Well, nu stiu care este legatura dintre tastatura fara fir (si eu scriu de pe una, care mai este si mini pe deasupra - Logitech diNovo Mini) dar nu as putea sa scriu "agvariu" la ceva ce dintotdeauna a fost "acvariu"

Anyway, trecem mai departe... pentru ca stiu cum este sa ai probleme cu pestiucii dragi. Si incep prin a spune ca m-a "lovit" fraza cu "filtrele sunt facute de mine cat si sitemul de iluminat. apa le-o schimb un sfert pe saptamana si atunci spal si filtrele". Comentez:

1. Filtrele sunt facute de tine, in ce sens ? Un filtru extern contine o pompa, diverse medii de filtrare mecanica si biologica... de exp. contine Siporax pentru filtrare biologica (pentru coloniile de bacterii) si bureti + perlan pentru filtrare mecanica (pentru a opri mizeriile din apa). Ar fi mai bine daca ai explica ce ai facut tu cu filtrele...

2. Sistemul de iluminare facut de tine... ce fel de neoane folosesti ? Nu de alta, dar atat pentru plante cat si pentru pesti, trebuiesc folosite neoane speciale, nu orice din comert. Neoanele pentru plante au UV stop de obicei (nu permit explozia algelor). Cele pentru pesti (de apa dulce) imita lumina de la tropice (la ora 11:00 daca nu ma insel). Un neon bun pentru plante are in jur de 4000 grade Kelvin, pe cand unul pentru pestiuci are 9000 grade Kelvin. Daca le trantesti un neon de 11000 grade Kelvin din comert, n-o sa ai niciodata plante care sa nu fie invadate de alge... sau n-o sa apuce sa traiasca prea mult. Nu mai zicem de pesti, care saracii ar da orice sa se ascunda de full spectrum (nu uita ca in natura nu stau la 30-50cm de sursa de lumina si au unde sa se ascunda).

3. Filtrele spalate in fiecare saptamana ?!?! Asta nu este bine ABSOLUT deloc. Mai ales in cazul unui filtru extern, care odata stabilizat, poate fi "uitat" si cate 3 luni... sau se va umbla la el doar pentru a schimba perlanul sau mediile de filtrare mecanica. Cele biologice trebuiesc "lasate in pace" altfel nu au nici-un rost. Iar spalarea (mai exact clatirea), daca se va face, se va face DOAR cu apa din acvariu. Niciodata cu apa de la chiuveta (clorul din aceasta va omora mai mult ca sigur bacteriile respective si iti va decicla filtrul).

Oricum, eu in locul tau mi-as face o lista si cu speciile pe care le detin, si as cauta sa vad care este mediul in care traieste fiecare din speciile respective. Iti dau un exemplu: Neonii tetra (paracheidoron innesi) stau optim la 25 grade celsius la un pH intre 5 si 7. Pe cand botia kubotai stau optim la temperatura de 24-28 grade si ph intre 6.8 si 7.5. Acum, daca stai cu pH la 5, vei avea probleme mari cu botia. Daca pH-ul este 7.5, vei avea probleme cu neonii. Daca temperatura iti sta de obicei la 28 grade, neonii nu vor fi prea fericiti... and so on. Trebuie sa vezi unde apar incompatibilitatile, ca sa stii cum iti tii pestii. Acum, ca unii din ei iti vor trai, asta nu inseamna ca vor si trai fericiti... si sa nu te astepti ca un ancistrus care traieste in medie 10-12 ani sa reziste mai mult de 1-2 ani in conditii extreme. Depinde cat de mult tii la ei.

Schimbarea de apa de 25% pe saptamana e super ok (sper ca o faci cu apa declorinata, nu cu apa direct de la robinet). Eu unul schimb 15% saptamanal. Well, cam atat pentru astazi. Bafta cu pestiucii !