Single post: PlayStation Vita, luat cu asalt de hackeri

  1. #1 SP
    Senior Member RazvyLord's Avatar

    PlayStation Vita, luat cu asalt de hackeri

    Desi la Playstation 3 au trecut aproape 4 ani pana a aparut primul exploit, la Ps Vita s-a intamplat la 10 zile dupa lansare, noua consola ruland HBL. Initial, Teck 4 a gasit un exploit, pe care l-a folosit pentru a emula PSP (pentru cei care stiu, a aparut acum cateva zile o imagine cu Vita ruland "Hello World"). Oricum, la putin timp a aparut HBL (Half Byte Loader), un program portat de pe PSP. Practic a fost hackuit un emulator, lucru ce permite portarea hombrew-urilor si emulatoarelor de pe PSP.

    Un lucru mai rau, ce ne afecteaza pe toti, este posibilatea ca Sony sa-si spioneze clientii. Astfel de zvonuri au aparut deoarece userii sunt fortati sa faca update la ultima versiune de firmware, deoarece content manager-ul refuza sa mearga daca Pc-ul nu este conectat la internet si daca Ps Vita nu are ultimul OFW. Asta ar insemna nu doar ca esti Sony te poate obliga sa faci update, ci si ca de fiecare data cand copiezi continut pe PSV unele informatii ar putea fi trimise catre serverele companie.

    Totusi modarea noului Playstation este departe, intrucat emulatorul PSP folosit cu ajutorul exploitului nu arata nici o informatie despre consola, lucrurile necesare ramanand ascunse. Acest lucru nu inseamna decat un mesaj de avertizare pentru Sony, dovada faptului ca hackerii asteapta orice ocazie de a da lovitura pe noua consola.

    Attached Images Attached Images psvita-hacked.jpg