Move are un avantaj pentru viitor, privind jocurile bune (din ce observ, si cele care te intereseaza pe tine). Vor fi lansate jocuri ca Dead Space: Extraction, Killzone 3, No More Heroes, Little Big Planet 2, Infamous 2 sau SOCOM 4. Exista deja jocuri destul de bune pentru PS Move, de exemplu Heavy Rain, Resident Evil 5 sau MAG (am inteles ca are un control groaznic). La aceasta lista se mai adauga si jocurile lansate special pentru PS Move (The Fight, Sports Champions etc.) si jocuri de tenis care vor fi lansate in viitor (Virtua Tennis 4, Grand Slam Tennis).

Kinect are o lista mai subtire de titluri disponibile, iar majoritatea sunt jocuri casual. Pentru viitor nu se anunta titluri importante (Star Wars Kinect, Forza 4 - va avea insa doar suport partial pentru Kinect), inca niciun shooter serios (sunt zvonuri ca va fi un Gears of War, dar nimic sigur), oricum va fi aproape imposibil sa joci un shooter cu acest controller.

Ca PS3 vs Xbox 360 depinde de ce jocuri vrei, de online, de capabilitati multimedia. Depinde foarte mult de dorintele tale. Tine insa cont de faptul ca multe jocuri de X360 apar si pe PC, iar multe dintre ele (trecute ca exclusivitati pe acest thread) pot fi jucate pe PCuri foarte slabe (de exemplu Left 4 Dead, chiar si Mass Effect).

Personal iti recomand PS3/Xbox 360 (am vazut ca te atrage ceva mai mult PS3ul) si Wii, asa ai o consola HD cu MP bine dezvoltat si ultimele titluri, plus o consola bazata pe jocurile de tip "motion". Wii-ul are insa la momentul actual mult mai multe titluri decat au Sony/Microsoft pentru Move/Kinect.

Edit: Jocurile cu masini (valabil cam pentru orice gen) se joaca exact cum se joaca pe Wii, doar ca inca n-au aparut jocuri compatibile.