Probleme drivere motherboard & video windows 8.1 update 1
Buna ziua . Incep prin a spune ca sunt destul de novice in ceea ce priveste aria PC. Recent mi-am achizitionat un desktop si am intimpinat cateva problem care mi-au starnit multe intrebari. In fine , configuratiile sunt asa :
- Gigabyte GA-Z77X-UD3H Motherboard revision 1.1
- Intel I7 3770k 3.4 ghz
- Kingston 4x4 DDR3 1600mhz
- Ssd intel 120gb
- Creative recon fatality champion dedicated sound (removed)
- Gigabyte Radeon HD 7950 Windforce 3x Oc Rev2.0
Toate bune si frumoase la instalarea windows 8.1 pro cu integrated graphics - inainte sa cuplez placa video . Instalez update-urile si update-ul 1 de la Microsoft . Instalez putinele driver de la gigabyte de pe site . Cand Montez placa video , pc-ul o recunoaste , instaleaza driverele , dar la restart apar artefacte imediat dupa bip-ul binecunoscut . Cu force restart se rezolva . Am zis ca e un conflict pe video, asa ca intru in bios si fortez primary display pe PciEx16 si dau disable la onboard graphics. Problemele dispar o perioada si reapar dupa ce isi mai face windows-ul niste update-uri mici. Acum am facut update si la bios-ul placii de baza si la bios-ul placii video , am reinstalat windows clean si am lasat doar driverele pe care si le-a luat singur sa se instaleze . Merge bine acum, fingers crossed . Intrebarea mea e. Se merita sa raman pe windows 8.1 care e problematic in ceea ce priveste compatibilitatea cu driverele amd ? La support and drivers atat placa de baza cat si cea video gigabyte au mai multe drivere/utilitare available pentru windows 7 decat 8 , iar placa video nu afiseaza support official pentru 8.1 pe site-ul lor. Acum imi merge , dar ma gandesc la faptul ca voi avea nevoie de drivere si utilitare care sa monitorizeze/optimizeze placile mele motherboard si graphics pe viitor . Sa trec pe windows 7 ? Voi ce folositi ?