Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 61 to 80 of 99

Thread: Sfarsitul Civilizatiei Moderne

  1. #61 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Problema la virus nu e cat de mortal poate fi, ci rapiditatea cu care se poate raspandi, si atunci problema nu va mai fi virusul si locurile din spitale, si personalul care se va ocupa de aceste lucruri, plus pe langa asta se va acumula si oboseala in cadrul medical, si atunci se va crea o panica generala, pentru ca in romania sunt foarte multi prosti, needucati, uitati exemplu la toti prostii care s-au intors in tara, daca ei nu ar fi venit inapoi nici macar nu am fi ajuns la numarul asta de infectati.

    De aceea cea mai buna solutie e carantine, la noi de exemplu la lucru, preventiv, de saptamana viitoare lucram de acasa, desii sunt foarte putine cazuri in tara. ( stau in budapesta )

  2. #62 SP
    Banned wd87's Avatar
    nu sunt la curent cu economia si infrastructura din Italia, dar presupun ca sistemul medical este la pamant si acolo ca la noi, e din vina lor asta, spune mai mult despre cat de pregatiti sunt ei fata de cat de periculos este virusul, daca cineva poate sa imi demonstreze ca duduie spitalele din Italia si sunt top 1-5 in lume atunci sa o faca

  3. #63 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Reply incoming
    Attached Images Attached Images 3sgdmc.jpg

  4. #64 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Faci tu misto, dar daca te uiti in jur.....asta ne asteapta
    Unii parca ati uitat ca traim in GLOBALIZARE, ca totul e interconectat, ca daca pica ceva, totul pica intr-un efect de domino.



    Quote Originally Posted by ymess View Post
    Scenariul de "Walking Dead" de mai sus, absolut extrem, este foarte dorit de multi oameni in subconstientul lor. Oricat de ciudat pare, ethos-ul curent de plictiseala si monotonie s-a schimbat odata cu amenintarea virusului.
    Eu nu-mi doresc asa ceva cu siguranta.
    Virusul mi-a dat o gramada de planuri peste cap:
    voiam sa emigrez si sa calatoresc in tari straine , PA, s-au inchis granitele
    Voiam sa ma angajez, la revedere, s-au sistat angajarile, iar daca vrei sa muncesti de acasa, trebuie cunostinte de economie si informatica.
    Voiam sa termin masteratul, nah, s-au inchis universitatile.
    Voiam sa imi gasesc prietena, e restrictionat si accesul la prostituate si relatiile inter-umane, deci Tinder/Chaturbate sau Porn Hub.
    Voiam sa dau de carnet , dar nu se poate pentru ca se intampla sa fie instructorul auto izolat la domiciliu. Toate dorintele noastre puse la revelion s-au dus.

    Meciurile de fotbal pe care voiam sa le vedem au fost suspendate si e de asteptat sa fie anulate marti fiindca situatia se agraveaza.
    Targurile de cariera, targurile de carti , competitii sportive, evenimente culturale - suspendate toate!
    Pica bursele, a picat bitcoinul, economistii sunt agitati.
    Mai ramane sa ramanem fara curent si internet ca se pot scumpi....si aia e.


    Ce ne-ar putea astepta ar putea fi mai rau decat comunismul si feudalismul la un loc.
    De ce?
    Pentru ca in feudalism mai puteai sa iesi afara, la biserica, la targ, carnaval, sa-ti iei femeie, in comunism aveai activitati, chit ca mancarea era rationalizata si cam mureai de foame.

    E ceva cu totul nou de care ne lovim.
    Pentru ca ni se cere sa stam blocati in case , sa asteptam mancare si medicamente de la stat si sa relationam doar pe internet.

    Dar de unde stim ca o sa mai avem curent electric daca se scumpesc toate?

    ---------- Post added 13-03-2020 at 17:32 ----------

    Eu chiar sper sa nu fie asa, de asta si vreau opinia unui specialist in domeniu in ce priveste distributia de curent electric in timpuri de criza.


    Vreau sa ma stiu in siguranta, sa stiu daca o sa avem in continuare curent electric si internet.
    Astept sa fiu contrazis si sa mi se spuna:
    NU, PRETUL LA CURENT ELECTRIC SI LA INTERNET NU SE VA SCUMPI!


    Dar pe baza unor informatii , expertize si cunostinte serioase.

  5. #65 SP
    Member ymess's Avatar
    Da, greu de emigrat acum. Dar chiar asa tragic e cateva-saptamani sau fie cateva luni?
    Da, s-au inchis targurile de carti, oh vai, milioane de romani vor fi tragic afectati de acest aspect.
    Legat de munca acum, se pot face bani si in situatii nasoale, ganditiva numai la Glovo ca oamenii castiga deja destul de bine, cu izolarea (care btw se si recomanda livarile) o sa fie cerere uriasa, se va castiga si mai bine.
    Legat de meciurile de fotbal, aici e cea mai mare durere. La cate case de pariuri exista acolo va fi pierdere uriasa. Dar nu-i nimic, vad ca baietii deja se reorienteaza, o sa joace la in schimb la pacanele, loto virtual, si curse de caini.

  6. #66 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Nu e nimic garantat cu Glovo fara echipament de protectie si mancare bine sigilata.

    Americanii spun ca e nasoala treaba pentru vreo zeci de milioane de muncitori americani
    https://www.businessinsider.com/us-j...-flexibility-4
    Vorbim de joburi care oricum urmau sa dispara in 30-50 ani dupa automatizare precum chelneri, casieri, curieri, paznici, barmani, bucatari, muncitori de pe santier, lucratorii din turism si din transportul in comum, soferii , profesorii, lucratorii de la salubritate, operatori bancari, operatori telefonici, actorii, sportivii, dansatorii, lucratorii la fabrici, tot ce presupune munca cu program fix si interactiune umana, si urmau sa fie inlocuiti cu automate, roboti si aplicatii de softuri.

    In schimb, cei care profeseaza joburi online de viitor, adica specialisti pe date, comunicare, programare, savanti, cercetatori in stiinta, jurnalisti, poate si manageri si operatori ce pot lucra de acasa si mai ales....VLOGGERI, videochatiste si instagramerite.
    https://www.businessinsider.com/jobs...utbreak-2020-3
    Productia o putem automatiza . Si putem crea noi joburi.
    Insa ce faci cu zecile de milioane de someri care habar nu au sa invete informatica si sunt in stare doar sa faca munca fizica? Ce faci apoi cu umanistii si artistii care depind de interactiunea umana?
    E clar ca nu toti putem deveni informaticieni.
    Discutia asta era problematica de ani buni, iar acum coronavirusul n-a facut decat sa grabeasca realizarea scenariului privind automatizarea si somajul cu 30-50 ani mai devreme.

    ---------- Post added 13-03-2020 at 20:56 ----------

    https://www.digi24.ro/stiri/economie...esiune-1275138

    Uniunea Europeană şi zona euro vor fi foarte probabil în recesiune anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus (COVID-19), a avertizat vineri un oficial al Comisiei Europene, transmite Reuters

  7. #67 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar

  8. #68 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Un site Obscur, asta e problema în ziua de azi ca oricine poate scrie s-au face un video și nu îl poate corecta nimeni. A numărat el toți soldații și i-a văzut și fără mască.

  9. #69 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Voi stati si glumiti pe aici, dar habar nu aveti ce ne asteapta daca se declara stare de urgenta (si mi-e ca se va declara pana luni daca se ajung la peste 100 de imbolnaviri)
    Dictatura ne paste!
    https://www.digi24.ro/stiri/actualit...avirus-1275035

    De asemenea, „la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, unele atribuții ale administrației publice centrale de specialitate și ale administrației publice locale trec în competența autorităților militare”, conform textului ordonanţei.
    Totodată, la articolul 4 se precizează că, într-o astfel de situaţie, „exerciţiul unor drepturi şi libertăţi fundamentale poate fi restrâns, cu excepţia drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale”.

    Acest lucru poate însemna, de pildă, interzicerea manifestărilor, a adunărilor publice, chestiuni care, oricum, au fost deja luate de guvern în scopul evitării răspândirii coronavirusului.

    Autorităţile militare şi publice pot limita sau interzice circulaţia maşinilor, a persoanelor, să emită „permise de liberă circulaţie”, să efectueze controale, razii, să evacueze persoane, să raţionalizeze alimente, să închidă staţii de benzină, restaurante, cafenele, cluburi şi chiar „să suspende temporar apariţia sau difuzarea unor publicaţii ori a unor emisiuni ale posturilor de radio sau de televiziune”.

    Alte măsurile care pot fi „dispuse” pe durata stării de urgenţă includ închiderea frontierei de stat şi rechiziţionarea de bunuri.

    Practic, ne pot inchide accesul la internet si se poate ajunge la rationalizarea curentului electric.
    Vor inchide restaurante, cluburi, statii de benzina, cafenele, saloane, sali de fitness, supermarkete, magazine, mall-uri.
    Prostitutia si intalnirile de natura romantica vor fi interzise.
    Inclusiv sa mai iesim din locuinte si sa mai calatorim cu masina va fi interzis.
    Cumparaturile online vor fi drastic controlate sau restrictionate.


    Unde sunt gigeii care comentau pe aici ca va fi CHILL, ca tot aici o sa fim si peste cateva luni jucand jocuri video si socializam pe forumuri cand nici curent nu o sa prea mai avem?

    ---------- Post added 14-03-2020 at 03:32 ----------

    In America situatia e groasa. Toti banii investiti pentru testat antidotul si vaccinuri s-au dovedit irositi degeaba. Nici macar n-au testat pe animale. Parca-s amatori....
    https://www.statnews.com/2020/03/11/...nimal-testing/
    Trump, incompetent ca de obicei pe chestiunile astea, declara stare de urgenta in America:
    https://edition.cnn.com/2020/03/13/p...ncy/index.html





    E clara treaba.
    Cat mai avem internet va trebui sa-l folosim pentru a urmari niste clipuri cu tehnici de supravietuire in natura pe You Tube.
    Civilizatia asa cum o stim e condamnata sa se incheie.
    Luati-va adio de la stilul de viata cu care am crescut.
    Copii ce se nasc acum si in urmatoarea perioada vor creste intr-o lume cu totul diferita, una post-moderna.

  10. #70 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Amice ești plecat cu sorcova.

  11. #71 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    Amice ești plecat cu sorcova.


    Mai discutam peste o luna incolo si vedem atunci cine e plecat cu sorcova.
    Ce pot sa zic e ca "astia" aroganti ca tine chiar meritati din plin ceea ce o sa vi se intample in viitorul apropiat.
    Din cauza arogantei si lipsei de respect fata de ceilalti semeni o sa decada civilizatia actuala.









  12. #72 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Stop the psycho inside you, ma dog.
    Mi-am amintit de gripa porcina, la fel de mare isterie era si atunci (excludem Romania pt ca : 2009, Traian Basescu, Din nou Traian Basescu pt ca marinar, betiv ,etc)
    Lumea era in haos, bla bla bla.....Si situatia era mult mai grava.Tot asa a fost si asta anuntata ca pandemie(raspandirea unei boli foarte rapid pe tot globul).Si in aproape un an am avut cam 18-19.000 mii de MORTI.Corona asta are in jur de 5.000

  13. #73 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar

  14. #74 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Dudule e clar ca orice ti s-ar fi intamplat in cursul vietii tale a fost extrem de nasol si pentru asta chiar imi pare rau, fara sa fiu nici ironic si nici nimic.

    Insa, cu toata caterinca si relaxarea cu care incerc sa iti citesc postarile, felul tau de a pune problema incepe sa ma afecteze la modul serios in contextul in care chiar incerc sa fiu chill si sa am grija de familia mea in cel mai bun mod posibil.
    Sunt convins totusi ca trebuie sa existe niste reglementari legale impotriva celor care raspundesc panica dusa pana la psihoza, adica fix ceea ce faci tu, inclusiv in mediul online.

    Tinand cont ca nu vom iesi din casa, am tot weekendul la dispozitie sa ma interesez mult mai deep in privinta asta si crede-ma ca intr-un fel sau altul gasim o metoda sa se ia masuri impotriva ta, pentru ca e clar ca trebuie sa te opresti... cumva.

  15. #75 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Quote Originally Posted by Crbl2001 View Post
    Stop the psycho inside you, ma dog.
    Mi-am amintit de gripa porcina, la fel de mare isterie era si atunci (excludem Romania pt ca : 2009, Traian Basescu, Din nou Traian Basescu pt ca marinar, betiv ,etc)
    Lumea era in haos, bla bla bla.....Si situatia era mult mai grava.Tot asa a fost si asta anuntata ca pandemie(raspandirea unei boli foarte rapid pe tot globul).Si in aproape un an am avut cam 18-19.000 mii de MORTI.Corona asta are in jur de 5.000
    E o diferenta.

    Intre gripa aia care a omorat sute de mii de oameni de atunci si avea vacin si virusul de acum e panica indusa de presa si de autoritati.

    ---------- Post added 14-03-2020 at 12:08 ----------

    Quote Originally Posted by Xander Ro View Post
    Insa, cu toata caterinca si relaxarea cu care incerc sa iti citesc postarile, felul tau de a pune problema incepe sa ma afecteze la modul serios in contextul in care chiar incerc sa fiu chill si sa am grija de familia mea in cel mai bun mod posibil.
    Sunt convins totusi ca trebuie sa existe niste reglementari legale impotriva celor care raspundesc panica dusa pana la psihoza, adica fix ceea ce faci tu, inclusiv in mediul online.
    Tinand cont ca nu vom iesi din casa, am tot weekendul la dispozitie sa ma interesez mult mai deep in privinta asta si crede-ma ca intr-un fel sau altul gasim o metoda sa se ia masuri impotriva ta, pentru ca e clar ca trebuie sa te opresti... cumva.
    Esti liber sa nu citesti nimic pe internet daca vrei sa ramai chill.
    Eu vreau sa raman informat.
    Panica o induce presa, nu eu.


    Dar daca vrei, eu incetez de azi sa mai postez orice.

  16. #76 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Nu trebuie sa incetezi in a mai posta orice a esti un om liber cu drepturi, dar nu mai duce totul spre apocalipsa, ca e delusional si nociv.
    Si eu vreau sa fiu informat, dar nu am citit nicaieri ca trebuie sa trimitem stickuri USB pe luna si ca ne vom intoarce in cretacic.

    500% ca efecte economice vor fi dupa cum am spus, dar atat. Lumea se va intoarce la normal mai devreme sau mai tarziu, cu victimele colaterale de rigoare.

  17. #77 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Quote Originally Posted by memwarrior View Post
    E o diferenta.

    Intre gripa aia care a omorat sute de mii de oameni de atunci si avea vacin si virusul de acum e panica indusa de presa si de autoritati
    Doamne iarta-l ca nu stie ce spune ......

    ---------- Post added 14-03-2020 at 15:06 ----------

    Mie mi se pare ca noi, ca stat, in loc sa evoluam, o luam in jos.
    Pentru presa gripa asta e noua modalitate de a atrage oamenii la tv, pe site-uri,etc.Pe de alta parte statul roman a mers atat de departe incat sa faca reclama aia penibila...
    Poate sunt eu diliu, dar mi se pare ca gripa asta e un fel de trend printre romani.Pe retelele de socializare e ocazie de facut story-uri cu rafturi goale.Mi se pare penibil.Mai ales intr-un moment in care autoritatile ar trebui sa dea mai putin cu vorba si sa isi faca datoria.
    Sau auzi prosti care sunt revoltati ca ies copii pe strazi.Oameni bolnavi ce sunteti, nu este normal sa iasa in grupuri, pe la mall-uri, magazine (cum deja s-a intamplat) Dar......toti copii locuiesc la curte?Moare daca iese in fata blocului sa joace o miuta cu prietenii sa mai treaca timpul?E mai bine sa stea pe calculator, laptop, consola, telefon?

  18. #78 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Nu stiu daca asta e 100% adevarat, dar din cate stiu copii si femeile gravide nu prea sunt afectati pentru ca au sistemul imunitar foarte puternic.

  19. #79 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar

  20. #80 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Quote Originally Posted by PoisonRemedy View Post
    Nu stiu daca asta e 100% adevarat, dar din cate stiu copii si femeile gravide nu prea sunt afectati pentru ca au sistemul imunitar foarte puternic.
    Nu e vorba de cat de afectati sunt, ci de faptul ca pot purta virusul si il pot transmite catre oameni bolnavi sau batrani, ceea ce poate fi fatal.
    Dar asta nu inseamna ca trebuie sa se inchida in casa/apartament.Cine spune asa ceva fie nu are toate tiglele pe casa fie nu poate face diferenta dintre prevenirea contactarii unui virus sau a unei gripe si carantina, in care trebuie sa stai inchis 2 saptamani.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 4 Last Post: 20-04-2017, 18:30
  2. LG va anunta flagship-ul G3 la sfarsitul lunii By tudyniuz in forum Tech News
    Replies: 3 Last Post: 15-05-2014, 21:16
  3. PS2: sfarsitul unei epoci By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 15 Last Post: 06-07-2013, 14:26
  4. Ce ne aduce sfarsitul lui 2009 By erik95 in forum Stories & Other News
    Replies: 4 Last Post: 28-09-2009, 17:58
  5. Forza 3 va fi lansat la sfarsitul anului By istrategie in forum Console News
    Replies: 20 Last Post: 19-05-2009, 09:11

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts