Single post: Ce fel de tara este Romania?

  1. #975 SP
    VIP Member Donely's Avatar
    LA MULTI ANI MAJESTATE !

    Regele Mihai a sosit, marti dimineata, la Parlament, insotit de membri ai familiei regale, fiind intampinat de presedintele Senatului, Mircea Geoana si de Garda de Onoare. Familia regala au plecat de la Palatul Elisabeta in jurul orei 09.00. Coloana oficiala a trecut pe Calea Victoriei, prin fata Palatului Regal, transmite MEDIAFAX.
    Regele a fost primit la intrarea de la Senat cu Garda de onoare.
    Mircea Geoana l-a intampinat pe Regele Mihai la sosire, a dat mana cu acesta, cei doi purtand un scurt dialog.
    La Parlament au sosit, de asemenea, reprezentanti corpului diplomatic acreditati la Bucuresti, printre care ambasadorul SUA. Liderii PNL si PSD

    Discursul Regelui Mihai in fata Parlamentului Romaniei.

    - Doamnelor si domnilor senatori si deputati, sunt mai bine de 60 de ani de cand m-am adresat ultima ora natiunii de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie si cu speranta invitatia. Prima noastra datorie este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru independenta noastra in toate razboaiele pe care a trebuit sa le ducem si in decembrie 1989. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul. Oamenii calatoresc si incearca sa isi consolideze familia si viata spre binele generatiilor viitoare. Romania a evoluat mult in ultimele doua decenii. Drumul nostru ireversibil catre UE si NATO nu ar fi fost posibil fara actiunea pentru libertate si democratie a legislativului romanesc din 1989. Politica poate aduce prejudicii cetateanului daca este aplicata in dispretul legii. Multe domenii din viata romaneasca gospodarite competent si liber au reusit sa mearga mai departe in ciuda crizei economice.

    - Sunt mahnit ca dupa doua decenii de revenire a democratiei oamenii batrani si bolnavi sunt nevoiti sa treaca prin situatii injositoare. Romania are nevoie de infrastructura. Agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului. Scoala este si va fi o piatra de temeli a facultatii. Alaturi de familia noastra, vom sustine interesele fundamentale ale Romaniei: continuitate si traditiile tarii noastre.

    - Coroana Regala nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unica a independentei. Coroana este o reprezentare a statului in continuitatea lui istorica.

    - Institutiile democratice nu sunt guvernate doar de legi si de etica. Simtul datoriei, iubirea de tara si competenta sunt criteriile principale ale vietii publice. Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre.

    - In 1989 in ajutorul Romaniei s-au ridicat voci cu autoritate venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adaugat sacrificiilor tinerilor.

    - Am servit natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente, multe nefericite. Dupa 84 de ani de cand am devenit rege pot spune ca cele mai importante lucri de dobandit dupa libertate si democratie sunt si demnitatea. Democratia trebuie sa imbogateasca arta carmuirii. Romania are nevoie de carmuitori respectati si priceputi. Nu trebuie niciodata uitati romanii.

    - Sta doar in puterea noastra sa facem tara statornica, prospera si admirata in lume. Nu vad Romania de astazi ca pe o mosternire de la parinti, ci ca pe o tara de la copiii nostri.

    PS. Regele Mihai a declarat in cadrul discursului sustinut in Parlament ca politica poate aduce prejudicii cetateanului daca este aplicata in dispretul legii si ca Romania are nevoie de carmuitori respectati si priceputi !!
    Attached Images Attached Images showthumb_resize.php.jpg