Quote Originally Posted by Witchalok View Post

Asadar nu m-ar mira sa avem parte pe PS4 sau X-Box 720 de jocuri care se download-eaza direct pe consola. Si atunci ar trebui sa se intample 2 lucruri:
1. Jocurile vor fi mai ieftine
2. Jocurile nu vor mai putea fi vandute SH
Cat timp vor exista in paralel si jocurile pe disc, cele digitale nu vor fi mai ieftine, adica se va pastra situatia din prezent, unde infamous 2 era 60 de lire pe PSN UK. M-am intrebat multa vreme de unde preturile astea ridicate la versiunile digitale, cand cheltuielile de logistica si distributie sunt mult mai mici decat in cazul jocurilor pe disc. Ei, preturile sunt ridicata artificial, in urma presiunilor retailerilor, pentru a nu face concurenta prea mare versiunilor care ocupa loc pe rafturile lanturilor de magazine. Nici Sony si nici Microsoft nu si-ar dori ca Best Buy, Gamestop sau Walmart sa se supere si sa le dea jos jocurile de pe rafturi, ca vorbim de mii si mii de puncte de vanzare.

Altfel, oricum ai da-o, pretul mare al versiunilor digitale nu este justificat in absolut nici un fel. Scade considerabil si pretul de productie (cost disc, scriere disc, personalizare disc si carcasa, costuri manual utilizare) si multiplicare (tii jocul pe un server si atat), nu ai un bun fizic pe care sa-l pui undeva/sa-l colectionezi/sa-l arati prietenilor si, aia urata de la urma, ii scade valoarea pentru ca tu nu poti sa-l valorifici mai departe, cand il dai SH

Inca un aspect, ca tin minte cand au inceput sa se intensifice supararile developerilor si a publisherilor; erau tot mai suparati ca cei de la Gamestop raportau castiguri tot mai mari jocurile SH si din inchirieri, fara nici un procent care sa se intoarca la developeri/publisheri. Michael Pachter a explicat de ce nu au dreptul la vreun ban suplimentar: legea americana prevede ca, odata ce ai dat bani pe un bun de orice fel, ai voie sa scoti bani de pe urma lui cam cum ai chef (cat timp nu incalci drepturile de autor). Ai voie sa-l imprumuti, sa-l vinzi, sa-l inchiriezi, fara ca producatorul sa aiba vreo pretentie de la tine. Ergo, asta fiind legea, ce fac developerii si publisherii e un abuz. Sau, cum spunea cineva mai sus, sa faca jocuri mai bune, incat lumea sa vrea neaparat sa le cumpere la lansare, sa nu-si mai bata capul cu inchirieri si SH.