Single post: Kinect 2

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Kinect 2

    Daca tot avem oficial noul Xbox One, cred ca este cazul sa pornim si un thread dedicat pentru noul sau companion: Kinect 2. Trebuie spus ca din conferinta Microsoft a reiesit foarte clar ca noul Kinect va fi "mandatory", deci spuneti adio zilelor in care avea un Kinect era ceva optional. Si ca sa-l citez pe Harvey Eagle (Microsoft Marketing Director): "Kinect does require to be connected to Xbox One in all cases, yes"!

    Eu trebuie as recunosc ca nu am fost un mare fan al Kinect-ului de pe Xbox 360... la fel cum recunosc ca totusi am avut parte de niste sesiuni funny de gaming cu prietenii cu ajutorul Kinect-ului. Insa am ajuns dupa foarte scurt timp sa fiu nevoit sa-l dezactivez (imi cauza probleme, delay-uri la pornire and so on). Pentru foarte multi insa (in special "posesorii" de copiii), Kinect-ul face consola Xbox foarte atractiva (nu e de mirare ca in Februarie 2013 Microsoft anuntase ca s-au vandut 24 milioane de Kinect-uri).

    Kinect 2, desi in opinia mea e o masinarie foarte urata (multi m-au intrebat daca Xbox One e compus din doua parti din aceasta cauza), pare a fi un meritoriu urmas al primului Kinect. Acum cu o rezolutie mai mare (1080P la 30FPS), cu nightvision, cu unghi mult mai mare de vizualizare (se estimeaza cu 60% mai mare - lucru care va reduce distanta minima necesara pana la Kinect), cu o latenta de 33ms... si cu functii de detectie a fetei, a imbinarilor, a detaliilor (poate face distinctie chiar si intre degete). Mai adaugam si ca poate sa-ti citeasca ritmul cardiac (bizar, citind miscarile fetei)... si poate fi un succes.

    Din pacate insa, cuvantul "obligatoriu" suna foarte urat si ne-atractiv... Inteleg ca vrei sa ai Kinect-ul pornit pentru a folosi Skype-ul, insa pentru cei care se tem pentru intimitatea lor (mai ales ca Xbox One necesita sa fie Always Online), exista temerea ca va fi o mare tinta (in special pentru hackeri si paparazzi). Practic noul Kinect va fi pornit tot timpul (chiar si atunci cand consola e oprita), aceasta (conform spuselor celor de la Microsoft) fiind singura modalitate prin care poti activa consola (spui "Xbox On").

    Va rog sa postati aici informatiile pe care le gasiti referitor la Kinect 2, precum si intrebarile si raspunsurile dvs. Atasez mai jos ceva clip-uri de prezentare precum si imaginile oficiale (inclusiv dintr-un teardown). Aveti deasemenea si o imagine alaturi de Xbox One.



    Attached Images Attached Images xbox_one_kinect_2_inside.jpg xbox_one_kinect_2.jpg xbox_one_with_kinect_2.jpg