu mai pierd puncte, pentru ca (dupa cum calculeaza sistemul) nu-mi scade activitatea - aici e marea buba, care ne duce la urmatoarea afirmatie a ta :

Quote Originally Posted by MonkY View Post
Daca nu ar fi fost luat in calcul RadioActivity, desi acesti useri au aproape 0% activitate, ar fi tot timpul printre primii in top. Si nu cred ca este fair, pentru useri care posteaza odata la 6 luni sau deloc.
Da, nu este deloc fair. Insa uita-te ce se intampla in realitate - userii care nu posteaza de luni de zile nu pierd puncte - deloc. Iar userii care posteaza zilnic pierd puncte, cateodata chiar foarte multe. Ti se pare ok ? Normal ar trebui ca userii sa piarda puncte exponential si doar daca nu posteaza deloc.

Nu am postat o zi - imi scade foarte putin, fie un numar fix de puncte (1-2 puncte), fie un procent din numarul total de puncte pe care le am (sa zicem 0.1%). Nu mai postez inca o zi, imi scade mai mult un pic (3-4 puncte sau 0.3%). Inca o zi : scade si mai mult (10 puncte sau 1%). Si asa mai departe.