Quote Originally Posted by Diesel View Post
Chestia la care ma gandesc si pe care nu o inteleg e urmatoarea: din moment ce piete SH exista pentru aproape orice alt lucru care se vinde pe planeta asta, de la electronice, electrocasnice si pana la barci si avioane, de unde s-au trezit fix developerii de jocuri sa incerce sa sanctioneze piata SH de jocuri? Daca e ceva ce-mi scapa, astept pareri si informatii
Nu s-au gandit fix developerii de jocuri la asta, cel mai bun exemplu e Microsoft si sistemele de operare Windows : nu ai voie sa le revinzi si sunt valabile (legal) doar daca ai factura pe numele tau. Si cum o persoana fizica nu poate emite factura degeaba vinzi licenta altcuiva. Nu mai zic de licentele OEM care-s legate de calculator. Ce zici, cum ar fi sa cumperi un joc PS3, sa-l activezi pe o consola si doar pe consola aia sa-l poti juca. Daca-ti crapa consola (YLOD, BluRay, etc) sau o vinzi : adio joc. Si exemple ar mai fi.

Da, daca tu cumperi un joc si-l revinzi la prima vedere pare ca nu-i ok, ca ala primeste jocul "gratis" (adica fara sa plateasca). Ce le scapa la producatorii de jocuri e urmatorul lucru : cand tu dai jocul nu-l mai poti juca. Tu practic transferi jocul tau la altcineva. Cu ce-i doare pe ei ca te joci tu sau altcineva. As intelege sa se oftice daca ai putea juca si tu in continuare, dar asa... Dar asta e, lacomia e mare, din pacate daca se continua pe linia asta (pass code-uri, etc) o sa piarda toata lumea.