Single post: User Review: Pro Evolution Soccer 2011

  1. #1 SP
    Junior Member fylipdan's Avatar

    User Review: Pro Evolution Soccer 2011

    Seria Pro Evolution Soccer a cam stagnat in materie de creativitate in ultimii ani, pierzand din ce in ce mai mult teren in fata rivalilor de la FIFA (subiect in care nu o sa intru acum pentru a evita controversele). Din fericire pentru fani, PES 2011 revine cu un gameplay imbunatatit, o libertate de miscare aproape absoluta si un standard vizual nemaivazut pana acum la jocurile de soccer. Este intradevar mai dificil de controlat decat versiunile anterioare, dar mult mai apropiat de ideea de simulator de fotbal.

    Pasa simpla si pasa la intalnire sunt si ele redefinite, acum trebuind sa ghidezi mingia spre destinatie, forta pasei fiind si ea determinata de durata de apasare, afisata in power bar. La inceput esti practic obligat sa faci greseli mari, mai ales in aparare, dar invatand din greseli ajungi sa combini foarte inteligent si sa pui in pericol echipa adversa. Noul control imbunatatit merge mana in mana cu miscarea jucatorilor care este mult mai reala decat in precedentele versiuni. Interactiunea dintre jucatori este mult mai convingatoare in lupta pentru balon, de exemplu jucatorii se vor lupta umar la umar pentru a lovii cu capul o mingie degajata, miscandu-se constant. Presand exagerat jucatorul advers este posibil sa il faultezi, sau sa pierzi mingea pentru ca el te-a impins de pe pozitia optima de receptie. Realismul este prezent si in reluari, de exemplu acum ochii jucatorilor urmaresc mingia pe traictoria ei spre poarta.

    Fetele jucatorilor si caracteristicile fizice sunt cel mai bine redate in PES 2011. Camera este si ea imbunatatita la standardele actuale ale televiziunilor, un detaliu care mi-a placut este felul in care camera incepe filmarea de la sol ridicandu-se treptat dupa fluierul arbitrului la pozitia optima. De cele mai multe ori camera urmareste actiunea, dar uneori ramane in urma o secunda si te trezesti ca te apleci intr-o parte sa vezi unde s-a respins mingia. Desi unul dintre comentatori a fost schimbat, Jim Beglin inlocuindu-l pe Mark Lawrenson, entuziasmul lipseste si repetitia expresiilor este la ea acasa.

    Pro Evolution Soccer 2011 vine cu aceleasi moduri de joc ca versiunea anterioara la care se adauga South American Copa Libertadores. Lipsa de echipe oficiale este aceiasi ca in versiunile anterioare, sa speram ca pe viitor vor fi din ce in ce mai multe echipe licentiate.

    Jocul este facut in special pentru multiplayer si modul cel mai testat de mine este 2 contra 2 sau 2 contra 1 (human players). Observand ca de data asta nu mai esti dezavantajat daca joci in aceiasi echipa cu un prieten, stilul de joc fiind mai rafinat poti inscrie goluri de toata frumusetea.

    Concluzionand, jocul merita, are o grafica de invidiat si un gameplay fluent.
    Este consolarea perfecta dupa un meci pierdut de ai nostrii in Europa. Sansa romanului de a dovedii ca se pricepe la fotbal. :)

    Grafica: 10
    Gameplay 10
    Sound: 6
    Multiplayer: 10

    TOTAL: 9
    Attached Images Attached Images pes-2011-21.jpg pro_evolution_soccer_2011_gameplay.jpg proevolutionsoccer2011p.jpg pro-evolution-soccer-2011-pc-011.jpg pro-evolution-soccer-2011-pc-031.jpg pro-evolution-soccer-2011-playstation-3-ps3-030.jpg