Single post: PC-ul pierde din ce in ce mai mult teren

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    PC-ul pierde din ce in ce mai mult teren

    De data aceasta confirmarea ca PC-ul pierde din ce in ce mai mult teren in fata avalanselor de tablete si smartphone-uri, vine de la un market research realizat de cei de la IHS iSuppli. Prin acesta suntem anuntati ca daca acum cativa ani PC-urile constituiau peste 85% din cererile de memorii DRAM, incepand din al doilea trimestrul al anului acesta, PC-urile nu mai ating nici macar 50% din cerere (mai exact 49%).

    In acelasi research se estimeaza ca daca se merge in acelasi ritm, pana la sfarsitul lui 2013 PC-urile vor acoperi maxim 42.8% din cererea de chip-uri DRAM. Numele celor mai mari doi producatori de PC-uri (Hewlett Packar si Dell) sunt prezentate in antiteza cu Apple, cei care ne tot povestesc despre "Post PC Era".

    Mai mult cei de la IHS iSupply ne spun ca marii producatori precum Micron, Samsung Electronics si SK Hynix, au inceput sa-si redirectioneze mare parte din investitiile rezervate zonei PC-urilor in developmentul si crearea unor chipuri mai bune pentru device-uri mobile.

    Totodata, multi specialisti si investitori de pe Wall Street se tem ca mult anticipatul Microsoft Windows 8 (care se va lansa in Octombrie) nu va avea suficienta forta pentru a da un boost industriei PC-urilor.

    Sursa: PCs no longer consume majority of DRAM chips: IHS iSuppli - Yahoo! News
    Attached Images Attached Images corsair_dram_memory.jpg