Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 14 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 61 to 80 of 270

Thread: PlayStation VR2

  1. #61 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Primul PSVR costa $400 la lansare, si ala venea fara controllere; ajustat pentru inflatie ar fi ~$500 in ziua de azi.
    Deci $549 pentru PSVR2 nu mi se pare asa mare tragedie, poate se va mai ieftini cu timpul.
    Si nu se asteapta nimeni ca un PS5 sa bata un RTX 4090 in performante la VR, dar preview-urile de pana acum au fost foarte pozitive.
    Totusi nu cred ca-l voi lua la lansare, sigur vor aparea variante imbunatatite cu timpul.

  2. #62 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ca pret nu e chiar asa de rau, avand in vedere inflatia, criza chipurilor, faptul ca vine cu OLED (mai toate cele in acest price range folosesc LCD-uri), am scapat de porcariile acelea de luminite (the worst way to track in VR) and so on.

    Btw, nu am comparat cu RTX 4090, ci doar am punctat ca e gresit ce spunea cosmin1088, cum ca un Pico 4 sau Quest 2 n-ar putea fi folosite pentru "High End gaming" in VR.

    Cat despre review-uri pozitive, sa fim un picut realisti, stim foarte bine ce de bani baga Sony in PR, in reviews and stuff. Stiu ca si eu gasisem numai chestii pozitive la primul PSVR, si in realitate era un total mess. Desigur, pentru cineva care incerca prima oara VR, sau primise casca moka, era genial.

  3. #63 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    @Monky, nu zic ca nu ai dreptate, oricum ai mai multa experienta cu VR-ul decat mine, (eu m-am jucat doar cu VR-uri conectate direct la HDMI/DP, PSVR1 si GearVR. Nu am testat Quest.) dar cred ca nu m-am facut eu inteles.

    Cand am spus ca Pico nu e experienta High End, m-am referit la faptul ca are o serie de minusuri pe care nu pot sa le trec cu vederea.
    In primul rand FOV mai mic. Eu sunt f sensibil la FOV, am mereu senzatia ca ma uit printr-un tunel.
    Apoi avem 90hz vs 120hz, display LCD fara HDR vs OLED HDR, no eye tracking din ce inteleg, si sunt subiectiv cand zic asta, un suport software care nu-mi inspira incredere. Puse fata in fata, PSVR2 castiga (repet, daca vine pe PC).

    Apoi, legat de conexiunea USB (USB-C in cazul asta). Standardul mai nou suporta DisplayPort™ over USB Type-C (sunt deja laptopuri), cat si HDMI® Alt Mode, la latitudinea producatorului cum il implementeaza.
    Ultima oara cand am citit, PS5 ar suporta DP prin acel port USB-C, desi limita de 10gbps nu e foarte incurajatoare, poate vreo forma de DSC sa ajute, nu stim. Poate ne lamureste un review.
    Dar eu consider ca oricum este mai bine decat wireless-ul de la Quest, ca noi comparam VR headsets in acest price range.

    Cat despre fire, scripeti, depinde de stil si ce jocuri joaca fiecare, eu sunt couch/chair potato, nu m-a deranjat pana acum asta.
    Si nici nu ai nevoie de 4090, depinde ce te joci, ai tot felul de setari, DLSS etc. Plus ca maj. jocurilor VR nu sunt vreun CP2077 sau Control.

    Din nou repet, stiu ca PS5 nu e vreun powerhouse, nici pe departe, dar eu am pornit discutia de la ideea ca poate PSVR2 va fi compatibil cu PC-ul (avand in vedere orientarea Sony de 2 ani). In acest caz, nici nu ar mai trebui sa vorbim de foveated rendering, fiind doar o optiune accesibila pentru configuratii mai slabe. Doar in contextul asta eu vad PSVR2 ca o casca high end.
    Daca nu va fi PC compatible, sunt 100% de acord cu Quest, Pico si multe alte variante deja existente.

  4. #64 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Inteleg. Acum, strict opinie personala: intre 60Hz si 90Hz, chiar am simtit o diferenta foarte mare. Gen la 60Hz ma lua ameteala dupa ceva timp, la 90Hz all good. Dar intre 90Hz si 120Hz, nu am simtit/vazut nici cea mai mica diferenta. Ba chiar incep sa cred ca acel "forced 120Hz" pe care-l are Quest 2, e un "fake"... Anyway, ideea e ca pe PSVR 1, ma lua durerea de ochi/cap dupa putin timp, cu toti cei 120Hz ai lui si "fara lag". Lucru care nu se intampla dupa ore bune pe Quest 2 sau Pico 4. Again, might be just personal stuff...

    E o veste buna ca suporta DP via USB-C, dar gandeste-te ca daca ramane la 10Gbps, o sa fie compresie in draci, sau o sa se duca intr-un mod urat, gen YCbCr420, unde deja daca ajungi, degeaba ai OLED, HDR si toate minunatiile - tot garbage iese. Vorba aceea, folosim noi pe un amarat de HDMI 2.1 cabluri de 48Gbps ca sa putem ajunge la 4K in 120FPS cu HDR. Dar, vom trai si vom vedea.

    Nu stiu cat de bun e acel HDR pe VR, dar daca se comporta ca pe TV, eu cel mai probabil il voi dezactiva. Si cand spun asta, ma refer la cele 2 situatii. Daca ai un TV slab, cu upto 500nits, HDR-ul oricum iese o mizerie, mai bine-l dezactivezi, decat sa vezi totul "spalacit". Daca ai TV bun, care sare de 1000nits, o sa ai un contrast de iti rupe ochii (gen alb super luminos pe negru super inchis). Lucru care daca la TV mai merge, e super eye-popping, la VR (vorba ta, stai cu un ecran lipit de ochi), cred ca devine dureros. Asta daca nu vrei sa nu mai vezi nimic sau sa termini o sesiune de VR plangand... Again, personal opinion.

    Chiar daca PSVR2 nu va fi compatibil cu PC-ul, sper ca vor aparea hack-uri, ceva. Daca-ti aduci aminte si suportul pentru DualShock pe PC a venit initial din surse neoficiale, au trecut niste ani pana am primit ceva de la Sony.

    P.S. Nu, vezi ca foveated rendering e by default folosita de toti, indiferent de configuratie (ca altfel e dezastru sa tina acel framerate la rezolutie mare). Trebuiesc niste tweak-uri facute pentru a dezactiva, iar pentru asta trebuie suport (de exp. la Oculus thanks God for SideQuest, care a de venit de la o simpla aplicatie de testing, un adevarat alternate Store in adevaratul sens al cuvantului). Pentru Pico 4 inca nu am vazut sa existe ceva de genul, dar nah, e jucarie lansata de doar cateva saptamani.

    Dap, daca vrei VR doar pentru "couch potato", atunci probabil nu te deranjeaza asa mult cu fir. Insa farmecul VR-ului consta tocmai in libertatea de a te misca, de a te roti, de a "alerga" (mai complicat asta), de a te feri and so on...

  5. #65 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Daca nu ma insel, PSVR1 are panou de 120hz dar mi se pare ca aproape 99% din librarie ruleaza in 60fps care sunt convertiti in fake 120fps in casca. Parca ar fi o mana de jocuri native 120fps, dar nu am testat. Poate din cauza asta efectul de care zici.
    Oricum, faptul ca PS4, un sistem asa de slab, si niciodata proiectat cu gandul unui PSVR in viitor (de aici si acel processor unit), si care foloseste tracking antic de pe vremea lui PS Move, a reusit sa duca jocuri la calitate decenta, e un miracol pentru mine.

    Referitor la HDR, cred ca tocmai OLED-ul e perfect in scenariul VR.
    OLED oricum nu atinge peak brightness mare, mai ales pe suprafete mai mari de 10%, asa ca pentru un ecran lipit de ochi, e super eficient, mai ales ca ai perfect blacks, care se imbina misto cu "seal-ul" din jurul castii intr-o camera pitch black.

    Cu foveated rendering nu prea am experienta, dar pt PS5 e must-have.

  6. #66 SP
    Manager paul's Avatar
    11 jocuri anuntate:
    The Dark Pictures: Switchback VR:

    Crossfire: Sierra Squad:

    The Light Brigade:

    Cities VR – Enhanced Edition:

    Cosmonious High:

    Hello Neighbor: Search and Rescue:

    Pistol Whip VR:

    Zenith: The Last City:

    After The Fall:

    Tentacular:

    + Jurassic World Aftermath Collection

  7. #67 SP
    Member Aliosa's Avatar
    Au trimis cei de la Playstation pe 16.12 un e-mail cu:
    "Acum poți face precomanda, nu rata ocazia."
    Și ce sa vezi, nu poți face precomanda nicăieri.

  8. #68 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Palmer Luckey, fondatorul Oculus VR, "blown away" de PSVR 2 .

  9. #69 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Mai bine nu vedeam anuntul asta ! i’m in !

  10. #70 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Da voi puteți juca jocuri cu mașini mai mult de 10 secunde fără să dați mațele p'afara?

  11. #71 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Quote Originally Posted by GabiCutlac View Post
    Da voi puteți juca jocuri cu mașini mai mult de 10 secunde fără să dați mațele p'afara?
    Am mai avut Oculus CV1 . La masini nu am avut probleme sau …space ships/ zero gravity . In schimb tot ce insemna FPS’s cu miscare fara teleportare (Contractors) era de bela . Jucam in reprize de 30min maxim .

  12. #72 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cum vi se pare prețul de la noi la PSVR2? La 3249 lei mie unul mi se pare cam mare, tbh. I think I'll pass on this one. Sorry.

    Accesorii Console Gaming - General: Precomanda

  13. #73 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Cum sa ni se para? Un pret incredibil de mare, cam aia e )

  14. #74 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Pai e 600€ pretu oficial + Horizon, cam acolo e...

  15. #75 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Mie mi se pare hardwareul (consola) prea slab ca sa fie ceva cu adevarat misto. Te joci un pic, te plictisesti, il dai deoparte. E asa, mai mult hai sa incercam si noi niste VR. La cat costa si ce va sti sa faca, sigur nu merita. Eventual daca ai putea folosi sculele din pachet si pt PC - asta nu stiu. Atunci ar avea mai mult sens.

  16. #76 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by GabiCutlac View Post
    Pai e 600€ pretu oficial + Horizon, cam acolo e...
    Păi prețul oficial e exagerat. La urma urmei, e un accesoriu al consolei, care e menit să aducă și mai multe vânzări de titluri pe PS5. Ori tu vii cu accesoriu care e la fel de scump precum consola... Meh...

  17. #77 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai la 600 euro doar VR2-ul + 60 euro jocul, de fapt este mai ieftin decat daca le-ai fi luat separat.

    600 euro = ~3000 lei
    Horizon in store = 340 lei

    Total in mod normal ar fi 3340 lei.

    Deci 3250 e clar pret mai bun. Pacat totusi ca nu ofera jocul fizic, desi ar fi destul de inutil si asa, fiindca nu poti juca fara VR, iar VR fara el nu exista pe la noi.

    LE: consola e mai ieftina decat VR2-ul...

  18. #78 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Da, e bundle ! Include si jocul ala .E pe acolo cu pretul . Nu cred ca si-au pus in gand sa faca profit cu headset-ul ! singurul drawback ar fi ca nu as putea juca Half Life Alyx day 1. Il vor lansa in viitor si pe PS. In schimb GT7le ala ....

  19. #79 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Deci 3250 e clar pret mai bun. Pacat totusi ca nu ofera jocul fizic, desi ar fi destul de inutil si asa, fiindca nu poti juca fara VR, iar VR fara el nu exista pe la noi.
    Eu nu mă refeream că la noi (Altex în cazul de față) ar fi prețul mult prea mare... ci la faptul că e prea mare prețul și punct.

    P.S. Mă așteptam sincer la un 399 - 499 euro, ca să fie on par cu alternativele de pe piață (Pico 4 e deja sub 380 euro)...

  20. #80 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Pai ai scris "pretul de la noi" si ne-ai derutat. Am crezut ca insinuezi ca face Altex o bișniță.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 14 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast

Similar Threads

  1. Vand PlayStation Network Card Romania si PlayStation Plus By Dant3 in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 6 Last Post: 25-04-2020, 17:20
  2. PlayStation 3 By LeGaL in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 1 Last Post: 22-11-2014, 01:51
  3. Acesta sa fie noul Playstation Move pentru Playstation 4 ? By andreiaka in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 0 Last Post: 14-12-2013, 19:26
  4. Replies: 0 Last Post: 21-02-2013, 09:03
  5. Replies: 0 Last Post: 14-04-2009, 09:29

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts