Quote Originally Posted by MonkY View Post
Cat despre pretul unui 4S... well, ai putea sa ti-l iei de afara mai ieftin (neverlocked), sau sa mergi pe un iPhone 4. Ca alternative ti-as recomanda sa mai astepti putin sa vezi ce poate SGS III. Oricum ar fi, pentru Android iti trebuie timp si nervi de otel ca sa pui toate cele la punct. Eu unul marea diferenta intre iOS si Android am observat-o in 2 locuri: aplicatii (compatibilitate, calitate, stabilitate) si comunitate. Daca in cazul primei parti in functie de ce Android vei avea te vei lovi de anumite probleme (crashuri, incompatibilitate rezolutie, incompatibilitate versiune de Android, buggy stuff, crashes, etc.) in al doilea caz eu am ramas socat. Ia de exp. 5 site-uri dedicate iOS si alte 5 site-uri dedicate Android. Vei vedea ca pe cele de iOS se discuta numai despre apps, games & accesories, pe cand la cele de Android, majoritatea stirilor sunt legate de inca un device cu Android lansat (mai bun decat al tau, desigur) si despre urmatorul device cu Android care va fi si mai rapid. Daca ajungi si la partea de firmware, innebunesti. Testezi la ROM-uri si kernel-uri, si firmware-uri pt. modem-uri de te plictisesti...

Per total... un device cu iOS il iei si-l folosesti pur si simplu. Pentru un Android iti trebuie timp (asta daca nu cumva iti convine sa ai tone de bloatware care mananca RAM si CPU, sau cine stie ce build de Android vechi si tot asa). Si oricat de tare as vrea sa-mi placa Android-ul, sincer sunt cam satul de crash-uri, freeze-uri, chestii care merg sau nu merg (gen am fost plecat de Paste, si s-a decis GPS-ul sa nu mai porneasca), battery drains (am ajuns sa testez aplicatii care sa opreasca diverse, pentru ca Androidul nu se descurca singur), task killere si alte nebunii.
Mie chiar imi place comunitatea xda-developers pentru ca ofera o gramada de alternative de Android modificat. Sunt ROM-uri extrem de stabile, care suplinesc lipsurile cu care vine Androidul original. Plus de asta, un device cu Android il poti modifica mult mai usor fata de un device cu iOS. Facusem la un moment dat o aplicatie in Java si am instalat-o pe device in 5 minute dupa ce am compilat-o. Pe un iPhone asta e imposibil. Trebuie sa dai $200, sa ai un Mac si sa ai si Xcode pe deasupra.

Nu sunt un fanboy Android, din contra, am un iPhone 4, de care sunt extrem de multumit si care-mi place. Am vrut doar sa subliniez un anumit plus al device-urilor cu Android.