-
2 Attachment(s)
Si asta chiar e picatura care a umplut paharul. Va fi Adio Android... adio Samsung... cat de curand posibil. Uitati si voi test in aceeasi locatie, acelasi SIM, acelasi provider (Vodafone), difera doar telefoanele. Primul este Note 3 (flagship-ul lui peste cu quad core) si al doilea este un iPhone 5 (care are deja 2 ani...). Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar merge un iPhone 5S. Anyway, i rest my case.
Galaxy Note 3:
- Ping: 44ms
- DL: 8.48Mbps
- UL: 1.94Mbps
iPhone 5:
- Ping: 29ms
- DL: 13.37Mbps
- UL: 3.67Mbps
-
Fara suparare, ai telefonul asta de ceva vreme dar totusi iti bati pila de el incontinuu. Sa te intreb si eu, cum faci tu cu altii, de ce il tii/l-ai tinut atata timp chiar daca nu iti place?
Parca topicul asta nu e samsung vs apple.
-
Am avut S4 inainte... Am sperat ca asta e mai bun. Cat despre motive, am postat pros si cons chiar la inceputul threadului, in caz ca ti-au scapat. De tinut am zis ca-l mai tin pana la iPhone 6. Insa ma minunez pe zi ce trece de cate probleme marca Google & Samsung gasesc. Si daca la un flagship se intampla asa...
Comparatia cu i5-ul o fac pentru ca atat am de obicei acasa. Eu un Note 3 si femeia un i5. Note 3-ul "ar trebui" sa bata din toate punctele de vedere, iar Android-ul fiind atat de "open" ar trebui sa-mi permita sa scap de toate problemele... Daca se intampla asta, trageti singuri concluziile.
Cat despre de ce-l mai tin, am zis si asta... ca o voi face pana iese iPhone 6. Atunci fie voi lua un 6 fie un 5S (sa-i scada pretul). Sorry, va trebui sa mai ma suporti cu acest thread pana atunci... sau sa-i dai pur si simplu ignore.
Referitor la "topicul asta nu e samsung vs apple", fiind experienta mea legata de Note 3, poate fi despre orice vreau eu sa fie, atata timp cat sunt teste reale, facute de mine zi de zi si nu de cine stie ce individ platit de Samsung sau de Apple. Nu scot chestii de "hatereala" sau "din burta" doar asa ca am eu chef. Ma lovesc de una de alta si postez aici. Probabil ca unora insa le place mai mult "propaganda" decat niste teste "real life" efectuate de-a lungul timpului.
De ce oare atunci cand scriu de bine (am facut asta si cu Note 3-ul), nu comenteaza nimeni... dar cand scriu de rau, imediat devine "Samsung vs Apple"?!?
Anyway, voi continua sa scriu despre bune si despre rele aici... chiar daca unora nu le convine. Si promit ca la fel sa fac si cu urmatorul telefon pe care il voi detine.
-
Doar ca o paranteza, eu zic ca comparam merele cu perele.
Daca iti doresti un telefon cu diagonala mare, nu e cazul sa vorbim de Apple. Mie personal mi-ar fi imposibil sa trec la un telefon cu diagonala de 4 inch. Da, ma enerveaza si pe mine multe lucruri la Note 3, dar inca nu am gasit telefon mai bun pentru nevoile mele.
Imi pare rau de experienta ta, sper ca la urmatorul telefon sa ai parte de una mai placuta.
-
Stai un picut, sa lamurim situatia:
1. In primul rand am rugamintea sa-mi spui unde comparam mere cu pere? Comparatia de mai sus (cea care dealtfel te-a si determinat sa postezi) nu e intre mere si pere, ci intre 2 conexiuni la internet. Imi pare rau dar trebuie sa o spun: nu are nicio legatura diagonala unui smartphone cu viteza mult mai mica fata de un device mai slab. Ba din contra, Note 3 se lauda cu chipset de WiFi si 4G mai bun... si fiind mai mare, isi permite sa foloseasca antene mai mari/mai puternice. E un test real de 3G pe Vodafone si nimic mai mult, si chiar nu conteaza ce fel de device-uri sunt... rezultatul este singurul care conteaza. Ma asteptam ca Note 3-ul sa stearga cu i5-ul pe jos, dar nu s-a intamplat. Ce sa fac, sa mint? Sau sa nu vorbesc despre asta?
2. Legat de diagonala mare, am tot spus de-a lungul acestui thread de avantajele si dezavantajele sale... am ridicat in slavi Super AMOLED-ul... am spus foarte clar ca inca nu am gasit un device cu un nivel de negru mai bun (chiar am spus ca mi-as dori un TV cu o astfel de tehnologie). Da, si eu m-am obisnuit cu diagonala mai mare, si e unul din motivele pentru care mi-ar fi greu sa trec la un i5S. Pe de alta parte insa, ma lovesc zilnic de dimensiunile prea mari... si e motivul pentru care sper ca urmatorul iPhone (sau urmatorul meu telefon, indiferent care va fi), sa se situeze intre 4" si 5.7". Cu alte cuvinte un 4.5" - 5" pentru mine ar fi ideal.
3. Referitor la experienta mea, nu am postat doar de rau despre Note 3... Si crede-ma te rog ca daca era un device extrem de prost, as fi scapat de el instant. Numai faptul ca il folosesc in continuare ar trebui sa fie un argument pro. Doar ca nu sunt genul "pupincurist" (pardon de expresie) care daca detin telefon de la firma X, sa ma apuc sa scriu non-stop numai de bine despre X si ce produs magnific mi-au oferit (de parca ar fi fost moka, si nu o caruta de bani). Ce Dzeu, esti user vechi... ma stii de atata vreme. Sigur m-ai vazut hulind si pe Microsoft, si pe Sony, si pe Nintendo... atunci cand au dat-o in bara (chiar cu riscul de a mi se umple frigiderul). Asa cum i-am si laudat cand au venit cu ceva bun. Aceeasi situatie si aici...
Acum, poate ar fi trebuit sa fiu si eu mai putin rautacios... insa as fi facut asta daca nu vorbeam de telefonul meu propriu, cumparat cu un efort financiar. Poate as fi facut si eu "reviews" ca altii in care sa ignor una si alta... doar pentru motivul ca l-am primit cadou si nu ma doare. Sau poate faceam lucrul asta daca stiam ca vorbesc despre un telefon mediocru, achizitionat cu un buget minim. Sincer eu aveam impresia ca tocmai asta va place pe CG... ca suntem oameni care le spunem direct lucrurilor pe nume, fara sa ne cenzureze nimeni.
In momentul in care mi se va impune sa scriu numai de bine despre un anumit produs, atunci probabil voi renunta. Pana atunci insa, sper sa ma mai suportati.
-
M-ai inteles gresit la faza cu merele si perele. Ma refeream la faptul ca chiar daca preferi ios-ul, oricum nu poti sa achizitionezi ceva comparabil la diagonala, cu acel sistem de operare.
Teoretic asa e, un simplu test de viteaza. Practic nu stiu daca e chiar asa, conteaza destul de multe chestii: cat de incarcat e un sistem de operare, cat de incarcata e celula operatorului de telefonie mobila si probabil mai sunt si altele. Stau intr-o zona cu semnal mai slab(centru Clujului :)) ) si conteaza foarte mult cata lume e prin jur, daca e perioada cand oamenii sunt la munca, semnanul e varza, sau daca e seara si e mai lejer, semnalul e mult mai bun. Toata faza cu semnalul e variabila de la un minut la altul. Eu cu note 3 pot spune ca am cel mai bun semnal dintre toate smartphone-urile care le-am avut pana acum.
Sub nici o forma nu zic ca note 3-ul e mai bun pe 3g, nu ma prea intereseaza aspectul asta. M-am lecuit cu internetul pe mobil in momentul in care a fost E3-ul de anul asta. Am fost plecat intr-o zi, nu aveam la dispozitie wi-fi, asa ca am activat 4g-ul pentru o jumatate de ora. Am facut un streaming la ceva conferinta de la E3, 10 minute, nu mai aveam mb in abonament iar a doua zi, pentru vreo 300-400mb trafic pe gametrailers, am avut cost suplimentar de vreo 45-50 euro...
Probabil m-a deranjat mai mult modul in care te-ai exprimat "Va fi Adio Android... adio Samsung...", poate te-ai lasat dus de val, dar din afirmatia ta se intelege ca Samsung si Android sunt varza si ca nu iti vei mai lua nimic cu android. Sunt sigur ca daca anul viitor Samsung ar scoate un super gadget cu os android, inovator si mult mai bun decat ce are concurenta, ai face tot posibilul sa-l achizitionezi.
Legat de diagonala, probabil si eu m-as putea obisnui cu unul de 5". Mai jos, probabil ar fi prea mic.
Da, stiu ca ai hulit si laudat toti marii producatori de console, dar trebuie sa recunosti ca suntem oameni si avem preferinte personale, iar in materie de mobile/tablete tu preferi cu Apple :P.
PS: Nu sunt hater, am si Apple in casa, doar ca ma enerveaza "rigiditatea" si pretul prea mare al produselor cu mar muscat pe ele, dar si urmatoarea fraza folosita de detinatori: "E Apple!". De parca e o farama de rai, nu un simplu gadget!
-
Monky detin si eu un note 3 si caut o baterie mai mare de 4600 dar fara spatele butucanos ...si nu gasesc...vazusem ceva pe youtube dar nik concret..stii ceva d bateria asta?ms
-
1 Attachment(s)
Nu exista baterii atat de mari care sa nu fie "butucanoase". Iar cele care sunt, au doar un abtipild de 5-6.000mAh... sunt tzepe chinezesti care de-abia daca au 3000mAh. Din pacate tot ce este peste 5-6.000mAh arata cam asa (bine, asta este de 10.000mAh, gasesti detalii aici).
-
-
Ohoooo, mi-a venit Lolipoop upgrade la Note 3. Ia sa vedem minunea... installing now... praying... :D
-
-
Yup, am cate un telefon din fiecare "lume". Note 3 pt. Android, Lumia 735 pt. Windows Mobile, iPhone 6 pt. iOS. Mi-am dat seama ca decat sa-l vand la un sfert din cat am dat pe el, mai bine il pastrez...
Oricum, nu-mi place update-ul la Lollipop... a facut Samsung muci butoanele (ba rotunde, ba colorate aiurea), tastatura nu mai e dark, a devenit white... meniurile din grey/dark/black au devenit colorate ca un pom de Craciun... Pana mea, zici ca s-au uitat la iOS si-au zis "noi putem sa facem si mai colorat". Plus ca nu stiu daca face ceva anume acum dupa update... dar parca se misca totul mai prost. Il mai las sa-si "revina", poate face un caching, TRIM optimization, ceva...
-
Eu nu am primiy nici un update... dc oare?
-
Sunt 2 posibilitati: 1. Esti pe un provider gen Orange (care intotdeauna intarzie). 2. Ai vreo versiune de ROM pt. care inca nu exista update. Pentru 1 incearca pe Vodafone. Pentru 2, cauta pe web dupa ce firmware ai...
-
Vodafone am ca provider :) ... o sa caut pe net... ms frumos :)
-
Nici acum nu am primit Update.....
-
Cum i-am spus si unui amic care la fel pateste cu al sau Note 3 pe Orange: Sa nu-ti para rau! E hidos si e mai lent. Poate tu cei primi direct 5.2 ;)
-
Salut nici eu nu am primit up date pe note 3 whay???
-
Posteaza te rog Model number, Baseband version, Kernel version si Build number (din About device). O sa incerc sa compar ce ai tu cu alte 2 Note 3-uri diferite.
-
1 Attachment(s)
Salut Monky , astea sunt....