De ce sa nu iti modezi consola!
Avantajele modarii: jocuri back-up rulate de pe un HDD, o oarecare posibilitate de homebrew si cam atat.
Dezavantajele modarii: pierzi total legatura cu Play Station Network (Sony Entertainment Network) si multiplayer-ul, nu poti aplica patch-uri la jocuri, nu poti instala add-ons.
Multi recurg la modarea consolei dintr-un simplu motiv: pretul ridicat al jocurilor, lucru care in mare este adevarat dar exista variante si solutii pentru a evita preturile mari.
Iata cateva:
1) In Romania un ultima perioada au inceput sa apara jucatori importanti in piata jocurilor pentru console si nu numai, spre exemplu Altex/Mediagalaxy, eMAG, Flanco, uneori si Diverta, dar mai sunt si cei mici cu preturi in unele cazuri destul de abordabile cum ar fi gameshop, shopit, ventum, gamesline, gamestore, insidergames si altii. Promotii au mai fost si prin marile hypermarket-uri.
2) Chiar si aici pe forum avem aria bazar unde se vand atat jocuri noi cat si jocuri SH in stare buna si la preturi foarte bune, atat jocuri recente cat si mai vechi.
3) Se pot gasi jocuri la pret bun si pe okazii
4) Cu cat comunitatea de prieteni este mai mare cu atat imprumuturile de jocuri cresc, si atunci poti juca chiar gratis un joc imprumutat de la un prieten.
5) Banii investiti intr-un joc nou sau SH se pot recupera cel putin partial prin revanzarea lui, ori se pot face schimburi de jocuri chiar si aici in aria bazar.
6) Multi dintre noi ne alimentam cu jocuri de afara fiindca acolo preturile la jocurile recente scad destul de repede si atunci devin accesibile. Un joc lansat de 1-2 luni, de la 35 de lire cat costa si in Romania poate ajunge usor la 12-20 de lire, daca mai beneficiem si de un transport cu costuri zero (precum zavvi sau thehut) atunci chiar ca nimeni nu mai poate spune ca jocurile originale sunt scumpe! Afara exista alternative multe, detaliile le puteti gasi in aria http://www.consolegames.ro/forum/f60...lui-consolist/ iar ofertele speciale le vanam si le sheruim in comunitate chiar pe acest thread http://www.consolegames.ro/forum/f60...-preturi-bune/
7) exista oameni ca Robert Dinu care pot aduce orice vreti in special din UK cu preturi mici pentru transport, orice si ma refer la magazine care nu livreaza decat in UK si nu numai, de pe Amazon, eBay si altele unde preturile de transport pana in RO pot fi ridicate, iar pt UK gratuite sau foarte mici.
Daca luati toate aceste aspecte in clacul, cred ca veti intelege mai usor ca modarea unei console nu aduce decat bucurie de moment dar te tine "intre patru pereti"
V-as ruga sa nu transformati acest thread intr-un haos total si sa postati doar daca aveti anumite intrebari (dar nu legate de modare, gen: unde imi pot moda consola, cat costa modarea, ce FW se poate moda, ce este cu acel dongle....etc) tineti minte, mai intai de toate comunitatea consolegames.ro nu incurajeaza pirateria! si ar fi bine sa citesti regulamentul daca esti nou pe aici.
Puteti posta insa avantaje si dezavantaje clare si neacoperite in acest prim post.
Daca s-a mai deschis un asemenea thread imi cer scuze.
PS: Daca chiar nu va poate convinge nimeni sa nu recurgeti la modare, atunci vorbiti direct cu Donely si nu mai puneti intrebari pe tot forumul
Re: De ce sa nu iti modezi consola!
Quote:
Originally Posted by
Danny
Mai e nevoie de un thread ca acesta si pe aria de Xbox si desigur, sa fie sticky. Scris cu un font mare si rosu.
Cel mai bine cred, este cate un quick link direct de pe homepage, ceva in genul pozei.
Am dat doar o idee. :)
Cred ca e o idee ft buna, dar mai cred ca nu se va pune in practica din păcate
---------- Post added 12-12-2012 at 07:52 PM ----------
Quote:
Originally Posted by
RaverX
Cred ca daca PS3-ul modat mi-ar da avantajul ala mi l-as moda instant, mai bine spus mi-as mai cumpara unul modat. Explica-mi te rog si mie cum ai jocuri gratuite daca ai PS3 modat. Ah, daca le procuri ILEGAL. Dar asta nu inseamna ca ai jocuri gratuite, inseamna pur si simplu ca ai posibilitatea de a rula jocuri piratate.
Sunt doua chestii complet diferite, e ca si cum as spune ca un pistol iti ofera avantajul de a obtine usor bani fara a preciza riscul ca trebuie sa FURI banii aia cu ajutorul pistolului.
Deci un PS3 modat nu ofera jocuri gratuite, sa fie clar.
In rest ai punctat foarte bine, mai ales cu punctul 5, multi cred ca daca ai dat bani pe un joc ai pierdut banii. Nu e deloc asa, cel putin nu inca. Ba chiar daca stii ce sa cumperi s-ar putea ca valoarea jocului tau sa creasca in timp (daca prinzi oferte bune la jocuri Collector's de exemplu).
Si mai exista o modalitate de a procura jocuri ieftine: inchirierea. Daca nu vrei sa pastrezi jocul si iti place sa joci multe jocuri si le termini repede poti sa inchiriezi jocurile contra unei sume modice.
citeste titlul threadului! daca NU iti modezi consola ai acest avantaj( daca se referă la ps plus :D )
Cine vede acest "avantaj" nu cred ca citeste mai departe, ar trebui modificat un pic(pe o consola ps3 poti sa joci gratuit numai cu abonament ps plus, jocuri care practic sunt �nchiriate, un serviciu ft bun pt cei care nu colecţionează jocuri)
Quote:
Originally Posted by
RaverX
Imi pare rau, dar daca e sa interpretez asa nu inteleg o alta chestie. Tu spui ca avantajele sunt prezentate la sectiunea consola NEmodata? Atunci explica-mi asta:
Ce posibilitate de homebrew am cu o consola nemodata?
Apoi presupun ca dezavantajele sunt tot pentru o consola nemodata, nu? Deci daca am consola nemodata nu mai pot juca online, pune patchuri, etc? Interesant. Oare cine are dreptate cu interpretarea?
Am pus acel emoticon special(cand dau thx unui user �nseamnă ca ii �mpărtăşesc opinia, deci sunt de acord cu tine), am mai spus ca ar trebui modificat pt ca cine citeşte primul punct nu va citi mai departe, practic se va hotăr� ft repede sa isi modeze consola.
In concluzie acest thread e binevenit dar ar trebui modificat un pic, altfel va face mai mult rău dec�t bine.
Quote:
Originally Posted by
RaverX
Pai nici sa furi dintr-un magazin nu costa nimic, tot gratuit poti lua produsul. Eu cred ca am inteles perfect, tu cred ca ai prezentat gresit. Dar e doar o parere. Cum am zis, ai scris foarte bine, mi-a placut cum ai enumerat avantajele, din pacate ai inceput foarte prost cu un avantaj care nu exista la consolele modate (sau l-ai prezentat tu gresit).
E greşita un pic exprimarea, ai putea sa vii si tu cu o idee in completare, nu sa fii ca de obicei un mic c�rcotaş, mai multe păreri decente, şanse mai mari de a ajunge la un rezultat bun. Era de ajuns un sg comentariu, ajungem sa deviem prea mult.
Pt mine avantajele sunt urm. :
- MP online
- PS Plus
- patchuri, majoritatea jocurilor ies din "fabrica" defecte