Single post: Gamerii: mai mult control in propriile vise

  1. #1 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar

    Gamerii: mai mult control in propriile vise

    Tot mai multe studii arata ca persoanele care isi petrect timpul liber butonand jocuri video au un mic avantaj fata de cei care nu o fac (coordonare mana-ochi imbunatatita, viteza de reactie mai mare etc) si conform mai multor persoane, noi (gamerii) avem chiar si mai mult control asupra propriile noastre vise: Universitatea "MacEwan" din Canada sugereaza ca jucatorii au mai mult control in lumea viselor, avand o putere mai mare de manipulare a ceea ce vad cu "ochii mintii".

    Jayne Gackenbach, a luat decizia de a analiza acest subiect, aceasta fiind inspirata de pasiunea fiului sau pentru jocuri video si a ajuns la concluzia ca gamerii traiesc aceasta experienta ca pe o relatare treptata ("progressive narrative)", una care poate fi alterata sau opusa cu ajutorul subconstientului.

    Iar Eva Murzyn, de la "University of Derby" sustine ca jucatorii de World of Warcraft reusesc uneori sa "introduca" GUI-ul (Gamer User Interface-ul) MMO-ului in propriul vis datorita subconstientului.

    Voi ce parere aveti? Au aceste persoane respectabile din cadrul diferitelor universitati dreptate sau e doar o minciuna menita sa atraga atentia publicului? Voi ati patit ceva de acest gen?
    Attached Images Attached Images sweet_dreams-wallpaper-1280x720.jpg