Solutie conectare PlayStation la monitor LCD
De curand mi-am luat un PS3 ca tot omu' de pe aici si am intampinat o problema des intalnita, the master TV B-) Momentan dispun de un TV Sony Wega Trinitron CRT de 72cm dar parca pierd din puterea grafica a consolei, adica 98%.
Documentandu-ma, am aflat ca pot sa conectez PS3 la monitorul LCD dar, nu la al meu. Am un monitor Benq FP92Wa 19" wide doar ca fara mufa DVI-D, doar D-SUB :wall:
Din acest motiv m-am gandit sa cumpar un tuner si anume un X3M AB300 X3M tv-tuners are intrare component (YPbPr) si iesire D-Sub la monitor la rezolutii de pana la 1980x1200 (monitorul meu suporta 1440x900), desigur trebuie sa cumpar si cablul component adiacent.
Intrebarea mea este urmatoarea: merita investitia avand in vedere faptul ca din toamna, fiind student, plec la facultate si acolo am doar un amarat de crt de 37cm :-& ?
Stiu deja de inconveniente gen imagine stretch pentru ca monitorul meu este 16:10, etc. dar sper ca acest tuner sa faca el modificarile in vigoare. Si as vrea sa mai stiu daca pe acel cablu component voi avea imagine HD, nu neaparat FullHD, 1366x768 e super ok, fiind apropiata de rezolutia nativa a monitorului meu.
Solutii gen: vandut monitor, cumparat altul sau cumparat tv lcd HD nu sunt acceptate >:) nu detin suma necesara, am calculat toate variabilele si decat sa strang bani de TV HDReady (cel mai ieftin aprox 1000ron de 66cm) mai bine cumpar jocuri :-B
Ca preturi ar fi:
tunerul (mai este si stand alone - no pc needed) ~ 130ron
cablu ps3 - component ~ 60ron