Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 12 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 221

Thread: PlayStation 5 - pareri, impresii, recenzii

  1. #1 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar

    Thumbs up PlayStation 5 - pareri, impresii, recenzii

    Cateva impresii pana acum:
    Consola e mare si grea. Foarte mare si foarte grea. E greu de tinut cu o mana, iar partea lucioasa este efectiv un magnet pentru praf si arata foarte nasol. Efectiv am dat jos folia in care era infasurata si in secunda 2 era plina de praf

    Controller-ul se simte muult mai bine in mana, foarte asemanator cu cel de Xbox. Chiar si joystick-urile au acel cauciuc cu textura pentru grip mai bun, astfel ca nu mai e nevoie de ciupercuta de cauciuc cum foloseam pe PS4.

    OS-ul este ok, dar mi se pare destul de limitat. Nu am reusit sa vad viteza de download sau sa intru in meniul de downloads, ca sa vad ce am in queue , desi dadusem la download vreo 8 chestii.

    Family sharing-ul este mult mai usor acum

    Pe partea de jocuri, am testat doar Days Gone si celebrul Astro.

    In Days Gone avem tot timpi foarte mari de incarcare pana intra in meniu si apoi pana intra in joc. Dar jocul se misca excelent, cred ca 60fps constant si nu mi s-a parut sa vad vreun frame drop cat am alergat pe harta cele 5 minute.
    Aici nu avem niciun feature nou de la controller si mi s-a parut putin dezamagitor faptul ca nu a intrat vibratia cand am ajuns cu motorul pe pamant, dar nah, asa e facut jocul

    Apoi am intrat in Astro unde...m-a dat pe spate inca din meniu, de cand iti arata features de la controller. Acele triggers sunt foarte misto facute si chiar trebuie sa apesi mai tare ca sa ajungi la capat
    In joc efectiv, e genial felu in care vibreaza si se aude prin difuzorul controller-ului, fiecare suprafata pe care calci, fiecare pas

    Sper doar sa implementeze cat mai multe features in cat mai multe jocuri, nu doar 1st party, pentru ca este ceva cu adevarat game changing.

    Also, am facut transfer de pe PS4 la save games, users si puteam transfera si jocuri - pentru asta a trebuit doar sa am ambele console legate la acelasi internet si a durat undeva la 5 minute sa termine transferul.
    Ca fapt divers, trofeele nu s-au transferat - pentru asta a fost nevoie sa intru pe PS4 la tophies si sa dau manual sa le urce in cloud.

    Btw, am vazut setari pentru browser in settings, dar nu am vazut browser pe consola (stiam ca nu are) si am vazut ca la captura poti salva pana la 1h, dar nu mai stiu daca maxim 1080p 60fps sau aveau si ceva 4K...

    Am facut si Unboxing
    Attached Images Attached Images playstation-ps5.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Primele impresii și de la mine
    De cand am primit-o și pana a fost gata tot, instalata ,conturi adăugate (dacă sunteți logat pe aplicația de telefon se face instant cu scanarea codului qr)și transfer de la ps4 -ps5 (peste 200G) maxim 1h ,deci foarte rapid și silențioase
    Apoi intru pe store interfata noua bla bla ,multe jocuri gratis etc sunt incantat
    Dau drumul la câteva jocuri sa se descarce și între timp zic sa încerc astro
    Deci ma nene ce au putut astia sa facă am rămas masca ,se simte cu adevărat next gen iar maneta e incredibila
    Sper sa îl primiți cu toții cat mai repede și sa va bucurați de ea
    Eu va recomand sa nu mai așteptați și sa treceți la next gen chiar e diferenta mare

  3. #3 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Ar fi util sa verificati o chestiune care este importanta pentru FPS-uri, putem aproxima ce tensiune foloseste DS5 la analog stick-uri pana se vor face testele oficiale.

    Tineti DS5 pe o masa fix iar deasupra lui, cu fata in jos, puneti un DS4 si faceti in asa fel incat sa miscati doar orizontal un analog stick in celalalt analog stick iar pe principiul de la duritatea suprafetelor, suprafata mai dura zgarie suprafata mai moale, vom putea aproxima tensiunea lui in functie de care analog va opune o rezistenta mai mare.

    Datele oficiale si testate ale gamepad-urilor existente:

    DualShock 4 -> 65gF
    Xbox One -> 58gF
    Xbox Elite Series 2 -> 58gF - 86gF

    Eventual daca este cineva care are si gamepadul de la XSX ar fi perfect sa avem si acele date, macar cu aproximatie pana se testeaza oficial.
    Attached Images Attached Images ds4.jpg tensiune.jpg

  4. #4 SP
    Member dtancu's Avatar
    Bai, mixed feelings la mine.
    Pe de o parte, Miles Morales arata wow. Asta da o idee despre cum va fi next gen.Apoi, e ceva nou ca design consola, controller, UI, ceea ce da un aer de next gen iarăși.
    Dacă aveți aplicația setata pe telefon, face niște chestii cool. De ex, consola in rest mode, lăsată sa descarce Ghost of Sushi, ma notifica aplicația cand e ready to play.

    Pe de alta parte...știu ca îmi sare lumea in cap dar experienta pe xbox series x mi se pare mai rafinata. De la OS pana la facilități. PS5 are un OS ciudatel, cumva peste mana sau nu m-am obișnuit eu încă...și foarte sărac în ce poate face.
    Controllerul da, daca vor implementa pt el developerii. Partea de vibrații e deosebita, insa în rest un Elite 2 mi se pare mult peste. Also, why oh why butonul ala in forma de logo playstation pe controller...e cel mai utilizat buton, nu puteau sa îl facă rotund? E extra ciudat sa apeși pe el.

    Sa vedem, e too early.



    Sent from my Z Fold 2 using Tapatalk

  5. #5 SP
    Senior Member kragod's Avatar
    De ce sa iti sara lumea in cap? E parerea ta si e pretuita aici, ca si a celorlalti cat timp e argumentata. Eu generatia asta o sa vreau sa am "best of both worlds" commercially speaking.
    Am comandat Xbox series S cu 2 ani game pass ultimate iar PS5 cu disk cand o veni in stoc prin Februarie.

  6. #6 SP
    Member toto's Avatar
    Daca se poate din partea celor care deja au consola, ar fi interesant sa ne spuneti cate ceva despre cum sau cat de tare se aude consola in jocuri, daca e deranjant sunetul, cat de tare se incalzeste, etc, etc. Multumesc.

  7. #7 SP
    Member alexxx02's Avatar
    Cred ca e prea devreme sa aflam detalii în amănunt de la cei care o folosesc. Pe mine m-ar interesa dacă sunt reale problemele care tot au circulat pe net? Nu merge cu cablul LAN conectat? Probleme la transferul de pe PS4 pe PS5? Freeze în joc și nu mai poți face nimic? Erori de soft? Am auzit foarte multe păreri din păcate negative

  8. #8 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu momentan o tin pe Wi-fi, dar voi trece pe cablu in curand.

    Despre zgomot, se aude ceva, nu e dead silence, dar nu e deranjant. Chiar si in rest mode cand downloada se auzea ceva.

    Also, ca o parere personala, consola este hidoasa si lasa senzatia de plastic ieftin oriunde te uiti/pui mana. Pana si butoanele de power si eject sunt penibile.
    In schimb controller-ul este fenomenal de bine facut si-mi place la nebunie. Se simte excelent in mana, nu mai trosneste si nu se simte a plstic moale.

  9. #9 SP
    Member codpin's Avatar
    Fix aceeasi parere o am si eu ca si Razvan. Poate vin cu o revizie mai ok si o schimb...

    Controllerul e ce trebuie in schimb!

  10. #10 SP
    Member dtancu's Avatar
    Also, am tinut-o in rest mode fără nici o problema pana acum.
    O chestie nașpa, poate fi setata sa pornească TV și receiverul cand o pornești pe ea , activand setarea de HDMI CEC, insa nu merge și la oprire, ca la Xbox series X. Aici cand o pui in rest mode rămân pornite TV și receiver.

    Sent from my Z Fold 2 using Tapatalk

  11. #11 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Cu aspectul sunt total de acord, cea mai urata consola iar plasticul ala chiar pare cheap ca sa nu mai zic de partea lucioasa care s-a prafuit instant in momentul in care am scos-o din folie.

    Acum, se pare ca au rezolvat exact ce ma scotea din minti la PS4 PRO: sunetul ingrozitor datorat sistemului deficitar de racire ,jocurile in 30fps si interfata super laggy.

    De retinut ca eu nu sunt innebunit dupa 4k, prefer orice rezolutie atat timp cat am un fps de minim 60.

    Pe langa asta, partea de dowload. Mi-a descarcat PES2021 si COD Modern Warfare in sub 2 ore si fara sa pun consola in standby. Un alt plus.

    La final, am observat ca desi nu am castile lor, in COD, sunetul este mai bine pozitionat in spatiu. Acum auzeam clar din ce parte se trage cu aceleasi casti pe care le foloseam la PS4.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #12 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Alte păreri după 10h de mers încontinuu
    E foarte silențioasa chiar dacă am stat la 1m or so abia de se aude ,rareori a făcut zgomot și doar pentru câteva secunde(probabil la terminarea descărcării unui joc sau update)
    Cu încălzirea iar sta foarte bine ,de la jumate in sus nu sa incalzit aproape deloc iar în partea de jos e doar puțin mai calda (nu am oprito deloc și in timpul asta am forjat o la maxim ,transfer date + 2-3 jocuri in descarcare și in timpul asta săream dintr-un joc in altul sa ma joc ,mai intram și pe youtube ,lasam jocul in resume și intram pe store sau ma uitam pe interfata )
    Am jucat astro 1-2h superb + implementarea ds5 foarte reusita
    Apoi bugsnax dar nu ma impresionat deloc mai ca zici ca e de ps3 ( bine ca e gratis )
    Am jucat și fifa 2-3 h online ,nu știu dacă e datorita consolei dar se misca mult mai bine ,e mai cursiv și răspunde mai bine la comenzi
    Am sărit puțin și in for honor și dont starve together totul se misca mult mai cursiv și mai rapid inclusiv când te joci cu alții
    Și cireașa de pe tort demon souls ,e sublim ,grafica ,mișcarea jucătorului, gamplay,mai ales când dai pary și executi dușmanul sau dodge și execuție
    Singurul neajuns ar fi ca are un singur port de usb și plasticul ala lucios de aduna praful dar nu sunt asa grave
    Și in tot timpul asta nu a sughițat măcar o data sau vreo eroare
    Îmi place și noua interfata e mai simpla și mai prietenoasa

  13. #13 SP
    Member Johnny's Avatar
    Testat azi 4h. Consola pozitie orizonata.


    Disc drive-ul chiar nu se auzea tare in timp ce se copia Spider Man : Miles Morales desi lumea pe net zicea ca e foarte zgomotos .( era mult mai galagios cel de la PS4 pro )

    Jucat Miles Morales (60fps mode ) si consola este silentioasa , nu aud nici un zgomot de la 3m . Trebuie sa pun urechea langa ea ca sa auda ceva. (Sonorul pe mute) - O experienta total opusa fata de ce era pe PS4 pro.



    Doar in timpul unui cutscene pe la inceput s-au auzit ventilatoare 5s in stil PS4 pro dar dupa a revenit imediat la silent mode ( Tot puneam pauza si resume , poate de acolo) desi un user pe un alt forum a raportat o problema similara ( 10s fans spining during Miles Morales). Chiar sunt curios daca pot sa controleze ventilatoarele prin software updates.


    Jucat si Astroroom - totul ok si acolo


    Revenit din sleep mode dupa ce am plecat din camera - totul ok


    Am dat play si la 2 filme 4k UHD - o experienta placuta - abia se aude discul.


    A reusit cineva sa identice ceva date legate de manufacturing date pe consola sau pe cutie? Pe modelul din USA CFI-1015A scrie clar luna si anul chiar si fabrica unde a fost facut dar pe modelul din EU CFI-1016A nu am gasit nici un info.( cautat si pe google)

  14. #14 SP
    Member sinnombree07's Avatar
    De dimineață până acum nu sa oprit consola e călduță și silent.

  15. #15 SP
    Junior Member ReedV's Avatar
    Câteva idei după o zi de utilizare:
    Consola mi se pare mai mică decât am fost făcut să cred prin numeroasele articole/videouri "OMG, it's the biggest console ever". O țin vertical în dreapta TVului și nu ajunge nici la jumătatea acestuia. Am dubii legate de plasticul lucios care atrage imediat particule din aer dar în rest arată ok (venind de la PS4 pro tot vertical).
    IO e clar că nu are drivere finalizate, lucru evidențiat prin problemele de multitasking, având freezeuri când se instalează jocuri în fundal, descărcări care se fac doar cu câte un joc o dată. Viteza de descărcare e similară PS4 pro (30mb/s). Timpul pentru aplicarea de patchuri este exagerat, am stat 3 minute la miles morales și vreo 2 la Demons Souls în condițiile în care au promis că nu vor mai rescrie fișiere întregi.
    Haptic feedback nu e atât de wow, vibrațiile multor elemente în Astro sunt similare dar diferă sunetul și asta poate îi fraierește pe unii că ar simți altceva (sunt câteva vibrații distincte dar din punctul meu de vedere a fost un feature overhyped). Adaptive triggers însă da, sunt ceva inovator.
    Input lag o idee mai mare ca la ps4 pro. Am și început cu Demons Souls care în cinematic mod e execrabil, nejucabil, nu se compară cu ce a făcut insomniac. Dar chiar și la 60fps ceva se simte off

  16. #16 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Revin si eu dupa alte cateva ore.

    Console nu e chiar silentioasa, dar nici deranjanta. Are un sunet digital, ceva, care se aude constant.

    OS-ul este greoi si nu-mi place, cel putin pana acum. Cu greu gasesti altceva decat jocurile instalate.

    Sectiunea de downloads este disponibila doar cat downloadezi ceva si nu o poti extinde (eu nu am vazut asta) cum am zis si mai sus. Voiam aseara sa vad ce am downloadat, ca sa vad daca mi-a downloadat si DLC-urile de la Witcher 3 si nu exista sectiunea.

    Nu poti tine apasat pe PS button ca sa poti inchide consola mai usor. Trebuie sa tii apasat ca sa te intoarca in dashboard, iar de acolo mai apesi odata pe buton ca sa porneasca meniul de jos, te duci in dreapta complet si apesi pe buton de oprit

    Acel meniu de app switcher nu-l inteleg. E doar o lista verticala cu toate jocurile (cred, mie-mi apar doar ultimile 2) pe care le-ai pornit pana acum, ca sa nu le schimbi din lista orizontala din dashboard
    Also, daca nu le tine in memorie si trebuie sa le incarci mereu de la 0, e chiar super inutil.

    Cand sunt in dashboard mi se par prea multi pasi ca sa ajungi la settings sau la user.

    Am o eroare, cred si nu vad trofeele decat in User - Trophies. Cand sunt intr-un joc sau ma duc la un joc in OS, imi arata ca nu am niciunul - lucru verificat chiar si la Days Gone pe care l-am platinat.

  17. #17 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Am facut un test mic pe Wi-fi, reteaua de 5GHz, abonament de 1GB de la RDS.

    Atasez testul de pe consola, cat si cel de pe telefon - un iPhone X, tinut in timpul testului la 1cm de consola, ambele fiind la ~4m de router.
    Attached Images Attached Images whatsapp-image-2020-11-20-10.47.30-1-.jpeg whatsapp-image-2020-11-20-10.47.30.jpeg

  18. #18 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Am facut si eu un test ieri descarcand "Days Gone" - 43GB in ~ 15 minute. Aia ar veni undeva pe la 47 MB/s.
    Net de 1 Gigabit de la Telekom.
    Foarte multumit de vitezele astea .

    Instalarea de pe disk din pacate tot dureaza destul de mult; a durat mai mult de 10 minute sa instalez "Miles Morales" .

  19. #19 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Fa testu din Settings - Network, ca's curios daca ai viteza mai mare in testu ala, sa nu vorbim de aproximatii, mai ales ca nu afiseaza viteza de download in timp ce downloadezi.
    Also, pe wi-fi 5GHz?

  20. #20 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    PlayStation 5 - pareri, impresii, recenzii

    La mine descarca cu maxim de banda in timpul downloadului. Am Digi300 si banda statea ocupata pe la 270mbps. Am verificat asta monitorizand incarcarea pppoe prin utilitarul Mikrotik, Winbox.

    LE: Inimaginabil de bine prin comparatie cu PS4 PRO.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 12 1 2 3 11 ... LastLast

Similar Threads

  1. Video-recenzii despre Xbox Series X By Alex Khan in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 0 Last Post: 18-10-2020, 02:55
  2. Castile Sony PlayStation - Pareri si discutii By cosmin1088 in forum Console Club
    Replies: 24 Last Post: 02-08-2020, 22:27
  3. Pareri PRO sau Contra despre PlayTV PlayStation 3 By Agresiv in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 0 Last Post: 21-10-2013, 13:06
  4. Impresii tv LG lm669s By mastakilla in forum HiFi
    Replies: 3 Last Post: 09-10-2012, 12:18

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts