In ceea ce ma priveste vis-a-vis de gaming-ul in 3D (Samsung LE40750C) pot spune ca cel mai reusit joc 3D pana acum mi se pare Call of Duty Black Ops, jucat pe Xbox 360. Este singurul pana acum fara erori de paralaxa (= poti vedea atat obiectele din prim plan cat si cele din plan secundar sau fundal fara ca acestea sa apara usor dublate sau cumva neclare) si-mi da o senzatie de montagne russe care pe mine cel putin m-a amuzat grozav. Este realmente cu totul alta experiente decat versiunea 2D.

Stardust HD, pe PS 3, mi se pare de asemenea foarte reusit, dar nu este genul de gameplay care sa ma prinda asa ca 3D-ul aici este doar un demo pentru prieteni, in cazul meu.
GT5 il am dar n-am apucat sa-l incerc in 3D.

Monky, este absolut normal ca TV sa nu recunoasca in mod automat un alt format 3D decat cel nativ, secvential, in cazul acesta fiind side-by-side. Cat despre senzatia neplacuta pe care ai avut-o, well... foarte probabil sa fie o problema cu acomodarea focalizarii "impuse" de 3D. Toti avem mici imperfectiuni de vedere, ca de pilda cazul in care unghiurile axelor de focalizare ale ochilor nu sunt egale pentru ambii ochi, subiectul tinde sa priveasca usor "dintr-o parte" sau unul dintre ochi cu o usoara miopie. In aceste cazuri, in situatii naturale, creierul compenseaza in mod automat si starea de disconfort nu se instaleaza. Cand esti insa obligat sa privesti intr-un anume fel o lunga perioada de timp, poate aparea si senzatia asta.

In ceea ce priveste crosstalk-ul, eu cred ca este (inca) foarte usor de confundat cu erorile de paralaxa necorectate din materialele 3D, si ma refer in mod special la Blu Ray 3D. Sunt unele materiale in care ori un plan ori altul apare usor dublat. Daca ajustezi punctul de vedere al privitorului nu poti regla niciodata cu un astfel de material astfel incat sa ai toate planurile perfect clare.

Cat despre experienta Blu Ray 3D, eu am asa:
- Cloudy with a Chance of Meatballs;
- Tim Burton's Alice in Wonderland;
- IMAX Grand Canyon Adventure;
plus alte doua bluray-uri cu documentare subacvatice pe care inca n-am ajuns sa le vad.
(@Monky: iti stau la dispozitie sa le evaluezi, personal nu cred ca merita achizitionate toate).

Toate ofera acea senzatie de profunzime si volum, dar nu se pot compara cu experienta IMAX sau similar pentru simplul motiv ca imaginea nu iti poate ocupa intr-o proportie foarte mare campul vizual.

A-propos de IMAX: intr-adevar, au introdus shutter speed glasses la inceputul anilor 90 intr-o sala din Chicago si foarte probabil mai pastreaza in anumite sali astfel de ochelari, insa metoda pe care ei o aplica pe scara larga si care le-a adus succesul este metoda ochelarilor polarizati, pasivi.