Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 66 of 74 FirstFirst ... 16 56 64 65 66 67 68 ... LastLast
Results 1,301 to 1,320 of 1469

Thread: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #1301 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Astea de 50hz de obicei sunt de fapt de 60hz, multi producatori le listeaza ca fiind 50/60 hz si cele de 120hz sub specificatii sunt aratate ca 100/120hz. Daca tin bine minte motivul este ca in Europa se difuzeaza la 25 fps si in USA la 30fps, dupa fiecare frame televizorul mai adauga cate un frame identic deci in Europa va rula la 50 iar in SUA 60hz dar televizorul este de fapt capabil de 60hz chiar daca se zice ca este de 50hz. Probabil diferenta la fluiditate nu vei observa intre cele doua dar deja cand e vorba de 120hz totul de vine putin mai smooth. Poti da un telefon la relatii clienti sa vezi ce-ti spun ei, daca is instruiti in problema de fata.
    Nu va luati televizoare de 50/60hz doar daca chiar nu puteti scoate un banut in plus! Eu unul nici nu m-as mai gandii sa-mi iau LCD, Am OLED de 2 ani jumate si este ca ma uit la ceva in Dolby Vision sau HDR10 si chiar si acum imi mai spun in sine, oai da misto se vede.

  2. #1302 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    De-acord, au trecut 4 ani de la achizitia OLED, si-acum spun uneori Doamne da' bine se vede!

    Nu am pretentii sa fi urmarit toata discutia, insa caut un TV pentru Netflix, YouTube si cablu TV pentru o cunostinta.
    Uitandu-ma dupa modele, ca de BF nu stii exact ce va fi, in carti sub 3500 lei par a fi Samsung seria (B)U8000 si Q60.. practic daca ii convine pretul consider ca merita sa pluseze un pic pentru un QLED. Se vede altfel pe unul ma gandesc decat pe LED.

    Revenind la 50Hz vs 60Hz.. sincer imi era ca "un panou de 50Hz" sa nu proceseze mai greu continut 4K..
    Greu a crede sincer pentru un TV 4K din 2022 dar who ****ing knows.
    De aceea intreb pentru ca mi s-a parut ciudat si nici mie nu imi este clar.. stiam ca toate pot scoate 60 Hz.

  3. #1303 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Uite @Encman, dupa ce am postat mi-am refacut tema de casa si este asa cum am zis despre 50hz vs 60hz, nu este panou de 50hz doar ca asa e trecut sub specificatii: https://www.reddit.com/r/PS4/comment..._and_60_hz_4k/

    Nu prea le mai am eu cu modele de LCD-uri dar e clar ca daca se poate sa isi cumpere un QLED care are stratul de Quantum Dot in plus lucru care imbunatateste calitatea imaginii iar cat despre serie, sa mearga cat de sus poate in bugetul lui.

  4. #1304 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Perfect, mersi frumos, no brainer atunci!

    Tocmai ce i-am scris, sa caste ochii dupa orice Q practic la promotie, sigur gaseste ceva la un pret bun.

  5. #1305 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Dupa Black Friday mai urmeaza si zielel eMag prin Decembrie daca imi aduc bine aminte, a fost cand au avut promotii mai bune decat de BF.

  6. #1306 SP
    Member maravela's Avatar
    Salutare tuturor,


    Am nevoie de un TV nou pentru PS5-ul proaspat achizitionat.
    Bugetul e de 3000 lei. Caut ceva intre 50"-55".
    Momentan folosesc un Panasonic FullHD de 49".


    M-a intereseaza sa aibe light bleed cat mai putin. Asta inseamna ca nu trebuie sa iau ceva cu ecran IPS. VA-urile au si rate de refresh mai mari.


    Am gasit un SONY 50X89J de 50" cu VRR, 120Hz care pare interesant. Are cineva asa ceva? Cum se comporta? Ce alte modele as putea verifica?


    Am cautat pe net review-uri pareri si sony pare ok, https://www.rtings.com/tv/reviews/so...e-test-results

  7. #1307 SP
    Member GoroMare's Avatar
    Salut. Sony sta bine pe LCD cu Light bleed, dar caută din seria 90, un 93 sau 95. Sunt puțin mai scumpe decât seria 8xx, dar merita

  8. #1308 SP
    Member flaviud's Avatar
    Tocmai a anuntat Emag ca o sa aiba Lg 55C1 la 3999 ron de Black Friday, pentru cine cauta inca un tv eu zic ca e pret ff bun

  9. #1309 SP
    Member Antiohh's Avatar
    si sa va puneti alarma de dimineata + BF anul trecut a intrat mai repede pe aplicatie decat in browser. tot ce am vrut sa cumpar era deja sold out cand am intrat de pe laptop, fiind cu butonul de referesh la 10 secunde

  10. #1310 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Prețuri foarte bune la 65inch LG. Adăugați și "oled10" pentru reducere suplimentara.

    Aveți idee ce diferență este intre aceste modele?
    Attached Images Attached Images screenshot_2022-12-04-09-12-18-734_com.android.chrome.jpg screenshot_2022-12-04-09-12-08-907_com.android.chrome.jpg

  11. #1311 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    LB are spatele televizorului negru si standul gri inchis, LA are spatele alb si stand mai deschis la culoare.

  12. #1312 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Am pățit o chestiune bizară cu un televizor OLED Sony, problema nu cred că are legătură cu brand-ul TV-ului cât are cu tehnologia OLED.

    Anul trecut am cumpărat un OLED de 55inch pe care l-am dus la o casă de la țară unde ne petrecem Crăciunul și Paștele în fiecare an.

    Televizorul a fost sigilat, fix exact acum un an de Crăciun l-am desigilat și deschis. A fost folosit doar câteva ore. De atunci nu l-am mai deschis fiindcă Paștele nu l-am petrecut acolo.

    Anul ăsta am ajuns acasă să petrecem Crăciunul și am vrut să mă joc GoW Ragnarok, mare mi-a fost surpriza când am văzut că pe ecran era un model, identic cu scaunul din acea cameră.

    Acea cameră este folosita doar de mine și de prietena mea, in restul anului nu intra nimeni. In fața televizorului, la vreo 10cm a fost pus un scaun. Exact modelul scaunului este cel imprimat pe televizor iar fereastra este fix in fata televizorului.

    Anul ăsta am fost plecat cel mai mult de acasă 3 luni, timp in care televizorul meu principal, LG OLED 65CX, a stat închis în permanență însă într-o cameră întunecoasă. Nu am avut nici cea mai mica problemă însă nici nu au fost in fața lui obiecte care sa facă umbre.

    Am decis sa scriu întâmplarea asta in cazul in care plecați de acasă o perioada mai lunga de timp, sa faceți în așa fel încât camera tv-ului da fie cat mai întunecoasă si să nu se creeze umbre pe ecran din cauza soarelui care bate in camera.

    De la sine nu începea să dea niciun semn de revenire, așa că i-am dat din meniu opțiunea de Pixel Refresher.

    După o oră și-a revenit complet și este că nou!

    Vorbeam cu Răzvan de pe forum cand încercam să ii dau de cap și i-am dat un clip video de câteva secunde, îl las și aici să vedeți cât de urât arăta.



  13. #1313 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Daca era 1 Aprilie intelegeam ce se petrece dar inca asa ceva nu am auzit si nu am vazut, foarte interesant! Daca cumva lumina puternica de afara ar fi deteriorat pixelii ar fi trebuit sa fie invers efectul, sa fie mai luminos in locul unde a umbrit scaunul televizorul si in rest mai intunecat. La vara il scot si pe al meu pe balcon, poate devine mai luminos, il incarc cu raze solare sa creasca nitii la el

    As fi foarte curios de o explicatie din partea LG Electronics sau LG Displays, bine ca si-a revenit la de la pixel refresher! Televizorul l-ai avut jos la nivelul scaunului, nu?

    Si petele alea la care le zici DSE parca sunt la fel, nu-i chiar modelul de pe perdea?

  14. #1314 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Incredibil )

  15. #1315 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    E de la soare. Am mai citit si mai demult ca e bine sa pui OLED-ul astfel încât sa nu bata razele soarelui direct pe ecran.

  16. #1316 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Și eu la fel am gândit în legătură cu umbrele însă în părțile în care a bătut soarele urmele aveau o nuanță mai deschisă. Acele pete de pe ecran nu aveau cum să fie de la perdea fiindcă geamul este diametral opus de televizor și nu s-ar fi păstrat modelul ei. Nu am idee care-i originea lor.

    In schimb in partea din stânga este o urmă verticală care cred că este de la cearșaful pus pe el, nu cred că îl acoperea 100%.

    Am mai găsit în telefon un clip in care se vede mai bine.




    In alta ordine de idei,

    Văzusem acasă pe LG CX primele 7 episoade din 1899 iar de Crăciun am văzut ultimul episod pe Sony A8, ambele OLED.

    La ultimul episod pe care l-am văzut pe Sony mi se părea imaginea extraordinară, perfecta, sentiment pe care nu îl aveam pe LG. Era ceva mai mult decât densitatea pixelilor, 55" vs 65".

    Nedumerit de situație, mi-am amintit că mă deranja imaginea de la LG-ul de acasă când am văzut Cabinet of Curiosities, scenele de la intro cu Guillermo del Toro nu arătau cum trebuie, tot ceea ce era în jurul personalului era un gri închis, nicidecum negrul perfect datorită pixelilor complet stinși.

    In același test făcut pe Sony, totul era perfect, negru absolut in jurul personalului.

    Ambele teste făcute de pe aplicația oficială Netflix a TV-ului, abonament 4k.

    Am întrebat pe un forum unde sunt utilizatori de LG OLED și aceeași scenă la unii apărea cum trebuie iar la alții apărea că la mine, in loc de negru era un gri închis. Las câteva screenshot-uri.

    Pentru cei cu LG CX, puteți face un test de 30 de secunde in legătură cu primelele 30 secunde din Cabinet of Curiosities, primul episod, Netflix. Puteți da un reply cu rezultatul obținut.
    Attached Images Attached Images screenshot_2022-12-26-05-46-09-556_com.facebook.katana.jpg screenshot_2022-12-26-05-45-14-229_com.facebook.katana.jpg screenshot_2022-12-26-05-44-33-804_com.facebook.katana.jpg img_20221226_054539.jpg img_20221225_014414-01.jpeg

  17. #1317 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Am incercat acuma Cabinet of Curiosities pe B9, fundalul din spatele lui Guillermo este complet negru, am vazut si 1899 acum circa o saptamana si nu mi s-a parut nimic in neregula cu el. Ai cumva activat AI Brightness sau alte functii gen Energy Saving?

  18. #1318 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Puțin ciudat că la tine pe B9 este imaginea perfectă iar pe CX este gri.

    În câteva zile voi ajunge în locația cu televizorul LG. Mereu dezactivez orice funcție inteligenta care dorește a "îmbunătăți" imaginea.

    Voi face calibrarea cu scena de început din Cabinet of Curiosities și voi umbla in special la brightness (care-mi amintesc că este la 50) și black level.


    Am mai observat asta de câteva ori la LG CX, de exemplu la God of War Ragnarok pe PS5 când intri in peșteri, negrul este absolut. In schimb la Deathloop pe XSX la scena de început după ce intri in prima camera, deși este beznă, se vedea un gri murdar. Atunci mi s-a părut că se vede prost și am încercat să jonglez cu Black Level, puteam face sa fie negru in jurul meu insa pierdeam unele detalii din umbra, așa că l-am lăsat așa.

    O explicație logică ar fi că dacă negrul din film/joc este la valoarea 0/255, atunci televizorul meu stinge pixelul. Daca valoare este 1/255, el încearcă să aprindă la minimum un pixel și așa iese efectul gri. La Sony probabil pixelii rămân stinși pentru câteva valori chiar și peste 0.

  19. #1319 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Pai nu-i ciudat ca pe B9 la mine imaginea este OK ca asa trebuie sa fie, doar nu ai vrea sa am si eu probleme doar fiindca am un B9!

    Brightness la 50 este ok si nu ai ce te juca cu el, poate un procentaj sau doi in plus daca ai black crush dar in rest cam la 50 trebuie sa stea, Din cate stiu pe toate aplicatiile native ale televizorului gen Netflix/Amazon nu ai ce sa te joci cu Black Level fiindca optiune este greyed out si lasata pe Auto.

    La console cum sta treaba, daca ai pe consola RGB Level pe limited atunci pe TV iti pui black levbel pe low, daca ai pe consola RGB pe full atunci pui pe TV black level pe high, cel mai bine ii sa lasi si pe consola si pe TV pe Auto, daca nu ai optiunea pe CX de auot pt consola schimba label-ul consolei in PC si iti apare Auto.
    Daca nu vrei sa le pui pe auto recomand sa pui consola pe limites si tv pe low, daca consola este pe rgb full este ca iti scoate semnal limited daca activezi prin jocuri 120hz mode, vrr.....
    Chiar si daca te uiti la filme blu ray de pe consola va transmite semnal limited si daca tv e pus pe high nu e bine, daca functile astea nu se pusca ba ai black crush ba ai imagine lipsita de contrast si spalacita dar nu cred ca e cazul pt aplicatia Netflix din televizor unde se pune ea cum trebuie automat dar cine stie cum e la CX.

  20. #1320 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Salutari
    Care e diferenta și ce îmi recomandați dintre
    Televizor OLED Smart LG 55C21LA, Ultra HD 4K, HDR, 139cm și
    Televizor OLED Smart LG 55C22LB, Ultra HD 4K, HDR, 139cm

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 66 of 74 FirstFirst ... 16 56 64 65 66 67 68 ... LastLast

Similar Threads

  1. Jocuri bune pentru configuratia mea By verde in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 30-08-2010, 19:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts