Quote Originally Posted by h0stile View Post
Si din pacate nu vom avea prea curand LIVE, mai ales ca odata cu One continutul distribuit se va diversifica. Daca ei nu vor putea distribui inclusiv muzica, filme si seriale pe piata din RO, nu vom vedea niciun bit de LIVE pe plaiuri mioritice. In plus de asta nici mentalitatea sau atitudinea romanilor fata de asemenea servicii de streaming nu este tocmai cea potrivita (in mare parte din cauza pirateriei), iar ei au nevoie de exemple pozitive pentru a motiva extinderea serviciului si in tara noastra.

Din informatiile pe care le am, Sony si Microsoft nu sunt dispuse sa intre pe piata doar pentru a incerca sa schimbe mentalitatea consumatorilor de la noi. Ei vor intra cu asemenea servicii cand va exista cerere si va scadea rata pirateriei (pentru continutul pe care ei il vor distribui), ceea ce din pacate mai dureaza pentru ca romanii nu cheltuie inca destul de mult (aici) pentru asa ceva. Veti spune ca e normal sa iei din UK sau de pe piata gri daca preturile retailerilor de la noi sunt unde sunt. De acord, este un cerc vicios din care nu stiu cand si cum vom iesi, insa vom avea serviciile pe care le dorim numai atunci cand se va intampla acest lucru.

In concluzie, nu va bazati pe facilitatile aduse de One daca ele depind de LIVE, pentru ca nu vom avea LIVE prea curand (si nici PS Store).
Cei de la Microsoft spun ca sunt chestiuni de legislatie romaneasca de nu pot baga LIVE-ul in Romania. De exemplu, PS Store e in Bulgaria. Bulgaru nu pirateaza, bulgaru baga banu gros in jocurile de pe PS Store?