Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 7 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 LastLast
Results 81 to 100 of 134

Thread: VR - Meta - Oculus Rift, Go, Rift S, Quest 3, Pro

  1. #81 SP
    Manager paul's Avatar
    Facebook has launched a new entry-level Oculus Quest 2 VR headset today, doubling storage from 64GB to 128GB and maintaining a $299 price point. The new model also features the new silicone face cover, replacing the previous foam material recalled last month.
    Facebook future-proofs Oculus Quest 2 with new 128GB model | GamesRadar+

  2. #82 SP
    Manager paul's Avatar
    Quest 2 exclusive - 21 octombrie.
    Resident Evil 4 VR preview:

  3. #83 SP
    Manager paul's Avatar
    San Andreas este in development pentru Quest 2:
    Get a new perspective on Los Santos, San Fierro, and Las Venturas as you experience (again or for the first time) one of gaming’s most iconic open worlds. This is a project many years in the making, and we can’t wait to show you more of it.
    Games at Connect 2021: ‘Grand Theft Auto: San Andreas,’ ‘Blade & Sorcery: Nomad,’ ‘Beat Saber’ Teases, and More
    Blade & Sorcery: Nomad:

    Horizon Home:

    Messenger Calling in VR:

    Horizon Worlds:

    Supernatural Boxing:

  4. #84 SP
    Manager paul's Avatar
    Ghostbusters VR Announcement Teaser:

    The Walking Dead: Saints & Sinners Ch2 l Debut Trailer l Meta Quest 2 + Rift:

    NFL PRO ERA Announcement Trailer:

    Among Us VR - Teaser Trailer:

    Red Matter 2 - Announcement Trailer l Meta Quest

    Espire 2 - Reveal Trailer:

    Moss: Book II:

    RUINSMAGUS Meta Quest Gaming Showcase Trailer:

    Cities: VR Trailer:

    Resident Evil 4 | "The Mercenaries" Launch Trailer:

    Beat Saber: Electronic Mixtape | Teaser:

    BONELAB - Teaser:

  5. #85 SP
    Manager paul's Avatar
    Quest Pro:

  6. #86 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E foarte misto Quest Pro-ul... dar la pretul acela, e mult prea prohibitiv. Chiar si pentru business oriented, cum vrea Zuck sa fie. Asteptam Quest 3.

  7. #87 SP
    Manager paul's Avatar
    Quest 3:
    It features higher resolution, stronger performance, breakthrough Meta Reality technology, and a slimmer, more comfortable form factor.

    $499.99, 128GB.
    $TBA, other storage option.

    Quest 2 se ieftineste la $299.99 pentru 128GB si $349.99 pentru 256GB din 4 iunie.

  8. #88 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    S-au grabit sa-l anunte de "teama" anuntului Apple de saptamana viitoare

  9. #89 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    S-au grabit sa-l anunte de "teama" anuntului Apple de saptamana viitoare
    Nu cred, nu vor fi oricum în aceeași clasă. Dacă sunt adevărate zvonurile, jucăria de la Apple va fi 3000$ și se va axa mai mult pe AR decât pe VR. Dar, vedem...

    Eu sunt curios dacă tot LCD vom vedea pe Quest 3... bănuiesc că da. Plus pancake lens, clar (de aceea s-a și redus dimensiunea).

  10. #90 SP
    Manager paul's Avatar
    Jocurile din prezentare:
    No More Rainbows:

    Little Cities:

    Death Game Hotel:

    Ghost Signal: A Stellaris Game:

    Walkabout Mini Golf:

    Onward:

    Demeo Battles:

    Wa Are One:

    PowerWash Simulator VR:

    Samba de Amigo:

    I Expect You To Die 3:

    Silent Slayer: Vault of the Vampire:

    Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord:


    Underdogs:

    Racket Club:

    Vampire: The Masquerade - Justice:

    Dungeons of Eternity:

    7th Guest VR:

    Arizona Sunshine 2:


    Stranger Things VR:

    Attack on Titan VR: Unbreakable:

    Bulletstorm:

    Asgard's Wrath 2:




  11. #91 SP
    Admin MonkY's Avatar
    În caz că nu știați, la următorul update (probabil mâine, 6.06.2023), Oculus Quest 2 va primi un firmware upgrade care va îmbunătăți performanțele cu aprox. 26%. Totodată va fi implementată tehnologia DRS (Dynamic Resolution Scaling), care va permite upscale-ul acolo unde GPU-ul nu este folosit la maxim. Deci, pe lângă o scădere de preț de 100$, vom avea un Quest 2 cu 25% faster. Așa, da!

    P.S. Cel mai probabil bateria va avea de suferit, dar oricum cred că toți pasionații deja au extra batteries, portable ones and stuff...


  12. #92 SP
    Manager paul's Avatar
    Abonament Meta Quest+:
    Quote Originally Posted by Meta
    Introducing Meta Quest+, a new VR subscription with two handpicked titles every month.

    For a limited time, join for only $1 USD for the first month.*

    Then pay just $7.99 USD monthly or save over 30% with a $59.99 USD annual subscription.
    Meta Quest+ VR Subscription: Available Now on Meta Quest | Meta Store
    Iulie 2023:
    - Pistol Whip
    - Pixel Ripped 1995
    August 2023:
    - MOTHERGUNSHIP: FORGE
    - Walkabout Mini Golf

  13. #93 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Meh. I'll skip that!

  14. #94 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Gata, am facut pre-order!




  15. #95 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mvai, ce mizerie au facut la Oculus Quest 3... la Elite Strap with battery, mai exact. Ca sa te oblige sa le cumperi si mizeria aceea de charger de la Meta (150 euro, super expensive in opinia mea - de parca n-ar fi prea scump pana si strapul, care e inca 150 de euro), au scos mufa USB-C de la bateria de pe strap. Bainene, asa ceva, e chiar bataie de joc. Era singurul mare avantaj al Elite Strap-ului cu baterie, ca aveai cablul de incarcare la spate, nu mai aveai treaba cu el. Dar nah... Zuck, ce sa zic?

    In rest, astept ca prostul sa vad ca se misca Amazon.de-ul, desi pe afara mai toti si-au primit pre-orderul. Probabil se uita la mine, vede ca-s din Romania, si trece mai departe.

    Daca ati primit careva deja precomanda, poate ne lasati o impresie. Meanwhile, o sa pun cateva de pe afara.










  16. #96 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Update: se pare ca review-ul dupa care m-am luat eu (cel cu faptul ca Elite Strap with Battery nu mai are portul USB-C), a fost o mare minciuna! Ba chiar am si renuntat la comanda si am luat varianta fara baterie, din cauza asta. FFS... si parea un reviewer serios.

    Look for yourself: https://youtu.be/xCzP7uKwzSM?si=SWq-_qUH-HQqedVI&t=2681

  17. #97 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Sa ne tii la curent. Eu chiar vreau sa imi cumpar o jucarie VR pt. PC sa vad daca imi place, doar ca sunt destul de pretentios. Sunt genul de persoana care decat sa se joace in low settings/fps mic, prefer sa nu ma joc deloc. Nu pot spune ca sunt intr-atat de pasionat incat sa fiu un ,,early adopter,, , asa ca produsul trebuie sa livreze experiente serioase. Setul VR de la PS impreuna cu PS5-ul nu m-au convins ca merita Ma intereseaza mai mult pentru jocuri/filme.

  18. #98 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din fericire, Quest 2-ul se duce la cu totul alt nivel cand vine vorba de un PC bun. Din pacate, nu o sa-ti placa pentru ca foloseste ecrane LCD in loc de OLED, ceea ce inseamna ca negrul e mai mult gri...

  19. #99 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am apucat sa ma joc cateva ore cu Quest 3-ul. Si este exact asa cum m-am asteptat. Better than Pico 4, in opinia mea, much better than Quest 2, probabil la multe categorii chiar mai bun decat Quest Pro.

    O sa fiu sincer, are 2 chestii la care sta prost. Exact cum spuneam mai devreme, pt. ca vorbim de LED si nu OLED, negrul e mai mult un gri inchis. Si al doilea punct negativ: camerele pentru MR. Chiar daca sunt cele mai bune de pe orice VR de pe piata, trebuie sa ai toate luminile aprinse prin casa pentru a nu avea warping issues, sau pentru a putea distinge ceva. Ah, si desigur, strap-ul e varza, dar nu cred ca mai e cineva care foloseste la Quest-uri strap-urile default. Just get an Elite, or a Halo strap (like BoboVR M2 Plus).

    Lucrurile la care sta al naibii de bine: well, as incepe cu ceva ce pana nu demult spuneam ca tot nu e suficient: rezolutia. In opinia mea, ar trebui sa avem dual 4K pentru a fi cu adevarat perfect (si cel putin 90Hz). Meta Quest 3, cu "doar" 2064 x 2208 pixels per eye (cu 120Hz), aproape ca incearca sa-mi demonstreze contrariul. Adio screen-door effect! Adio jagged stuff everywhere. Mai ales cand il legi la PC (SteamVR) si ii dai super rezolutie... e... WOW! Am pornit imediat virtual desktop, si chiar si pe wireless (gratie noilor codec-uri in special, care sunt decodate hardware de noul Snapdragon), cu totul la maxim, si deja pot lucra pe un monitor virtual fara niciun fel de probleme. Crisp text, perfect clarity (thanks pancake lense for that).

    Socant e inclusiv in modul default. E suficient sa afisezi meniurile Meta, dashboard-ul clasic, sa-l aduci la cativa cm de ochi, si sa nu-ti vina sa crezi cat de crisp e totul. Sincer, cred ca deja la Quest 4, treaba cu rezolutia va fi "a thing in the past".

    Cum e la filme (unul din motivele pt. care l-am luat)? Well, mult mai bine decat Quest 2, mult mai bine decat Pico 4... dar aici parca se simte ca ar mai trebui un pic de extra rezolutie. Singurul downside, negrul care nu e negru. Insa, am vazut ca exista o optiune in Accesibility (ceva cu extra Contrast) care mai schimba treaba, dar parca face prea mult crush. Eu aici am gasit o solutie: folosesc sali de cinema sau environments care nu sunt pitch black (au mici lumini de ambianta). Si in felul acesta, neavand totul negru in jurul tau, nu mai pare totul atat de "spalacit". Damn, I miss OLED's.

    In rest, jucaria "fierbe", nu altceva. Se vede ca are un super procesor sub capota. Din fericire, nu afecteaza modul de folosire (aerul cald e evacuat spre exterior, partea de sus). Din pacate, bateria a ramas la fel de micuta, deci fie luati un Elite Strap with Battery, fie ceva alternativa portabila (altfel tot farmecul de a fi wireless VR se duce naibii).

    Chiar si cu acele camere pentru passthrough/MR slabute, diferenta intre tot ce exista pe piata si Quest 3, e... de la cer la pamant. Acum chiar le poti folosi pentru a citi un text pe telefon, pentru a vedea ce e afisat pe monitorul tau (in the real world) fara a mai da casca jos. Dar, asa cum speram, MR-ul e o nebunie. To be honest, daca vor evolua frumos pe MR, va fi chiar mai mare impactul decat VR-ul in sine. E incredibil de misto sa vezi cum iti scaneaza camera si iti sar monstrii prin perete, se ascund dupa canapea in timp ce trag in tine, sar pe geam sau alte nebunii de genul. Ah, si e super funny sa-ti vezi cainii uitandu-se la tine gen "WTF is wrong with you, dude?!?". Eu zic ca pe MR (Mixed Reality, for those who care), poate fi ceva "life changing". Cred ca de aceea si Apple vrea sa rupa tot cu Vision Pro-ul. VR-ul e belea, dar nu e pentru toata lumea. AR-ul e nice, dar kinda boring... well, MR-ul e chiar un MIX dintre cele doua, si are super potential.

    Ca si hardware, ca sunt sigur ca se intreaba multi... desi e mai putin bulky decat alternativele, daca ati avut un Pico 4, sa stiti ca e tot cam pe-acolo. Ca ergonomie, greutate... deci tot este "front-heavy" (e si motivul pt. care va recomand Elite strap sau alternative gen Halo straps, pentru a contrabalansa). Dupa 5-6 ore de gameplay insa, pot spune ca nu e nici pe departe obositor cum era Quest 2-ul.

    Strap-ul original e o mizerie, insa are un mare avantaj. De fapt 2. 1 este acela ca e foarte light. Si 2 este faptul ca il poti folosi atunci cand stai culcat. La Elite si altele, e deranjanta partea din spate, pe cand la strap-ul default, se simte chiar mai OK decat la Quest 2.

    Singurul lucru care m-ar mai deranja, ar fi acele "reflections" (un fel de god rays), dar de care ma tem ca va fi imposibil sa scapam cu tehnologiile actuale. Multi oameni nici nu le observa, dar pe mine ma streseaza. Din pacate, acolo vorbim de lumina care se reflecta din ochi, si atat timp cat avem niste lentile la cativa cm de ochi... nu vad cum se va rezolva. Poate cu cine stie ce strat anti-reflexiv, sau poate cine stie ce lentile de contact.

    Nu am incercat sa ma joc cu ochelarii de vedere, dar e dragut la Quest 3 ca are pe acelasi face cover (nu mai sunt 2 diferite) optiunea de a se misca (cred ca are 3 pozitii extra), pentru a face extra-room. Ba din contra, eu voi incerca sa cumpar un face cover care sa nu faca extra room, ci sa ma apropie cat mai mult de lentile. Evil, I know (but that's the only way you can get a maximum FOV).

    Si la final, ma bucur ca au reintrodus IPD adjustment manual, no software needed. E foarte usor sa pasezi casca altcuiva, si in 3 secunde, sa-si regleze pentru IPD-ul sau. Pe partea de sunet, sta ceva mai bine decat Quest 2-ul, dar... o sa fiu sincer: get some good bluetooth headsets for this! Eu momentan incerc soundcore (anker) VR P10, dar am ceva issues cu ele - cu dongle-ul lor, cel care s-ar presupune ca reduce mult latenta (e pe 2.4Ghz instead of Bluetooth) si iti permite sa faci charge passthrough, sunetul se aude extrem de incet. Deci momentan nu le pot recomanda.

    Voi reveni dupa ce ma joc mai mult. Daca aveti intrebari, please let me know.
    Attached Images Attached Images img_8739_meta_quest_3.jpg

  20. #100 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Eu nu prea inteleg foarte bine cum functioneaza aceste casti. Initial credeam ca sunt ,,dumb,, si trebuie sa le conectezi la un dispozitiv inteligent (PC/telefon) ca sa functioneze. Credeam ca se comporta efectiv precum un monitor. Cu timpul am remarcat ca au procesoare si ca pot sa faca totul independet de orice dispozitiv, dar cu o grafica atroce (din punctul meu de vedere).

    Care e diferenta dintre modul standard si cel in care il conectezi la PC? Daca imi cumpar un set VR, vreau sa ma simt intr-un mediu cat mai realist, nu ceva gen AC Nexus. Este posibil sa joc orice ruleaza pe PC, dar cu castile VR pe cap in loc de monitor? Nu ma refer acum la functii integrate de sa se schimbe zona in care ma uit in functie de privire/pozitia capului, ci sa manevrez totul din butoanele de la tastatura si mouse/controller. Poti lucra de-adevaratelea ore in sir la un ,,birou virtual,, ? gen sa imi pun taburi si de-asupra capului, si in spate etc.?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 7 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 LastLast

Similar Threads

  1. EVE Online + Oculus Rift = EVE Valkyrie By MonkY in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 22-04-2016, 00:08
  2. Concurs Oculus Rift By ababeialexandru in forum Offtopic
    Replies: 2 Last Post: 20-10-2015, 15:14
  3. Facebook cumpara Oculus Rift By MonkY in forum Stories & Other News
    Replies: 22 Last Post: 01-04-2014, 11:24
  4. Replies: 8 Last Post: 09-08-2013, 15:10
  5. RIFT By nameless_fear in forum Jocuri PC
    Replies: 33 Last Post: 30-06-2012, 15:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts