Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Totul despre Blackview BV9800 Pro - smartphone cu FLIR

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Totul despre Blackview BV9800 Pro - smartphone cu FLIR

    In timp ce majoritatea cauta sa isi cumpare telefoane cat mai de top, cu specificatii cat mai bune, cu cati mai multi megapixeli, eu eram in cautare de un model care sa fie cat mai rugged, cat mai rezistent, si care sa imi ofere neaparat tehnologia FLIR (mai multe detalii despre aceasta aici, dar pe scurt este vorba despre o tehnologie de thermo scanare, bazata pe mii de celule infrarosu - IR).

    Am trecut si eu ca tot omul cu privirea pe la ceea ce ofera firme precum CAT (care sunt specializati in rugged/industrial phones), insa pe la noi nu se mai gaseste decat CAT S61 (la 3400 lei) sau CAT S62 Pro (la 3200 lei), sume care mi s-au parut un pic cam mari pentru ceea ce ofera. Intr-adevar, un senzor Flir porneste de undeva de la 200 EUR in sus, insa ambele au picat datorita specificatiilor (in special ecran prea mic, de 5.2" si 5.7", si a bateriilor de 4500 si 4000 mAh).

    Si uite asa am ajuns sa ma uit la "chinezarii" precum Blackview BV9800 Pro, Blackview BV9900 Pro, Ulefone Armor 9. M-am oprit in cele din urma la BV9800 Pro, datorita ecranului maricel (6.3"), a bateriei imense (6580mAh), a designului. L-am achizitionat de la DualStore (link aici), pretul fiind de 2199 RON (cu TVA, cu livrare gratuita). Mi-a placut din start faptul ca am fost contactat si desi am facut comanda vineri dupa amiaza, am avut telefonul livrat a doua zi, sambata, prin curier.

    Probabil va veti intreba de ce am ales BV9800 Pro in locul unui CAT S62 Pro. Well, in primul rand pretul. O diferenta de 1000 lei, e ceva. Dupa care, CAT-ul venea cu ecran mai mic (5.7" vs 6.3"), baterie mult mai mica (4000mAh vs 6580mAh), lipsa incarcarii wireless, senzor de amprenta pe spate (pe care personal il cam urasc), o singura camera (fata de 3 camere la BlackView). Avantajul lui CAT S62 Pro este acela ca senzorul Flir este de generatie mai noua, denumit Lepton 3.5. Acesta are o "rezolutie" de 160x120 senzori IR, fata de BlackView unde, desi nu am gasit nicaieri trecuta oficial aceasta informatie, banuiesc ca avem un Lepton de 80x60.

    O sa trec rapid in revista specificatiile lui Blackview BV9800 Pro. Acesta vine cu Android 9.0 Pie, are 6GB RAM (LPDDR4X), 128GB storage (EMMC cu microSD pana la 256GB), ecran de 6.3 IPS (cu camera frontala tip "picatura") cu rezolutia de 1080 x 2280 pixeli (375 PPI), procesor octa core Helio P70 (Mediatek MT6771V/CT, 4xCortex* A7 la 3,2.1GHz si 4xCortex* A5 la 3,2.0GHz), GPU ARM Mali G72 (MP3 900MHz), NFC, IR, GPS (GLONASS & BEIDOU), baterie de 6580mAh.

    Camerele principale sunt de 48MP (senor Sony) + 16MP + 5MP, iar camera frontala e una de 16MP (senzor OV16885 cu f2.0). Avem WiFi standard AC si Bluetooth 4.2. Ca senzori avem de proximitate, de lumina, accelerometru, busola, giroscop, barometru, senzor de amprenta pe lateral, altimetru. Suporta incarcare wireless. Are dimensiuni 168.5 x 81 x 14.8mm, si o greutate de "doar" 322gr. Da, e atat de serios telefonul incat iti da impresia ca poti sa bati cuie cu el. Ca greutate, da, mi se pare destul de mare, insa ca dimensiuni, mi se pare ideal.

    Sincer, imi era dor de un telefon care sa nu mai fie atat de skinny incat sa-ti fie frica sa nu se rupa in timpul vreunei operatiuni mai serioase. Si da, este tipul rugged, facut sa reziste la intemperii si lovituri serioase. In specificatii apar standardele IP68, IP69 precum si standardul militar MIL-STD-810G. Practic e waterproof pana la 1.5m (timp de 30 minute), dust-proof si drop-proof de la 1.5m. In review-uri oamenii trec cu masina peste telefon, il arunca de la etaj and so on... si rezista cu brio. Eu nu am sa fac asa ceva, sorry.

    In pachet veti primi telefonul, un cablu de date (USB C), incarcator de 18W, o folie de protectie pe ecran si una extra, o pereche de casti si manual de utilizare. Din pacate (pentru cei ca mine), toate sunt ALBE. Bleah, i will not use them.

    Trecand la prima impresie pe care o aveti cand puneti prima oara mana pe telefon (si anume ca e construit ca un tanc, cu mult metal si un pvc oarecum cauciucat si foarte rezistent), telefonul se comporta foarte bine pentru specificatiile sale. In Antutu Benchmark (v8), a obtinut 183724 de puncte, deci sa nu va asteptati sa fie racheta... Ca un fan fact va spun sincer ca se comporta aproape la fel cu al meu Huawei Mate 20 X, care e totusi un smartphone ce obtine peste 400000 de puncte. Asta poate si pentru ca nu vine cu niciun fel de interfata custom, aproape totul este stock Android, la care cei de la BlackView au adaugat un Toolbox (o suita de aplicatii "tehnice"). Ah, si nu avem niciun fel de bloatware (cel putin eu nu am gasit). Din pacate, a ramas blocat la Android 9 si tare ma tem ca nu va mai vedea vreun alt update (nu am gasit absolut nimic referitor la Android 10, in afara de custom ROM).

    De la prima folosire, va vor atrage atentia 2 functii distincte (care mie mi-au placut la nebunie la BV9800 Pro). In primul rand, senzorul de amprenta pe lateral (care mie nu mi-a dat rateuri, dar trebuie sa recunosc ca pare un pic prea apropiat de butonul de power). Iar pe partea opusa, avem un buton extra (langa cele de volum), care poate fi customizat cu 3 preset-uri (single tap, double tap, long tap) la care asignati orice aplicatie sau actiune doriti. Genial, genul de buton care nu ar trebui sa lipseasca pe niciun alt Android. Partea de logare cu amprenta sau cu face unlock se face aproape instant, nu am plangeri aici. Desigur, face unlock-ul nu se bazeaza nici pe IR sau depth cameras, prin urmare, daca aveti security concerns, don't use it (dupa cum bine stiti, se poate debloca folosind chiar si o simpla poza).

    Mai departe, pe WiFi prinde 300Mbps DL si 300Mbps UL, on par cu Mate 20 X-ul. Departe de iPhone 12 Pro Max, care pe acelasi WiFi prinde 700Mbps DL si 500Mbps UL (mai mult de 500 nu am eu de la provider). Cu semnalul de voce (maxim 4G) nu am vazut nimic prea slab sau ceva iesit din comun (comparativ cu celelalte telefoane - mai am acum si un Xiaomi Mi Max 3). Vocea e decenta, si speakerul se aude foarte tare (cam prea tare, tbh). Pacat insa ca este unul mono, si este indreptat inspre spatele telefonului.

    Camerele foto nu au nimic special. Nu sunt nici cele mai proaste de pe piata, dar nici sa nu va asteptati la minuni. Le-as spune ca sunt "average" photos & videos, fara dorinta de a castiga vreun premiu. Ce e dragut insa e faptul ca aplicatia Photo "are de toate". De la modurile Night, Beauty, Bokeh, panorama, time-laps, pana la PRO mode (in care va puteti juca direct cu White balance-ul, ISO-ul si Exposure-ul). Ba chiar puteti face pozele in full-res (la 48Mpx).

    As vrea sa va vorbesc despre baterie, insa il am de prea putin timp pentru a-mi forma o opinie. Fun fact: cand am pornit prima oara telefonul, imi arata "Last full charge: 105 days ago" si mai aveam 80% baterie. In acest moment, sunt cu bateria undeva la 76% si estimeaza ca mai tine inca 31h in acelasi ritm. Daca vrea cineva neaparat, il pot pune intr-un benchmark de baterie... insa eu zic ca la 6850mAh, pe un IPS cu refresh rate mic, cu un procesor destul de eficient, o sa tina o vesnicie (vesnicie fiind echivalentul in care eu sper sa tina macar 4-5 zile, la folosire redusa). O sa va scriu insa si datele oficiale de la BlackView: "14h de Video, 27h de Calling, 30h de Music, 840h standby).

    Si vorbind despre folosire voi reveni la scopul acestui telefon: camera termica. Dupa cum spuneam, FLIR produce unii dintre cei mai buni senzori de scanare termica, night vision, etc. Poate chiar cei mai buni. Aici vorbim de un "consumer grade", dar totusi datele sunt foarte acurate. Eu ma foloseam pana acum de o nebunie de la Ridgid, am diverse jucarii care masoara fie prin IR, fie prin contact... insa mi-am dorit dintotdeauna o camera cu "thermal vision" mai smart. Si va spun sincer ca BV9800 Pro isi indeplineste cu brio aceasta functie. Ba chiar m-a mirat faptul ca suporta aplicatia full de la FLIR, si ca are inclusiv acel mod (MPS paremi-se ca se numeste) in care sunt combinate datele de la ambele camere, pentru a intelege mai usor ce ai in cadru. Ca un minus la acest model de FLIR, este faptul ca avem doar 80x60 rezolutie pe senzor si limita superioara a temperaturii e la 120 grade Celsius.

    Va voi lasa in compania catorva imagini legate de BlackView BV9800 Pro si a trailerului oficial, nu inainte de a trage o concluzie: acesta nu este un telefon pentru "the average user"! Nu cumparati asa ceva in ideea ca veti inlocui telefonul vostru "de oras" care va intra linistit in buzunarul de la camasa. No way! Acesta este genul de telefon pe care il foloseste inginerul pe santier, electronistul/IT-istul firmei... sau eu stiu, pe care-l foloseste omul "de munte" (another fun fact: l-am vazut intr-un review in care nu doar ca a rezistat intr-un bloc de gheata la -30 grade, dar chiar functiona). Also, cred ca a fost primul smartphone (in afara CAT) care a venit cu o camera FLIR. In caz ca va tenteaza, aruncati un ochi la alternativa (BV9900 Pro, care are procesor mai rapid, dar este un telefon mai mic, cu baterie mult mai mica). Iar daca vreti FLIR mai profi, atunci clar mai puneti inca 1000 lei si mergeti pe CAT S62 Pro. Sau va pregatiti de cateva mii de euro si puteti sa luati o camera profesionala de la FLIR.

    Daca aveti intrebari referitor la telefon, please let me know.

    Attached Images Attached Images monky_blackview_8900pro_flir_001.jpg monky_blackview_8900pro_flir_002.jpg monky_blackview_8900pro_flir_003.jpg monky_blackview_8900pro_flir_004.jpg monky_blackview_8900pro_flir_005.jpg monky_blackview_8900pro_flir_006.jpg monky_blackview_8900pro_flir_007.jpg monky_blackview_8900pro_flir_008.jpg monky_blackview_8900pro_flir_009.jpg monky_blackview_8900pro_flir_010.jpg monky_blackview_8900pro_flir_011.jpg monky_blackview_8900pro_flir_012.jpg monky_blackview_8900pro_flir_013.jpg monky_blackview_8900pro_flir_014.jpg monky_blackview_8900pro_flir_015.jpg monky_blackview_8900pro_flir_016.jpg monky_blackview_8900pro_flir_017.jpg monky_blackview_8900pro_flir_018.jpg monky_blackview_8900pro_flir_019.jpg monky_blackview_8900pro_flir_020.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Scuze pentru partea cu imaginile termice, era un pic decalibrata camera (in sensul ca in unele imagini se observa o diferenta de suprapunere a camerei termice fata de cea foto). Am descoperit mai greu (ascuns prin meniuri) faptul ca se pot "re-alinia" cele 2 camere, ba chiar se poate seta orice offset se doreste, in caz ca asta doriti.

    Daca doriti mai multe informatii, puteti gasi si pe pagina oficiala a celor de la BlackView: https://www.blackview.hk/products/item/bv9800pro.

    O sa revin cu extra detalii despre baterie, dupa cateva descarcari/incarcari... si de ce probleme ma voi lovi cu el (daca va fi cazul).
    Multumesc!

  3. #3 SP
    Junior Member opincarul's Avatar
    Unul dintre colegii mei a avut un Blackview, luat de la chinaji pe vremea in care nu aducea nimeni in Ro asa ceva, un BV5500. Omul e pescar/vanator, chiar daca nu prea prinde/vaneaza,deci avea nevoie de un telefon extrem de rezistent si pe care sa-l tina bateria.
    Il incarca saptamanal, dar omul e mai in varsta ca noi si nu prea e pasionat de frecatul telefonului pe net, evident, nici de gaming.
    Una peste alta, a fost super multumit de telefon (l-a aruncat pe pavaj de la etajul 1, a stat cu telefonul in apa cand pescuia pe Dunare....), dar nemultumit de faptul ca i-a gasit foarte greu incarcator de schimb - mufa e mai lunga, datorita faptului ca si telefonul are carcasa mai groasa.
    Doar telefonul muierii stiu ca era la fel de rezistent la socuri, ca a functionat aproape 1 an si jumatate dupa ce a zburat pe geam, de la etajul 2

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dupa 10 zile, inca nu i-am terminat bateria, așa că mai durează până trag eu o concluzie. Deși la cum se vede, nu cred că mai este cazul...
    Desigur, telefonul este folosit în regim minimalist (poze și FLIR) + notificări și smart home.
    Attached Images Attached Images screenshot_20201104114353.jpg screenshot_20201104114403.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Totul Despre Emulare pe PC... By Strike105X in forum Jocuri PC
    Replies: 3 Last Post: 09-12-2014, 18:08
  2. Totul despre Samsung Galaxy S4 By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 06-11-2013, 01:45
  3. Totul despre Microsoft Surface RT By MonkY in forum Tech News
    Replies: 14 Last Post: 30-10-2012, 00:17
  4. Totul despre consolele retro. By sergiutz11 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 28-03-2011, 07:45
  5. Totul despre WoW By Razvan in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 10-12-2009, 20:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts