Zvon :
Play Xbox360 Games on PC - Windows 8 Lets you.

Windows 8 va permite rularea jocurilor de xbox360 pe PC. (in final pot termina Halo3 / ODST/ Reach pe pc , RIP Xbox-RROD)
Dar va trebui sa platim o taxa gen Live Gold Membership pentru a putea activa acest serviciu.
Multiplayerul se va baza pe o platforma identica cu cea de pe Xbox Live ,insa detinatorii de PC nu vor putea juca impreuna cu cei de pe Xbox.* Si va fi doar PC vs Pc. Asta datorita metodei de control - Mouse&Keyboard vs Xbox Controller**.

-----
De inteles este faptul ca totusi , Xbox-ul nu e chiar asa de slab cand stam sa ne gandim la componente , si nu toate pc-urile au dualcore si placi video performante.
Poate o sa fie de folos "Windows system Rating" de data asta...si toate pc-urile care trec de nota X (5.5 cel putin) sa poata rula jocurile.


*Am jucat odata Shadowrun pe Xbox , pe carcasa scria ceva de genu: "Compete against Xbox Live players" (adica , pc vs xbox) deci s-ar putea sa fie totusi posibila conexiunea multiplayer intre masinarii.
**Ar putea face totusi sa faca in asa fel incat atunci cand vrei sa joci multiplayer cu utilizatori de xbox , sa iti fie necesar un controller, daca tot vor sa fie fair-play.