Quote Originally Posted by cryyo View Post
O fi oficial acest standard dar de beneficiat de el, haaaa...sa fim seriosi, cine stie cand. Eu sper in viata asta.
O data cu 4K se nasc 1001 de probleme. Cat va fi un joc, 100G?! Pe ce il punem sau ce viteze de net ne trebuie sa-l dam jos in cazul ca e in format digital?
Consolele vor avea capabilitati 4K dar pana sa vedem noi jocuri la rezolutia aia, pfff... Eu de Angry Birds in UHD nu sunt interesat.
Sa ne spuna cineva care se pricepe mai bine decat mine ce putere de calcul ne trebuie pt. un joc la 1080p si ceva filtre active.
Dupa ce primim acest respuns avizat vom vedea ce inseamna REALMENTE jocuri la 4K. Vise fratilor...
Luam cel mai pretentios joc al momentului, Battlefield 3. Pentru 4k, toate filtrele activate inclusive 4xAA, pentru un framerate de 50FPS, avem nevoie de un GTX 690 sau de un SLI de GTX 680. Solutia grafica pe desktop costa 50 de milioane de lei vechi. Sau daca ne limitam la un maxim de 30fps, este sufficient un Radeon 7970 sau un singur GTX 680 [in jur de 20-27 de milioane].

Asta este pentru un joc pretentios dar actual. Pentru urmatoarea iteratie a motorului graphic din BF3 probabil ca cerintele de system vor creste. Orice placa grafica sub 7970 sau GTX 680 este incapabila in a randa 4K la 30fps in detalii mari.