Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 48 of 63 FirstFirst ... 38 46 47 48 49 50 58 ... LastLast
Results 941 to 960 of 1241

Thread: Politica - tichie de margaritar

  1. #941 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    ​Mesajul ascuns pentru Romania din discursul sefului Comisiei Europene - Opinii - HotNews.ro

    De atat mi-e ciuda: ce context prielnic este pentru Romania, si ce lepre avem la guvernare.. of!

  2. #942 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Siii... ce mai ziceti?

  3. #943 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Proteste in continuare.. o mizerie ce se intampla, e groasa treaba. Mai groasa decat in ianuarie-februarie anul acesta.
    Suntem intr-un moment de turnura pentru istoria tarii asteia, sper sa realizeze cat mai multa lume acest lucru.

  4. #944 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Unde-i cryyo?

  5. #945 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    A pregatit clipul asta probabil..
    https://www.europafm.ro/clip-controv...petenti-video/

  6. #946 SP
    Member clovnusor's Avatar
    Quote Originally Posted by Encman View Post
    Proteste in continuare.. o mizerie ce se intampla, e groasa treaba. Mai groasa decat in ianuarie-februarie anul acesta.
    Suntem intr-un moment de turnura pentru istoria tarii asteia, sper sa realizeze cat mai multa lume acest lucru.
    Cred ca o sa ii urmam pe polonezi cat de curand

  7. #947 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Sper sa nu, eu intentionez sa mai raman in Romania. Nu mor caii cand vor cainii.

  8. #948 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Ce are ma Polonia? Nu vezi ca le merge mai bine ca niciodatA?
    https://www.digi24.ro/stiri/actualit...degeaba-849114

  9. #949 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Poti sa tii sute de proteste, si daca ies 2 milioane de oameni in Bucuresti tot ne vor ignora. Timpul cu plimbarile cu copii la proteste, pancarte amuzante si meme-uri a trecut, ar trebui intrati peste ei.

  10. #950 SP
    Member biagyydog's Avatar
    Tariceanu, acest scorbelici...
    Romanii nu mai au forta de acum 28 de ani (mamaaa, cat a trecut de atunci si cum am ajuns intr-un rahat similar). Multi sunt obositi, frustrati, la si mai multi nu le pasa, caci, nu-i asa, lsa-o bah ca merge si asa.

    Din pacate politetea pancartelor si iesirilor din Februarie incoace este egala cu zero, caci sugi-pusii astia de asa-zisi politicieni (caci ce fac ei de multi ani incoace nu are treaba cu ce gandeau si faceau politicienii de acum aproapel un secol) si-au dat seama ca nu pot fi atinsi (bine, daca nu se intampla sa te loveasca ei cu masina). Il injuri pe dracnea si tariceanu, faci misto de ei, asa si? Ei stau bine merci in conace, au n proprietati pe-aici, conturi prin Zanzibar etc.
    Nu-s de acord cu violenta, insa numai un act necugetat ar trezi 80% din populatie sa iasa sa ii terfeleasca nitel p-astia din culcusul lor cald. Tara asta are inca destui oameni curati si capabili ce ii pot pot inlocui cu brio (si nu doar pe cei din guvern, ci si pe cei locali - sigur stim cu totii destule specimene ce sunt stapani pe diverse zone agricole, industriale, baronasi peste oras etc.)
    Dar Romania din 2017 seamana doar in teorie cu V de la Vendetta, practica din nou ne omoara.

  11. #951 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Si dupa ce-si vor da legile astea si va iesi totul de cacao, se vor da "responsabil" la o parte ca vezi doamne, asculta cetatenii, si vor veni altii in locul lor care vor trebui sa spele rahatul si bineinteles ca nu vor reusi in timp util, ca deh, o sa aiba o groaza de reparat. Si ghici cine o sa pice de cacao? O sa zica PSD-ul ca "noi am facut si am dres, uite ce-au facut astialalti, au taiat salarii si pensii, la noi a fost tara prospera", iar prostimea inghite si ii voteaza iar. GG EZ

  12. #952 SP
    Member blondutzu's Avatar
    Cam ce au facut cu tehnocratii.
    Din pacate, iesitul in strada este fix pix atat timp cat opozitia lipseste.

  13. #953 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Pai da asa a fost mereu, parca e un CD stricat si se tot blocheaza pe repeat.

  14. #954 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Prea mult hate pentru politicieni. Ei sunt doar proiectia unui popor de o inculutura si o ignoranta tragica.

    Nu uitati ca majoritatea inca voteaza pentru pomana electorala, sau, si mai rau, dupa ce le spune televizorul. Daca maine infiintez un partid format numai din oameni deosebiti, atat de deosebiti incat refuza sa mearga pe la posturile tv de cancan, pariu ca nu ar castiga alegerile?

  15. #955 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Corect, de acolo pornesc problemele, din pacate noi nu o sa prindem "schimbarea" pe care o tot asteptam, vor trece inca 2 generatii pana va fi ceva mai normal in tara asta. Cat timp vor mai trai cei din generatia veche si au drept de vot, va fi greu sa se schimbe ceva.

  16. #956 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Eu cand propun ca forma de guvernare o "democratie meritocratica" majoritatea cred ca sunt Hitler reintrupat. Solutia tuturor problemelor tarii noastre (probabil si a multor altora) pentru mine e simpla: se va sustine un examen national din diverse discipline relevante procesului de vot, precum economie si politica, iar cei care obtin destule puncte isi castiga dreptul de vot. Se vor distribui gratuit carti din aceste domenii tuturor doritorilor, astfel incat oricine sa aiba sansa la a vota, cu conditia sa mai si citeasca.

  17. #957 SP
    Member maudrunk5's Avatar
    de pe /r/europe
    Attached Images Attached Images sketch.png

  18. #958 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Urmatoarele luni sunt cruciale pentru democratia din Romania. Nu stiu ce sa zic despre vot, candva abordam similar acest proces.. dar vezi tu Espiritus, problema de fond este educatia precara.

    O sa incerc sa fiu scurt, dar nu cred ca o sa-mi iasa. Nu a fost in interesului niciunui guvern neo-comunist, de dupa Revolutie, sa educe oamenii. Nu i-a vrut nimeni destepti, si nici desteptati cu adevarat. Doar prosti infometati. Masa de manevra electorala.
    Daca in comunism, de exemplu, analfabetismul se voia disparut, asta se intampla doar pentru ca poporul sa poata citi/intelege propaganda, dupa revolutie s-au prins baietii ca daca invatam prea mult ne si trezim, avem pretentii, libertate de exprimare, contestam..
    Stiau insa ca o sa vina momentul ala cand va trebui "inchisa gura". Probabil acum. Sau probabil au zis ca in democratie lumea este mult prea amortita si "ocupata" incat sa-si mai bata capul in mod real cu chestii de natura politica sau civica.

    Revenind, amaratii aia care voteaza cum voteaza, nu stiu cat de vinovati sunt.. nu i-a educat nimeni, nu au fost integrati intr-un sistem democratic, nu a existat o reprofilare/re-educare profesionala. Pentru prea multi dintre ei nu cred ca mai exista vreo sansa, sincer.
    Cand stai prea mult degeaba, si iti ia atata pauza creierul, cam nasol. Sunt oameni care au iesit la pensie in anii '90.. la 40 si ceva de ani. Acum au spre 60. Ce asteptari sa mai ai cand nu ai un scop, un job, responsabilitati fata de societate. Ba ai fost si foarte indoctrinat si tot ce-ai cunoscut in democratie a fost deziluzie sau ai tot asteptat un "tatuc" care n-a mai venit, sau ma rog, il tot cauti, cand in unul, cand in altul. Tot ce ai sunt niste reminescente si o fosta perioada de glorie cand aveai un tel (chiar daca faceai un singur lucru, tu si cu alte sute de oameni, care ati fi putut fi inlocuiti printr-o simpla masinarie sau o politica economica cu rost).
    Din perioada aia au mai scapat.. cativa. Au mai facut si copii (golani d-astia sau neispraviti protestatari care sunt trimisi la munca.. dupa 10 ore de munca). Dar majoritatea sunt pierduti pentru timpurile noastre si cumva, pentru istorie. Este trist. Eu am incercat sa port discutii si sa fiu rezonabil cu astfel de oameni. Am ajuns sa reduc aproape de fiecare data la "cine imi da", "dar asta ce-a facut pentru mine", "mi-a marit pensia!". Nu mai spun ca daca ar accepta vreodata ca sistemul in care au trait a fost gresit, ar insemna sa se dezica/renege propria existenta. Toate astea in stransa legatura cu saracia. Momentan societatea asta traieste destul de mult in jurul burdihanului si nu a principiului.
    Concluzionand, importante este ca lumea sa fie educata si sa aiba ocupatie. Atunci vom avea si o democratie onesta in urma unui vot principial, si nu "de subzistenta".

    E posibil sa mai fie nevoie de 2 generatii PoisonRemedy.. dar ce vad eu acum, nu prea imi pare a 2 generatii. Exista o patura de mijloc din ce in ce mai vocala, cumva si de nevoie.. oameni care si-au inceput sau isi incep acum o familie, si-au luat o casa, au copii.. construite pe propriile forte. Si toate datorate in parte unei educatii (de multe ori si autodidacti dar asta e alta discutie). Populatie activa 25-45 ani. Cu astia au o problema nenorocitii astia nesimtiti. Curand s-ar putea sa aiba o problema si cu studentii. Ironie pe de-o parte.. ciclicitate pe de alta parte.
    Acum este momentul, sa ne bage bocancul in gura. Ca doar asa stiu ei. Nu stiu altceva. La fel de odihnite sunt si ale lor minti, precum cele ale votantilor proprii. Ma mir ca au gasit pe cineva sa le scrie cumva.. acele legi. Limbaj juridic nu au. Il stapanesc foarte bine pe cel de mahala. La asta au redus politica si administratia. Urmeaza Justitia. Apoi serviciile. Apoi Uniunea Europeana. Apoi.. probabil noi. Democratia nu va mai fi existat oricum in acel moment.

    In sfarsit, in alta ordine de idei, am fost la protest si azi, de data aceasta cu masina "in lantul din jurul Palatului Parlamentului".. aproape mi-am omorat claxonul.. pacat ca nu a fost si mai multa lume. Am fost filmat cu insistenta eu si alte cateva sute de soferi. Astept amenda. E ok, ban platit cu placere pentru Romania.

  19. #959 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ce se intampla in ultima vreme in Parlamentul Romaniei ma tem ca este inceputul a ceva foarte urat. Oamenii au obosit sa mai iasa in strada... vad din ce in ce mai putini care "rezista". Pe asta se si bazeaza cei care dealtfel ignora tot ce se intampla in strada, si schimba legile pe banda rulanta. De fapt, ei am observat ca ignora inclusiv tot ce vine de-afara. Din pacate opozitia e la fel de praf, asa ca nu vad un viitor prea stralucit. Revin cu sfatul pe care eu nu l-am ascultat: plecati din tara cat inca puteti! Nu spun ca prin alte parti umbla cainii cu covrigi in coada, dar macar aveti o sansa in plus.

    Btw, sotia tocmai m-a anuntat ca tovarasii de la PSD care sunt la guvernare i-au marit salariul de la 1 Ianuarie. Cu 50 lei! Yay, right? Well... no! Pentru ca li se taie bonurile de masa in valoare de 300 lei. Cu alte cuvinte, marirea vestita a lui Dragnea si a Olgutei este o mare teapa! Asta in timp ce leul a ajuns la minim istoric iar costurile la mancare si facilitati (energie, gaze, apa) au crescut cu 10-20%.

    Si stiti care e culmea? Daca ar fi maine alegeri, sunt aproape convins ca tot astia ar castiga!

  20. #960 SP
    Banned PS4&PS3's Avatar
    S-au taiat bonurile de masa la bugetari si s-au inlocuit cu norma de hrana. S-au dat 25 la suta de la 1 ianuarie 2018 si din cauza trecerii contributiilor, angajatii bugetari castiga pe net vreo 4%. Olguta a spus ca de la 1 martie toti bugetari o sa mai ia inca 25%. Trai pe vatrai. In Bucuresti nu ai loc in trafic de atatea masini personale, in mall-uri nu ai loc de oameni. Cu toate scumpirile de gaze, benzina/motorina etc. in trafic sunt din ce in ce mai multe masini, iar in magazine si mall-uri din ce in ce mai multi oameni care fac cumparaturi. Si mai zice lumea ca in Romania se traieste prost.

    Daca ar fi venit la putere opozitia actuala, d-alde pnl sau tehnocratii, oricum s-ar fi devalorizat leul fata de euro si ar fi crescut oricum preturile, numai ca astia nu ar fi dat nimic, ar fi taiat mai degraba din salarii. Eu zic ca PSD e parfum, chiar si asa. Ar fi fost mai rau cu ceilalti la putere. Gandeste-te ca ceilalti ar fi dat afara o gramada de bugetari, care ar fi ramas someri multi din ei. La stat sunt angajati multi habarnisti, care la privat nu fac fata sau nici macar nu trec de selectia de la privat. La stat stie toata lumea cum se fac angajarile, nu pe performanta ci pe pile.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 48 of 63 FirstFirst ... 38 46 47 48 49 50 58 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 28-07-2013, 11:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts