Din pacate, cu totii o fac si chiar nu tine de ei - trebuie sa fim si noi intelegatori. La urma urmei, e doar un hobby, nu o necesitate.
Printable View
Din pacate, cu totii o fac si chiar nu tine de ei - trebuie sa fim si noi intelegatori. La urma urmei, e doar un hobby, nu o necesitate.
Cu siguranta si PS5 Pro se va mai scumpi pana la sfarsitul anului, eu cred ca acum e momentul sa-l cumparati daca vi-l doriti.
I saw this coming, combo cu Steam machine la 'doar 999.999', din pacate n-ai ce sa faci, preturile s-au dus unde s-au dus, v-am zis ca nu vedem nici un Xbox nou sau PS6 pana cel devreme in 2028, asta daca pana atunci se stabilizeaza piata.
Inca o data, nu fac PR pentru SONY, dar pentru cine nu are deja un PC bun si sta in cumpana cu achizitia unei console, cumparati PS5 Pro acum ca se duc la vale si alea in curand si cred ca nu vor mai fi nici stocuri cu cat ne apropiem de Noiembrie!
Bagati-va la cutie pentru urmatorii 2-3 ani cat inca se poate, eu nu vad in conditiile actuale de piata cum vor putea lansa ei Xbox/PS6 mai devreme de 2028/29. Sper sa ma insel...
Nu tine de ei? Microsoft e unul dintre pricipalii responsabili pentru ce se intampla cu preturile la memorii si electronice pentru ca pompeaza ca nebunii bani in centrele de date si AI de parca numai e ziua de maine iar noi suntem pusi sa platim pentru toata treaba asta.
Mai si fac teatru cu conditiile din piata.
Xander nu cred ca o sa amane lansarea noilor console pentru ca au contracte semnate cu AMD, TSMC, pierd bani si capacitatea rezervata.
Problema e la ce pret le pun la vanzare 1000 de euro sau mai mult si daca le mai vand, ma indoiesc ca o sa se mai inghesuie lumea la preturile respective.
Consumatorul e lovit din toate partile de inflatie din cauza AI, energie iar venitul real e in scadere...
Xbox e o divizie foarte mica comparativ cu restul Microsoft-ului, deci cu siguranta nu au nicio putere de decizie in ce se intampla mai sus.
O mica parte pozitiva e ca eforturile lor de a intra pe piata AI-ului nu au fost prea profitabile, si e posibil sa-si regrete investitiile: Satya Nadella says AI should benefit everyone — not just a few powerful firms "eating up the economy” . Daca le-ar fi mers mai bine cu siguranta nu s-ar gandi la restul economiei, doar la propriul buzunar.
Cat de ironic, acum cateva zile Xbox CEO Asha Sharma a spus ca "jucatul e inaccesibile în multe cazuri" iar apoi vin iar cu o scumpire.
Microsoft blames "components crisis" for rising Xbox prices amidst AI greed, which was partly caused by...Microsoft? https://www.tomsguide.com/gaming/xbo...d-by-microsoft
Quote:
"Three days ago in a sprawling interview with Entertainment Weekly, new Xbox CEO Asha Sharma said, "gaming is unaffordable in many cases." Today, Xbox announced price hikes for its consoles, the third in the last year.
The increases don't go into effect until August, but it does hit 512GB models with a $100 bump, while 1TB consoles are going up $150. Xbox is also discontinuing its 2TB model.
....
Microsoft partly to blame
There are other companies to truly hold accountable for the memory crisis. Nvidia, OpenAI, and Google have made massive investments in what they call artificial intelligence.
But we can't absolve Microsoft (or Apple) as both companies, laggards in the headlong race toward AI, have also invested heavily in AI, with varying degrees of success.
Just this month at Microsoft Build 2026, the company spent the majority of the event discussing AI and "agentic" systems. Most of the work is business-focused, but it's clear AI is what has the company's attention right now.
Gamers don't want it
Gamers on the whole are a capricious bunch, to put things nicely, but as a recent Game Oracle study found, they don't want AI. Titles with the AI-generated assets tag on Steam received 53% fewer ratings, indicating a lack of interest, and were more likely to be negatively reviewed.
Now, it's possible that AI is allowing more lazy developers to push out more slop, a veritable abyss that will seemingly never go away, AI or not.
Still, it speaks to a wider trend of consumers rejecting AI. Marketing Brew reports that 65% of respondents to a study said they never wanted to hear about AI again.
...
Between increasing prices for the companies themselves and their customers rejecting their AI-focused products, there will be a breaking point. The question is, how close are we to reaching it?"