@iri - Ok, make sense now.

Eventual taxa se poate aplica doar pt userii cu threaduri active din luna respectiva. Nu are rost sa "taxam" anumiti selleri, care nu au avut activitate pe nici un thread intr-o luna - adica selleri care fie nu au deschis nici un thread in 30 de zile fie nu au dat nici un "up!" in 30 de zile. Seems fare!

---------- Post added 17-12-2012 at 05:39 PM ----------

Oricum vad doua solutii pana acum:

1. "Taxarea" per thread deschis. O singura data, la deschiderea thread-ului cu o suma fixa ce variaza intre 5-10 RON. Oricum va dati seama ca acest cost se va reflecta in pretul total al produsului - dar macar asa se alege si CG cu ceva, dc. tot mai vindem din cand in cand cate ceva aici.

2. "Abonament lunar" - atata timp cat ai threaduri active.

Dezavantaje:

Varianta 1: ce te faci cand un seller adauga sa zicem 50 de jocuri intr-un singur thread.
Varianta 2: Sa zicem ca vrei sa vinzi un joc cu 50 RON, dar nu il vinzi in 5 luni de zile pt. ca nu exista interes. Pana la urma il vinzi in a5a luna cu 50 RON. Daca abonamentul este de 10 RON pe luna atunci sellerul nu se mai alege cu nimic.

Riscuri:
1. Scade numarul de vizitatori/selleri/posturi daca taxa este prea mare.
2. Cum se va face colectarea taxelor?

Ideea generala este sa fie o "taxa" suficient de mica sa nu deranjeze pe nimeni dar prin numarul mare de useri care vor adera sa se asigure bugetul de hosting, servere etc.

---------- Post added 17-12-2012 at 05:44 PM ----------

Se poate posta thread-ul si ca stiri pe prima pagina - ca sa strangem un numar mai mare de "votanti". Si sper sa fie restrictionat voting-ul doar la userii inregistrati nu si guests (care nu au nici o treaba si nu stiu istoricul...)