Vreau sa cumpar o consola PS2. Trebuie sa aiba HDD intern, deci va fi varianta Phat. Din ce am citit inclin spre V5 sau V7, originala sau modata. Problema e ca nu reusesc sa imi dau seama care ar fi cea mai buna alegere.
Am citit aici urmatoarele:
In versiunile V5 si V6:Quote:
PS2 a fost proiectata inca de la inceput pe baza unei singure idei: ca folosirea de discuri inscriptibile CDR/DVDR sa duca in timp la stricarea consolei. Controller-ul unitatii de disc (numit Controller de Mecanica sau MECHACON) este cel care manevreaza unitatea DVD si identifica ce tip de disc a fost introdus. El a fost realizat cu bug-uri intentionate care sa genereze blocaje daca nu sunt folosite discuri originale (de exemplu la discuri CDR sau DVDR ieftine cu control al erorii deficitar) si in timp sa duca la arderea unor componente (tracking coils) si la uzarea diodei laser.
In versiunile V7 si V8:Quote:
Bug-urile de firmware au fost marite. Sindromul bobinelor arse/al arderii BA5815 a inceput sa devina destul de comun.
In versiunile V9 si V10:Quote:
Persista problema cu arderea componentelor unitatii de disc ca si la V5/V6.
Intrebarea este: softmod-urile si modchip-urile existente ocolesc cumva bug-urile astea? Daca Mechacon-ul determina tipul de disc si regiunea, iar un modchip face consola region-free, nu inseamna ca totusi ocoleste intr-un fel Mechacon-ul si eventualele bug-uri?Quote:
Aici lucrurile s-au inrautatit. Au fost extinse bug-urile Mechacon-ului si au fost adaugate siruri de rezistori fragili pe magistrala de adresare IOP, ducand la ceea ce va fi numit mai tarziu "sindromul discului aurit".
Si mai pe scurt: daca ar trebui sa cumparati azi o consola Phat care sa suporte discuri backup si ati vrea sa fie cat mai fiabila si sa va tina cat mai mult - ce ati cumpara? Ce versiune, originala sau nu, daca modata atunci cu ce? Multumesc.
(P.S. traducerea e aproximativa, daca vi se pare ceva in neregula vedeti textul original in engleza)
---------- Post added 25-10-2010 at 03:24 PM ----------
Chiar nici-o parere, nici-un sfat de la cei care se pricep?