1 Attachment(s)
Setarea perfecta pentru TV - PC gaming
Guys, need some help. De vreo saptamana am inceput si eu sa bag ceva gaming pe PC (in special datorita faptului ca nimeni nu vrea sa-mi vanda un XSX, plus faptul ca am luat Xbox Ultimate), si m-am lovit de niste issues cu setarile de luminozitate/contrast/RGB stuff pe TV. Sa incep cu inceputul:
Hardware:
- PC via HDMI, dintr-o placa video 2070 Super
- semnalul il duc intr-un TV Samsung 43RU7402 (4K, HDR)
Setup:
- in setarile nVidia e pus 3840x2160, 60Hz, RGB, Dynamic Range: Full
- in setarile TV-ului, am activat Input Signal Plus pt. HDMI-ul respectiv (din General - External Device Manager), si tot de acolo Setat HDMI Black Level - Low. Also, la inputuri, am ales ca pe HDMI-ul respectiv sa fie selectat PC (am incercat si Game Console)
Issues:
- orice as face, in full range si cu black level low, imi face foarte mult black crush. Practic chiar daca duc totul la maxim (Brightness & Backlight) si chiar daca reduc din Contrast, in imaginea de referinta (pe care o atasez) pierd deja cam orice e vizibil pe negru pana la 5, iar pe alb nu mai vad aproape nimic.
Tried:
- pana sa incerc gaming pe PC, era folosit strict ca munca (graphics, webdesign, DTP and stuff), si aveam nevoie sa vad orice mic detaliu. Solutia a fost sa dezactivez acel Black Level, din Low sa pun Normal. Pana si Spyder-ul meu e multumit de calibrare si in imaginea de test aveam vizibil totul (atat pe alb cat si pe negru) de la 1 la 8. Insa in acel mod, in gaming e totul mult prea sters. Negrul e gri de fapt, totul e "albicios" (ciudat insa, ca in orice alta aplicatie (de la Photoshop, Premiere pana la Corel & Co) nu am astfel de issues).
- am incercat sa schimb pe inputul respectiv din PC in Game Console. M-a ajutat pentru ca au aparut extra optiuni (disabled in PC mode), dar tot nu pot face minuni
Question:
- cum fac sa impac si capra si varza? Unde e beleaua de nu pot avea the perfect image in both gaming & apps? N-as vrea sa stau sa fac profil pentru fiecare joc in parte... si nici sa stau sa activez setari la TV de fiecare data cand intru intr-un joc, sau viceversa.
Sunt sigur ca sunteti multi pe-aici care aveti TV-uri Samsung cu panouri PVA din 2019 (setarile sunt cam la fel), si ma gandesc ca poate voi ati gasit vreo solutie. Daca da, let me know!
Thanks in advance.