Cred ca este timpul sa dam drumul unui thread dedicat urmatoarei iteratii din seria Samsung Galaxy S. Dupa esecul avut cu Note 7, ma astept de la Samsung sa vina atat cu un QC mult mai bun... cat si cu ceva features care sa ne determine sa-i "iertam". Zvonurile spun ca noul Galaxy S8 ar trebui sa iasa pe piata undeva pe la sfarsitul lui Martie 2017 - inceputul lui Aprilie 2017. Vom avea ca de obicei 2 variante (dar foarte probabil cu diagonale de 5.8" si 6.2") cu o mare acoperire a ecranului (se vorbeste despre 83%). S-ar putea ca multora sa nu le convina faptul ca Samsung a trecut de la standardul 16:9 la ceva ce ar putea fi numit 18.5:9.
Desigur, vom vedea procesoare precum Qualcomm Snapdragon 835 in unele versiuni si ultimul Samsung Exynos in altele (probabil axat pe regiuni ca si pana acum - o chestie pe care personal o urasc), asa cum aproape sigur va fi in spate un Android Nougat.
Desi diagonalele cresc (repet, sunt doar zvonuri), bateriile insa raman cam in aceeasi zona: 3000mAh si 3500mAh (pentru 5.8" si respectiv 6.2"). 4GB RAM va fi cu siguranta ceva standard, iar baza de storage pleaca de la 64GB. Si da, se pare ca vom avea in continuare suport pt. microSD (256GB).
Conexiunea principala va fi facuta prin USB-C si da, va exista un jack de 3.5mm (in your face, Apple!). Camerele vor fi de 12Mpx cu f1.7 si 8Mpx (upgrade de la 5Mpx). O chestie care nu cred ca imi place... este faptul ca noul senzor de amprenta se va muta pe spate. Pentru restul detaliilor, ramane sa mai asteptam. Daca aveti noutati, please post them here!
P.S. In mod normal, pentru multi ani la rand, Samsung si-a lansat noile Galaxy-uri in cadrul Mobile World Congress din Barcelona, la sfarsitul lui Februarie. Anul acesta insa, evenimentul denumit "Unpacked" va fi tinut cu o luna mai tarziu, pe 29 Martie in New York. Nu stim daca Samsung va astepta Unpacked-ul sau va da drumul la rachete la MWC... so stay tuned!