Pfii... Cind vad virstele la unii ma simt ca un mosneag, bravo voua baieti, bravo. Ce sa zic, eu fiind cam de-o virsta cu rodarkone am inceput in vremurile in care nu erau prea multe posibilitati.

Prima mea consola (defapt primele 2) a fost un Atari 2600. Da am avut 2 pentru ca eram doi. Tin minte ca am jucat cu fratemiu un joc cu masinute de pe la 6 seara cind a adus consolele taicamiu pina pe la 2-3 noaptea si asta se intimpla prin 1987 pe un televizor bengos care se chema Telecolor.
Tot in aceeasi perioada am avut si un Nintendo Game&Watch, avea un joc cu o maimuta care stringea banane din ce-mi aduc eu aminte.

Prin 1990 am intrat in posesia unui GameBoy, dupa multe tratative cu un amic, consola care mi-a marcat intreaga copilarie, nu am sa uit niciodata cum jucam pe rind cu fratemiu Super Mario Bros, Super Mario World 2, Spider Man, Bat Man, Alladin, Bad & Red, ce vremuri.

In 1991 am reusit sa string bani sa-mi iau un NES, cind l-am pus pe GoldStar-ul (LG-ul actual) care-l aveam, si am introdus caseta cu Captain America, am facut amindoi "Wow, ce tare e!". Si da-i frate in doi cu CA, ba in battle, ba in co-op. Tin minte ca ne-am jucat intr-un weekend atit de mult la el ca s-a topit alimentatorul si am fost nevoiti sa cumparam altul (pe ce altceva sa se duca banii de urat si colindat ).
Tot in perioada respectiva tin minte ca am avut si un HC 2000 (cred ca asa ii zicea), din ala cu casete, ce mai incarcam la jocuri de pe casete, steam cite 10min sa incarce unul.

Prin 1993 o matusa ne-a facut cadou un Sega Megadrive cu 2 gamepad-uri, am ramas amindoi inmarmuriti, o bestie neagra atit de aratoasa si niste controlere atit de bine definite. Si cind i-am dat drumul si a pornit Sonic The Hedgehog, ne scurgeam amindoi pe linga el, desi mai tirziu l-am abandonat destul de repede, citi voi mai jos de ce (consola a ajun la un verisor ulterior).
Tot in 1993 am capat si primul PC, taicamiu nu suporta sa nu fie in trend, cred ca era un 386 cu 16mb ram si mai tirziu un hdd de 25mb. Tin minte ca la inceput aveam Golden Axe pe vreo 3 dischete ca sa fiu sigur ca nu se buseste, iar cind am capatat hdd-ul sa vedeti voi ce bengos eram ca-l rulam direct pe de hdd, tin minte ce ma mai dadeam in spectacol cu cunostintele mele de comenzi ms-dos si avea si NC .

In acelasi an de craciun am primit un SNES cu tot cu Super Mario World, un mare pas inainte pentru mine si fratemiu, Mario in culori, minunatie . Bineinteles ca ne-am jucat de am inebunit amindoi. Cred ca pe SNES am jucat Castlevania pentru prima data si tot pe SNES am facut cunostinta si cu Earth Worm Jim, Contra (disperare jucam in 2), Breath of Fire, Lemmings si, da!, Zelda (eram inebunit de jocul asta).

A urmat o pauza in care fratemiu a primit un Sega GameGear, juca tot felul de jocuri ciudate, insa eu nu aveam ochi decit pentru SNES-ul meu si Zelda.

In 1996, daca imi aduc bine aminte, am reusit sa-mi achizitionez primul PC adevarat, l-am primit printr-un proiect pe care l-am prezentat la un concurs. Tin minte ca era un Pentium la 166Mhz cu 32MB, 2Gb HDD, Cd-Rom (a fost o minune pentru mine), si un trident cu 2mb. Ei pe PC-ul asta am jucat eu pentru prima data Bioforge, un joc care mi-a ramas infipt in inima si memoria de gamer, jocul asta m-a marcat si influentat pentru tot restul vietii mele de gamer. Alte jocuri jucate: Doom, Hexen, Quake, Duke Nukem, Dune, Dune 2, Lotus, Warcraft, Warcraft 2 (jucam in retea cu un amic). In perioada asta am descoperit Windows 3.1 (pe 4 dischete cred), si tin minte ca aveam niste discutii intelectuale cu un amic ca nu se va generaliza si ca tot ms-dos va fi cel mai tare , ca mai tirziu sa instalez Windows 95 pe el .

Dupa aproximativ un an am reusit si un upgrade la un Cirix la 333Mhz cu 32MB, 2Gb HDD, S3Virge 4Mb, Cd-rom. Mai tirziu, am mai adaugat un 32Mb(dupa 4-5luni) si un 3Dfx Voodoo Magic (dupa 2-3ani). Ei maretul 3Dfx a revolutiona instoria jocurilor pentru mine. De la jocurile care le jucam eu Fallout, Fallout 2, Dune 2000, etc, am sarit la Half Life, Homeworld (minunat joc, primul joc de strategie spatiala cu adevarat 3D), NFS2-ul era o delectare cu noile efecte, 3Dfx era o minune a industriei IT si eu eram cel mai inrait fan al lui. Am avut si Voodoo 2 cu 12mb si Voodoo 3 Banshee, intre ele am avut un Intel 750.

Cred ca pe la finele lui 1998 am reusit sa pun mina pe un Nintendo 64, domnilor consola asta m-a dat efectiv pe spate, Mario, Zelda, Cstlevania, Donkey Kong, Resident Evil, toate 3D, cu o grafica nemaiintilnita. Tin minte ca jucam cu infrigurare Resident Evil si Resident Evil 2, tresaream la fiecare colt. Am jucat ca un nebun Zelda Ocarina of Time, eram pur si simplu transpus, ma bateam cu fratemiu de la consola ca el vroia sa joace RE. Partea asta din viata la mine a fost dominata de PC si N64, de PlayStation doar auzisem si ceva mai tirziu am jucat la un amic Crash Bandicot.

Mai tirziu prin 2000 mi-am schimbat iar PC-ul, deja eram maniac in ale upgrade-ului, nu tineam mai mult de 5-6 luni un PC intreg, imediat upgrad-am ceva in el. Deja eram mai sus Duron 700Mhz, 128Mb, 20gb HDD, Nvidia TNT2, Aureal Vortex, Cd-rw (o groaza de bani a costat, era retail si era TEAC). Deja participam la concursuri locale de Quake 3 si Tiberian Sun. Chiar am cistigat citva si premiile erau in componente si banuti.

Toata perioada 2000-2004 a fost dominata de PC la mine, desi aveam inca N64-ul si GameBoy-ul, nu ma puteam dezlipi de PC si de upgrade-urile care i le faceam (e mai rau ca o boala). Ajunsesem intr-un an sa-mi schimb PC-ul de 5-6ori. Am pornit cum am zis mai sus cu Riva TNT2 si am ajuns la Geforce 4Ti, ca mai tirziu sa trec de la Ti care era un monstru direct la Geforce FX 5900 si tot asa pina am ajuns la 8800GT la care m-am oprit, de la 128mb am ajuns la 4gb and so on. Ca o paranteza nu am sa uit niciodata Barton-ul si cite coolere si coolerase aveam nevoie sa-l racesc cind il overclock-am.

In 2004 mi-am luat primul xbox, pe care-l foloseam pe post de DVD-player si jucam doar Halo pe el, citeva luni mai tirziu i l-am vindut unui amic.
In 2007 am ajuns si eu in rind cu lumea, aveam GameCube si jocuri ca Super Mario Sunshine, Zelda The Wind Waker, Donkey Kong Jungle Beat (cu tot cu tobe). Jucat impreuna cu ficamea Zelda de-mi sareau capacele. Defapt introducerea lui ficamea in lumea jocuriloe s-a facut cu Zelda: Ocarina of Time pe N64, avea 1 an jumate (asta se intimpla prin 2006) era controller-ul mai mare ca ea.
In 2008 am achizitionat un Wii si am dat GameCube-ul. Consola achizitionata mai mult de gura lui ficamea, a fost cadoul de ziua mea pentru ea (mi-a impins nevasta un certalau de nu-mi mai trebuia), ca vroia sa joace Zelda mare (Twilight Princess). Ca in decurs de citeva luni sa-i mai cumpar inca o duzina de jocuri. Bineinteles ca mi-am strecurat si eu Resident Evil 4 (superb joc), Metroid Prime.
In toamna lui 2008 am achizitionat si un Xbox360 (moft personal), pe care din pacate nu prea il folosesc din lipsa de timp. E mai mult DVD-player decit consola. Insa am ceva joculete si pentru el.

In momentul de fata am 3 console (Wii, GameBoy, Xbox360) si monstrul de PC pe care fac doar PhotoShop. Am inceput cu console, am avut o perioada de pauza in care am vazut doar PC ca acum sa revin tot la console. Se spune ca in totdeauna revii la prima dragoste. In momentul de fata Wii e cel mai uzitat ca altfel nu scap de gura lui ficamea .

Sper cu nu v-am plictisit cu kilometrul meu de post. O seara frumoasa.