chestia asta poate fi cu schepsis. nu spun ca e, spun doar ca poate fi. avand in vedere ca seria GTA poate influenta achizitia de hardware nou (console noi in primul rand), mutarea este de bun augur pentru producatorii de console. faza e in felul urmator. vanzarile pentru actuala generatie vor scadea dramatic din momentul in care se vor anunta noile console.

daca anunturile au loc la E3 (sau pana atunci) si lansarea GTA ar fi avut loc inainte, impactul asupra vanzarilor ar fi fost minim, dar faptul ca se lanseaza titluri extrem de importante pentru actuala generatie DUPA ce a fost facut anuntul pentru viitoarea generatie poate genera vanzari importante pentru ei pe ultima suta de metri ca sa zic asa, iar impactul negativ al anuntului in legatura cu noile console este cat de cat controlat/diminuat.

nu m-ar mira sa existe astfel de intelegeri intre Rockstar si cel putin unul dintre cei 2 producatori de console (Microsoft si/sau Sony), la fel cum nu m-ar mira sa mai asistam la amanari in urmatoarea perioada. din nou, nu spun ca asa e, dar este o coincidenta care iese prea evident in fata (iar mie imi plac teoriile conspirative).