Din pacate m-am jucat doar cu Windows Phone 7 (nici macar 7.5)... no 8 yet! Sa stii ca, contrar asteptarilor, OS-ul de la Microsoft nu e foarte rau pentru telefoane (comparativ cu Android, de exp.). Din pacate insa, sta al naibii de prost la capitolul aplicatii, jocuri... si functii. Pentru mine Windows Phone a devenit o nisa, asa cum este si Windows RT. Va fi apreciat de fanii Microsoft (cati or mai fi ramas) si cei Nokia (desi culmea, si HTC & Co. fac smartphone-uri cu Windows Phone, dar nu prea sunt bagati in seama - probabil si datorita stransei colaborari dintre Microsoft si Nokia, in incercarea de a se salva unul pe celalalt).

Pe mine unul Windows Phone ma deranjeaza ca si la Windows 8, genul de interfata de tip minimalist. No offense, dar pana si un Android poti sa-l faci sa "straluceasca" prin customizari. La fel cum poti sa faci si cu un iPhone cu jailbreak (sau aproape la fel). Insa la Windows Phone, cum e, asa moare. In cel mai fericit caz, poti schimba niste culori... si cam atat. La o scurta privire, ai impresia ca s-a muncit mai mult la un icon de tip retina de pe iOS decat intreaga interfata din Windows Phone.

Daca stai bine si te gandesti... e aceeasi comparatie dintre sistemul de blade-uri (daca l-ati prins) din dashboard-ul Xbox 360-ului, si cel nou, de tip "Metro". Daca la blade-uri puteai schimba design, backgrounds, culori, etc... la noul Dashboard, ceea ce ai, asa ramane. Customizare aproape zero... ceea ce e destul de greu de acceptat in 2012-2013.

Si ca sa raman on-topic, intre cel mai bun Lumia si iPhone 5... as alege iPhone 5 fara sa ma gandesc mai mult de 3 secunde. Hell yeah, as alege chiar un iPhone 4S