Shrinkflation si in gaming [emoji1787]
---------- Post added 04-09-2025 at 16:44 ----------
Nu prea contează ca e digital sau cu disc, jocurile ocupă acelasi spațiu pe SSD.
Printable View
Mda, cred că așa este, jocurile ocupă același spațiu indiferent de ediție (digitală sau pe disc). Știu că s-a introdus recent o modificare și dacă primești un joc la PS Plus pe care-l aveai deja instalat, nu se va mai face instalarea de la zero, pur și simplu se taie legătura cu discul. Am testat-o eu cu MK 1, parcă (am jocul pe disc).
Un raport Sony pe 2024 arata ca banii multi vin din PSN, mai ales vanzarea de DLC-uri. Doar 3% din retail? N-are cum..
http://x.com/Genki_JPN/status/196725...100-6534756%2F
Va mirați ca Sony face bani mulți din dlc-uri? Pai am un prieten care nu e angajat, lucrează cu ziua ce apucă una alta si a băgat mii de lei in skin-uri Fortnite. Noroc ca până la urmă si-a dat seama ca nu merită. Nici nu vreau sa-mi imaginez cineva care are un venit consistent si prinde microbul ăsta cati bani bagă.
Multi copii nu mai cer masinute si papusi, ci coduri de Fortnite si Roblox - jocuri despre care nici nu se discuta aici pe forum desi sunt cele mai profitabile. Generatiile urmatoare nu vor aprecia jocurile story-based single-player la fel de mult ca noi si asta va schimba foarte mult toata industria, lucru care se vede deja pentru ca majoritatea banilor se investesc in live-services.
Aici e si vina parintilor eu nu le-as da 1 leu pentru Fortnite, Roblox sau orice alta mizerie de joc live-service.
Noul update PS5: Power Saving Mode si dual sense sync upgrade to multiple devices. Anuntat de Sony in Iulie.
L-am făcut și eu dimineață pe consolă. Nu am actualizat nici un controller încă. Era și timpul ca opțiunea asta să existe pe controllerul DualSense.
State of Play returns this Wednesday, September 24
https://www.youtube.com/watch?v=0QcEoGC51ZYQuote:
Tune in live this Wednesday for more than 35 minutes of reveals and news from developers around the world. We’ll share new looks at anticipated third-party and indie titles, plus updates from some of our teams at PlayStation Studios – including an extended look at Saros, Housemarque’s mysterious new title arriving next year. Look forward to nearly five minutes of gameplay captured on PS5.
Se zvoneste ca vom vedea un trailer nou pentru 'Wolverine' si un nou Metroidvania God of War.
Poate vom vedea si altceva ca mass effect,kotor.
Cel putin Marathon nu va fi acolo, sper sa nu fie nici un alt live-service [-O<.
Sper sa nu vedem acelasi titluri din nou.
Celebrating the first 30 Years of PlayStation – PlayStation.BlogQuote:
Originally Posted by PlayStation.Blog
Sony Says PS5 Is the 'Most Successful' PlayStation Generation Ever, Making $136 Billion in Sales So Far
Probabil vor mai adauga cateva zeci de miliarde anul viitor, odata cu lansarea GTA 6 si Wolverine.Quote:
According to Nishino’s presentation, Sony's Game & Network Services (G&NS) division, which includes Sony Interactive Entertainment, has generated $136 billion in sales during the PS5 generation so far (2020 onwards). This suppasses sales made during the reign of all previous Sony consoles, making the PS5 the “most successful generation to date.”
In comparison, G&NS made $107 billion from 2013-2019, aka the PS4 generation. The graph revealed that, over the past 31 years since the original PS1’s launch, each subsequent console generation has brought in more money than the last. For reference, sales during the PS3 lifecycle were $71 billion, the PS2 $44 billion, and the PS1 $24 billion.
It should be emphasized that these revenue figures encompass sales across the entire G&NS business during the time periods in question. So, that huge $136 billion in sales during the PS5 generation will include money Sony continues to make from PS4 hardware and software.
Astea sunt aceleasi informatii din iunie. Oricum, comparatiile sunt mai greu de realizat, un PS4 vandut acum se trece la generatia PS5 si dupa 2020 standardele lor de contabilitate s-au schimbat, insa daca ne luam dupa profit, sta bine afacerea.
Asa e, si in acelasi fel va fi considerat si PS5-ul generatia urmatoare cand se va vinde impreuna cu PS6.
Iar faptul ca business-ul lor creste demonstreaza ca piata consolelor inca are loc de crestere, si nu stagneaza asa cum zic cei de la Xbox. Chiar si un fost Xbox executive a recunoscut asta: Former Microsoft Executive Acknowledges PlayStation As A Successful Console Business & Xbox As “Dead” .
Eu chiar ma intreb, nu ar fi logic sa lanseze Ps6 impreuna sau in aceeasi perioada cu GTA VI ?
PS6 se zvoneste ca se va lansa cel mai devreme la sfarsitul 2027, nu cred ca are rost sa-l grabeasca pentru ca majoritatea oricum vor juca GTA VI pe PS5.
Parca au zis ca vor pastra cei 7 year console cycle, deci 2027, as planned.