Pai Monky, lengat de aspectul cel din urma care te nemultumeste, nu a zis nimeni nimic de streaming propriu zis. Chiar s-a specificat ca nu e vorba de ceva chiar ca OnLive, ci ceva intre asta si o consola dedicata. Uite.
In practice this would take advantage of the console as a client while the server is managed by an infrastructure used to remotely send data to the console already calculated so as to bring the same reach of PetaFlops!
Deci cu siguranta nu va consuma o latime de banda de 20 Mbps sau cat ar presupune un stream efectiv in full hd. Ci se pare ca e vorba doar ca o parte din calculele de procesare sa fie facut in mod remote pe server de supercompueterele lor iar in momentul in care toate datele sunt la dispozitia hardwareului dedicat al consolei atunci randarea efectiva presupun ca este facuta strict acasa prin intermediul gpu-ului dedicat. Ma indoiesc ca acest sistem va necesita o latime de band foarte mare.


Insa primul aspect care te nemultumeste cu siguranta pot sa il inteleg, dar pana la urma nu putem stii niciodata nivelul de dedicatie la care se gandeste Microsoft sa il ofere cu suportul pentru un asemenea sistem. Pana la urma cert ar fi ca orice joc cumparat pe acest Xbox sa poata fi jucat cel putin pe intreaga duarata de viata a consolei, asa ca nu ar trebui sa iti faci griji ca in cazul suportului pentru multiplayer al unor jocuri pentru care s-a taiat in mijlocul ciclului de viata accesul pe serverelele de multiplayer probabil din lipsa de activitate. Iar dincolo de durata aceasta de viata, teoretic daca urmatoarele console ar fi backwards compatible atunci le-ai putea juca la nesfarsit pe hardware-ul lor dedicat care ar putea fi suficient cat sa substituie si complementarea de procesare obtinuta prin cloud a acestei generatii. Sau s-ar putea cauta o solutie prin emulare... cine stie?

Cel mai bine asteptam si vedem ce are Microsoft de zis despre toate astea si cum exact ar fi abordat un astfel de sistem pentru ca acum nu stim mai nimic pana la urma. Sfatul meu e ca nu ar fi rau sa priviti si voi ideea asta fara preconceptii negative si sa ziceti ca nu veti cumpara asa ceva orice ar fi fiindca pana la urma poate ca toate aceste nemulturi ale voastre legate de idee vor fi adresate in moduri satisfacatoare. Cert e ca pentru moment nu stim nici intr-un fel nici in altul.