Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 10 of 10

Thread: Amazon aduce la zi gama de tablete

  1. #1 SP
    is the man! trickz's Avatar

    Amazon aduce la zi gama de tablete

    Iata ca avem o saptamana plina de lansari, desi nu am ajuns nici la mijlocul ei. Intr-o conferinta intima, Jeff Bezos, CEO-ul firmei Amazon, a lansat astazi gama noua de tablete Kindle Fire, marita la trei membrii. Avem baza gamei, Kindle Fire HD, care pentru 139$ ne aduce acelasi procesor dual core de 1.5Ghz ca pe ultima generatie, dar intr-o carcasa noua, stilizata.

    Varful de gama, Kindle Fire HDX nu dezamageste si aduce in joc specificatii moderne precum diagonala de 7 sau 8.9 inch cu rezolutie mare ( 323 ppi - 1920x1200 si 339 ppi - 2560x1600 ), hranita de un procesor QuadCore Snapdragon 800 de 2.2GHz si de placa grafica Adreno 330. Varianta de 8.9 inch se lauda si cu o camera de 8mp cu stabilizare electronica incorporata, amplasata pe spatele tabletei, pe cand surioara mai mica trebuie sa se multumeasca doar cu camera de pe fata. Ecranele respecta 100% culorile sRGB. Autonomia promisa este de 11 ore de utilizare normala, pentru ambele modele, dar poate fi marita la 17 ore daca este activat modul special pentru citit. La 374 grame, Jeff Bezos lauda gama HDX ca fiind cu 34% mai usoara decat generatia anterioara.

    Cu aceasta ocazie, a fost dezvaluit si noul software Fire OS - Mojito. Avem de-a face si de data aceasta cu o varianta modificata de Android, mai exact, Jellybean. Principalele modificari sunt la interfata, pentru a ajuta utilizatorul obisnuit cu Android sa se familiarizeze; meniuri accesibile prin swype, panouri cu setari rapide, afisarea aplicatiilor in formatul clasic de grila, etc. Cea mai laudata functie noua este "Mayday", o linie video directa cu un operator Amazon, instruit pentru a te ajuta cu orice problema, de la setarea tabletei pana la alegerea de jocuri sau aplicatii. Conectarea cu alte dispozitive din sufrageria utilizatorului tipic a fost imbunatatita prin functia "Second Screen", care transmite catre cloud continutul, ca apoi sa fie rulat de catre o consola (PS3/PS4) sau un televizor smart (Samsung). De asemenea, a fost adaugat suportul pentru print wireless si VPN. O alternativa pentru clasicele huse-stand este "Origami Cover", care merita mentionata mentionata din punct de vedere estetic, tehnic nu aduce nimic nou.
    Attached Images Attached Images amazon-kindle-fire-hdx-03.jpg amazon_kindle_fire_hdx.jpg amazon-kindle-fire-hdx-01.jpg amazon-kindle-fire-hdx-02.jpg amazon-kindle-fire-hdx-89-7-volumn.jpg kindle-fire-hdx-trasera-dock.jpg

  2. #2 SP
    Member Nestea's Avatar

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Merci trickz... m-ai scapat de a mai scrie inca o stire despre tablete. Incepuse lumea sa creada ca am ceva cu ele... dar n-am nicio vina ca ies pe banda rulanta. Configuratia hardware e interesanta (la Kindle Fire HDX cel putin), insa designul ala... "rombotron" ar trebui sa scrie pe spate. Zici ca-i taiat cu toporul. Noroc ca e totusi unibody si e magneziu, nu plastic ieftin.

    Din pacate, ca si pana acum... Amazon inca nu da voie la Play Store... prin urmare aviz amatorilor!

    P.S. E haioasa faza cu MAYDAY. Pana acum nu am vazut la nimeni asa ceva. Apesi un buton, si poc... ai customer support. For free!

    ---------- Post added 25-09-2013 at 19:27 ----------

    Si ceva filmulete:








  4. #4 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Foarte misto HDX, daca ar avea si store....

  5. #5 SP
    Banned Venom's Avatar
    Pai eu zic ca are. Dar stiu ca nu e valabil in Romania.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    Pai eu zic ca are. Dar stiu ca nu e valabil in Romania.
    Era vorba despre Play Store-ul clasic, de pe Android. Pe care Kindle-ul nu-l are, decat daca ii schimbi rom-ul, bootloader-ul... il rootezi and so on. Altfel, e doar un device de cumparat de pe Amazon carti, filme, aplicatii si jocuri.

  7. #7 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Din pacate, ca si pana acum... Amazon inca nu da voie la Play Store... prin urmare aviz amatorilor!
    Nici nu or sa dea drumul... Din cate am inteles, pretul mic al tabletelor vine tocmai de la comisionul pe care si-l iau gratie Amazon Store-ului.

  8. #8 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Tableta mi se pare super misto.S800 (CPU high-end),display 1080p,etc. la ~ $229

    Foarte tentanta tableta.Eu daca mi-as lua,as pune un ROM Android stock,si gata...

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    JeNeI: din pacate la unele modele nu gasesti Android Stock... ci doar custom ROMs. Eu am avut tone de issues cu un Kindle Fire si un Nook (de la Barnes & Noble). Ba nu mergea volumul, ba nu puteai instala anumite apps... ba wifi-ul murea cand iti era lumea mai draga. Baterie se ducea si ea aiurea... si tot asa.

  10. #10 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Eu de ROM custom vorbeam,dar am zis stock fiindca cele cu "n" features-uri si nu stiu ce functii nu imi plac (gen. CM).O sa vad dupa lansare cum sta treaba cu fiabilitatea,autonomia,si decid.Am renuntat la Nexus 7 fiindca a devenit lent,si aveam probleme cu el daca ajungea la 0% (flickers la incarcare,nu pornea),in final a trebuit sa-l resoftez (cu foarte putin noroc).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Nintendo improspateaza gama 3DS By trickz in forum Console News
    Replies: 14 Last Post: 18-09-2014, 14:30

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts