Quote Originally Posted by Driv3R View Post
cum sa nu... microshaft intentionat a vrut sa piarda milioane de dolari... hai sa fim seriosi... ;-)

- sansele ca RROD sa apara pe consolele mai noi e mult mai mica din cauza faptului ca cpu-ul este pe 60nm si se incalzeste mai putin decat cel dinainte pe 90nm. Cu noua generatie, Jasper, care o sa apara pe la inceputul lui septembrie in magazine este asteptata o scadere substantiala a numarului de defecte cauzate de caldura, dupa spusele lui M$ sansele vor fi undeva pe la 2% ~ 3% ceea ce ramane de vazut. Daca ne gandim bine, Falcon-ul si-a facut bine treaba pana acuma, nu cred ca sunt foarte multe console cu chipset falcon care au facut RROD, vorbesc de cele care au fost ingrijite si bine aerisite, nu cele din homecinema-urile unor cocalari din spania care n-au vazut in viata lor o consola pana acum...

- recomandari: - tine consola BINE aerisita, pe cat posibil sa nu in ingramadesti undeva, daca te pricepi si ai timp fa chestia asta LINK, crede-ma ajuta!
Man nu are legatura faptul ca o aerisesti bine sau mai prost. Problema se afla sub procesorul video GPU iar acolo temperatura ajunge imediat in cateva minute la valori mari, indiferent cat de bine este aerisit. Vezi ca faci confuzie mare cand afirmi ca modelul nou da intr-un procentaj mai mic RROD pentru ca CPU este pe 60nm si ca se incalzeste mai putin. Adevarat dar RROD nu este dat de CPU ci de GPU care a ramas pe 90nm si care se dezlipeste de placa de baza contactele intre el si placa de baza fiind pe BGA-uri si nu pe pini. Pana o sa vedem GPU pe 60 sau 45 nm o sa mai treaca vreme buna. Nu mai cred nimic din ce se lauda MS. Sa fi sanatos tu cate console cu Falcon ajung la mine in service cu RROD.