Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 37

Thread: Educatie financiara pentru tineri

  1. #1 SP
    Banned memwarrior's Avatar

    Educatie financiara pentru tineri

    Poate cu ocazia asta, oamenii de rand vor trage invataminte si vor invata ca-n vremurile prospere e bine sa si mai puna bani la ciorap (nu neaparat in depozite bancare , dar in terenuri, in aur, in ceva care sa-i valorifice, sa faca provizii anticipat, ori in cursuri profesionale, adica sa investeasca).

    Chiar si daca esti angajat pe minimul pe economie cu 1200 lei si nu ai perspective la o cariera stralucita pe termen lung.

    1. Daca esti de la tara si iti gasesti job la oras , nu mai cheltui bani pe chirie. Stai acasa cu parintii ....chiar si la 20, si la 25, si al 30 ani daca trebuie. Asta e, nu toti ne nastem cu gena de manager sau IT-ist . Daca te stii ca nu esti capabil sa te autodepasesti si sa obtii o avansare ori sa te imbogatesti, nu irosi banii aia putini pe care ii ai. Nu te apuca sa te imprumuti sa-ti iei locuinta ca sa te plangi dupa aia ca esti dator pe viata. Stai acasa cu parintii! Tot e mai bine decat sa stai cu chirie sa cheltuiesti 900 de lei pe plata chiriei si inca 100-200 lei pe plata intretinerii dintr-un salariu de 1200. Si mai stai si intr-un apartament mizerabil.
    Mai bine fa-ti abonament la tren/autobuz , asta e, cheltui 400-500 lei lunar, dar macar ramai cu vreo 700-800 lei in buzunar.

    2. La salariul de 1200 lei ia-ti gandul de la masina. Masina presupune investitii si costuri foarte mari. Poate doar daca e sa te faci sofer la UBER, dar pana te angajezi, trebuie sa ai mai nou niste ani de experienta, plus masina proprie. Nu te ingramadi sa sustii cursul si examenul auto daca nu esti sigur pe tine, ti-e frica sau nu esti in stare. E pacat sa pierzi 1200-1600 lei. Plus ca si la salariul de 3000 lei, sa ai o masina e o adevarata bataie de cap la cat de scumpa e benzina, la cat de mari sunt impozitele, asigurarea auto, plus amenzile.
    La nivelul ala, mai bine iti iei o bicicleta, mergi pe jos sau cu transportul in comun.

    3. Daca ai salariu minim, evita sa faci rate ca sa-ti cumperi ultimul model iPhone 11 cu trei camere de 5000 lei. De fapt, trebuie sa fii destul de prost si unul snob sa faci asta. Intr-adevar, sa ai smartphone in ziua de azi e "MUST HAVE" avand in vedere ca are acces la internet, GPS si cateva aplicatii utile pentru comunicare, dar poti foarte bine sa-ti iei .....nu, nu o chinezarie precum Huawei sau Allview, ci un Nokia de 500 lei ca sa mai incurajezi industria europeana. Nu e nicio diferenta apoi intre un smartphone ieftin si unul scump.

    4. Nu arunca banii pe PC-uri si console scumpe. Nu te intinde mai mult decat iti permite plapuma. Daca vrei neaparat sa te joci si vrei pe musai setari mari , nu mai trebuie sa cheltui mii de euro pentru un sistem high-end. Suntem in 2020! Poti cu 1200-1400 lei din economisire de 3-6 luni sa-ti iei un PC decent si separat un monitor de 2k , iar cu 100 lei poti sa-ti iei abonament lunar la un serviciu de cloud stadia Google Stadia sau Geforce Now pe care sa rulezi jocurile cumparate sau chiar cele gratuite oferite saptamanal, in fiecare vineri, de catre Epic Store/Ubisoft/Steam. Nu incuraja pirateria, dar nici nu irosi bani aiurea pe niste jocuri pe care sa le joci 30-60 ore si dupa aia sa le lasi uitate pe raft cativa ani.

    5. Evita restaurantele si fast-foodurile, cumpara-ti mancare de la supermarket si fa-ti preparatele acasa, asa inveti sa si gatesti. De asemenea, nu te da in stamba si nu cheltui aiurea bani pe haine scumpe de firma din strainatate. Ia-ti haine ieftine, conteaza sa arati ingrijit.

    6. Evita cluburile, concertele cu intrare platita, evita tigarile, evita alcoolul......sunt nocive, inutile, nu te relaxeaza deloc.
    Mai bine mergi la sala, fa Yoga, practica un sport, bea ceai sau sucuri naturale din fructe facute acasa, practica un hobby, picteaza in timp ce asculti muzica - e mult mai relaxant decat sa te duci la club sa asculti bubuieli si sa te imbeti pe acolo.

    7. Evita cinematograful. Ia-ti abonament de 50 lei la HBO GO/Netflix si tot e mai bine decat sa irosesti 40-50 lei pe un bilet de cinema ca sa vezi un singur film 3D/ 4DX (care nici macar nu e 3D, e o pacaleala) intr-o sala plina de spectatori galagiosi.


    8. Cand te duci in vacanta, pe o statiune litorala sau montana, ori faci city-break, nu te da in stamba cheltuind bani aiurea (care vine vorba, nu esti bogat, esti chiar mai sarac din moment ce te duci intr-o vacanta cu bani imprumutati la banca).
    Daca vrei sa te duci in Bulgaria, Grecia, Polonia sau Ungaria, poti sa te duci cu autocarul si eventual poti dormi la cort. Ia-ti conserve, apa imbuteliata, niste bani de rezerva. Nu arunca banii pe hoteluri de 5 stele si meniuri cu homar doar ca sa te dai in stamba prin selfe-uri pe Facebook. Treaba cu "mai bine o zi vultur decat o cioara toata viata" nu merge asa. Omul nu traieste constant numai din amintiri si o sa vrei sa retraiesti clipele fericite si sa te duci din nou in vacanta. In loc sa cheltui 3000-5000 euro intr-o excursie, poti merge in 3 excursii ,poate chiar in mai multe.


    9. Economiseste. Si 100-200 lei daca pui lunar deoparte inseamna ceva. Poti investi intr-un curs acreditat de programare sau de meserie . Sau in ceva ce ti-ar putea salva sanatatea si viata. Sau cat sa-ti asigure provizii timp de 3-6 luni ca uite, mai vine o criza, un razboi, o epidemie cu stare de urgenta.


    10. Cand iti alegi o facultate, incearca sa alegi una care ti-ar putea aduce un job serios si bine platit intr-un domeniu care se cauta pe piata muncii.
    Facultatile de litere, istorie,drept, jurnalism, arta, filosofie sunt frumoase si poti sa fii oricat de pasionat de domeniile respective fiindca presupun sa-ti gasesti un job usor si deloc stresant , dar fara pile sau talent special, risti sa mori de foame cu pasiunea in mana la cata bataie e pe posturile respective . Literatura o poti invata astazi si acasa citind carti de pe Scribd, Istoria, Arta si Filosofia le poti invata usor de pe Wikipedia si You Tube. In zilele noastre se merge mai mult pe pragmatism si profit. Inscrie-te la facultati care stii ca iti aduc un job real si poate o avansare pe scara ierarhica, daca nu, nu mai fa deloc facultate ca n-are rost. Mai bine investeste banii de facultate intr-o afacere, chiar si intr-un PFA mic, tot e mai bine decat sa irosesti banii pentru o diploma de somer. Evita ASE fiindca e o mega-teapa. Daca vrei sa devii afacerist, n-ai nevoie de ASE.
    Alege facultati serioase ca cele de Politehnica, Medicina, Inginerie, Agronomie, Energetica, Automatica si Calculatoare, si mai ales Cibernetica, Genetica si Aeronautica ( ca astea clar vor fi de viitor) ori invata o meserie cautata ca cea de sudor , mecanic auto, bucatar, instalator.
    Nu fii pasionat dupa ceva care sa te faca sa stai cu parintii si la 30 ani. Viata e prea scurta si merita traita, asta e, mai facem si lucruri care nu ne plac.








    11. Si acum...femeile.
    Evita sa-ti faci gagici care sunt peste nasul tau.
    Evita gagicile siliconate, botoxate, tatuate, alea sexoase care sunt doar sa-ti ia banii, si cand dai de greu,imediat te lasa.
    Ia-ti o femeie care sa fie de nivelul tau, acelasi statut social, acelasi aspect......adica chiar sa arate ca si cum ar fi sora'ta. Vorba aia, s-a demonstrat ca cuplurile mixte/interasiale/cu prea multe diferente intre ele dpvd aspectual si social nu sunt cele mai de succes.
    Daca esti gras, asta e, iti iei o grasa, daca esti slab, iti iei o slabanoaga, daca ai muschi, iti iei una cu corp atletic.
    Daca esti brunet, iti iei bruneta, daca esti blond, iti iei o blonda.
    Daca esti sarac, iti iei una saraca.

    Iti iei gagica ca sa va iubiti, sa impartiti responsabilitati, sa colaborati.
    Nu sa te casatoresti cu ea, doar sa faci sex cand ai nevoie, o perioada.
    Tot e ceva decat sa fii un onanist trist care se uita la pornhub.
    Urata si saraca, dar macar sa te iubeasca asa cum esti tu, tot un urat si un sarac.
    Nu va ganditi la casatorie sau la facut copii cand te stii ca ai salariul minim.
    Daca nu ai salariu de minim 4000-5000 lei lunar si un loc de munca sigur si niste abilitati profesionale care sa-ti asigure constant un venit, ia-ti gandul de la facut copii si insureala.

  2. #2 SP
    Member SeCeX's Avatar
    Wow,just wow, stiu ca majoritatea avem mai mult timp liber acum, dar this is the next level, I'm impressed

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Sunt curios de unde scoti tot ce zici aici. Sunt toate pareri personale? Te-ai documentat vreun pic?

    Esti absolut pe langa in majoritatea textului si tot ce am citit au fost cu siguranta frustrari personale (cu vacante, telefoane, masini, job, femei) si nu consider ca esti in masura sa dai vreun sfat, cand gandesti asa.

    Si cu siguranta nu esti in masura sa faci educatie financiara

    Te-am rugat ceva ieri

  4. #4 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Dacă ai 1200 de lei pe lună ești basically ****ed. Nu îți mai ajung bani nici de hârtie igienică.

  5. #5 SP
    Member zoli86's Avatar
    Quote Originally Posted by memwarrior View Post
    Poate cu ocazia asta, oamenii de rand vor trage invataminte si vor invata ca-n vremurile prospere e bine sa si mai puna bani la ciorap (nu neaparat in depozite bancare , dar in terenuri, in aur, in ceva care sa-i valorifice, sa faca provizii anticipat, ori in cursuri profesionale, adica sa investeasca).

    Chiar si daca esti angajat pe minimul pe economie cu 1200 lei si nu ai perspective la o cariera stralucita pe termen lung.


    11. Si acum...femeile.
    Evita sa-ti faci gagici care sunt peste nasul tau.
    Evita gagicile siliconate, botoxate, tatuate, alea sexoase care sunt doar sa-ti ia banii, si cand dai de greu,imediat te lasa.
    Ia-ti o femeie care sa fie de nivelul tau, acelasi statut social, acelasi aspect......adica chiar sa arate ca si cum ar fi sora'ta. Vorba aia, s-a demonstrat ca cuplurile mixte/interasiale/cu prea multe diferente intre ele dpvd aspectual si social nu sunt cele mai de succes.
    Daca esti gras, asta e, iti iei o grasa, daca esti slab, iti iei o slabanoaga, daca ai muschi, iti iei una cu corp atletic.
    Daca esti brunet, iti iei bruneta, daca esti blond, iti iei o blonda.
    Daca esti sarac, iti iei una saraca.

    Iti iei gagica ca sa va iubiti, sa impartiti responsabilitati, sa colaborati.
    Nu sa te casatoresti cu ea, doar sa faci sex cand ai nevoie, o perioada.
    Tot e ceva decat sa fii un onanist trist care se uita la pornhub.
    Urata si saraca, dar macar sa te iubeasca asa cum esti tu, tot un urat si un sarac.
    Nu va ganditi la casatorie sau la facut copii cand te stii ca ai salariul minim.
    Daca nu ai salariu de minim 4000-5000 lei lunar si un loc de munca sigur si niste abilitati profesionale care sa-ti asigure constant un venit, ia-ti gandul de la facut copii si insureala.
    1. Eu stiam ca salariul minim este de 1350 de lei
    2.HOLY ****ING ****!

  6. #6 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by memwarrior View Post
    Daca esti gras, asta e, iti iei o grasa, daca esti slab, iti iei o slabanoaga, daca ai muschi, iti iei una cu corp atletic.
    ****, deci daca eu sunt mai skinny asa cu o mica urma de sala dar imi plac grasele trebuie sa ma apuc de mancat KFC?

  7. #7 SP
    Member zoli86's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    ****, deci daca eu sunt mai skinny asa cu o mica urma de sala dar imi plac grasele trebuie sa ma apuc de mancat KFC?

    Omu nu are cum sa fie serios, din ce comentari am mai vazut de la el am inteles ca nu are prietena si a intimpinat dificultati in dragoste.
    I wonder why....

  8. #8 SP
    Member ymess's Avatar
    Cred ca e serios.
    Vad ca extrem de multi oameni cand vine vorba de educatie financiara se refera doar la cum sa faca economie.
    Eu pentru oamenii din categoriile mentionate nu am niciun fel de grija sau simpatie, daca ei vor sa isi faca rata pentru ultimul IPhone sau vacante de lux, inseamna ca incearca sa acopere tristetea/neimplinirea din viata lor prin tot felul de prostii materiale.

    La educatie financiara eu am urmatoarele pareri:
    - Cea mai mare prostie sa o faci cu banii e sa ii cheltui pe prostii de care nu ai nevoie, dar nu dau importanta la lucruri marunte cum ar fi haine de firma sau mancare la restaurant, ci mai degraba telefon de zeci de milioane sau masina sau vacante. Cine produce din partea mea sa isi cumpere ce vrea, cand o sa produc mai mult o sa fac si eu upgrade la telefon si imi iau si masina.
    - A doua cea mai mare prostie e sa strangi/economisesti sume mari de bani in banci. Cred ca e okay sa ai un fond de urgenta pentru situatii ca acum, dar mai mult de a supravietui cateva luni-un an restul banilor merita bagati in altceva (stocks, aur, treasury bonds, etc)
    - Extraordinar de important e incomeul pasiv. Sa faci bani in timp ce dormi e un lucru senzational si iti da un mare avantaj. Fac mai putini bani decat cand lucram in corporatii, dar ma astept si in urmatoarele luni aplicatiile/jocurile sa imi aduca un venit pasiv. Acum pot face alte proiecte sau merg sa predau pe un salariu mic pentru ca voi avea o alta sursa. Ce e drept mi se pare mult mai greu sa obtii income pasiv, cred ca abia la a 6-a aplicatie publicata am reusit sa imi scot investitia. Si nu am nicio garantie ca in viitor pot continua aceeasi formula, dar am invatat mult mai multe decat la inceput.
    - Cred ca e sanatos sa nu ai acelasi venit lunar. La corporatii primeam aceeiasi bani si daca muneam pe branci si daca leneveam. In termen lung se vede atitudinea in promovari sau bonusuri, dar oamenii care arata mai mult ca muncesc sunt mai apreciati decat cei care muncesc cu adevarat. Cred ca e sanatos sa ai un venit ce ilustreaza impactul pe care il faci. De aceea voi incerca sa evit corporatiile, si incerc ori pe cont propriu ori angajandu-ma la o firma mica/startup, unde daca cineva nu trage se vede instant.

    LE: am uitat sa zic de imprumuturi. Sunt impotriva lor, singura metoda in care merita sa faci un imprumut e cand ai cum se zice in popor "reteta banilor", adica ai o afacere in care stii cum sa pompezi bani si stii cat vei intoarce. Pentru casa sunt de acord doar in conditii stricte, adica ai deja 50-75% din suma, si vrei sa il achiti pe termen scurt. Pe termen lung in imprumuturi cred ca mereu e o parte in care cineva pierde, ori tu ca individ, ori statul sau banca.

  9. #9 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^De acord, mai putin cu imprumutul pentru casa. Chiar daca ai doar 5% din suma cat sa dai avansul, tot merita sa faci imprumutul, pentru simplul fapt ca rata va fi probabil mai mica decat chiria. Banii pe chirie sunt bani aruncati, pe cand banii platiti pe rata sunt jumatate aruncati pe dobanda si jumatate investiti in imobil.

  10. #10 SP
    Member ymess's Avatar
    Inteleg rationamentul asta si e adevarat, doar ca ma intreb, cum procedam in cazuri extreme? Daca imi dispare locul de munca sau Doamne fereste o boala care nu ma mai face capabil de munca, ce masuri putem lua? Exista asigurari in sensul asta?

  11. #11 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai pe principiu asta, nu mai faci nimic niciodata, pentru ca nu stii ce se intampla daca-ti cade vreun meteorit in cap?
    Deja exista asigurare obligatorie la credite fix pentru evenimente de genu.

    + de asta, sa stai sa strangi la "ciorap" 50/70% din valoarea unei case/apartament, adica echivalentul a 40-60k euro, e posibil sa ramai homeless mereu. Daca stai si bagi banii in chirie, cam aia sunt banii de rata.

  12. #12 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Pai daca stai in chirie si iti dispare locul de munca ajungi pe strada. Daca ai imprumut de la banca si iti dispare locul de munca, banca iti ia casa, si tot pe strada ajungi. Din punctul asta de vedere nu e nicio diferenta.

  13. #13 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Desigur. Ideea era ca nu cred ca ai cum sa strangi acei 50/70% din banii necesari pentru o locuinta lucrand legal, normal, cat timp achiti si o chirie.

  14. #14 SP
    Member ymess's Avatar
    Eu vad lucrurile mai degraba ca risc asimetric, cand castigi castigi, dar cand pierzi pierzi in mare stil. 95%+ pare okay sa faci imprumut dar in situatiile neprevazute nu mi-e clar ce se intampla in ala 5%. De asta intreb, nu stiu ce include si ce nu asigurarea obligatorie si daca nu sunt lucruri ascunse. La asigurari de viata, care cred ca sunt o discutie separata, mi se pare nesemnificativa suma.

    O alta teorie aveam de a cumpara progresiv. De exemplu sa strang pentru o garsoniera o pot face in 2 ani +-. Dupa ce mai strang alta suma vand garsoniera si trec la un apartament de 2 camere, si tot asa. Probabil ca pentru a face asta sacrific un pic confortul si locatia.

    Precizez ca acum sunt oarecum homeless, inca stau in camin studentesc dar dupa vara asta trebuie sa ma mut. Am mai stat in chirie si sincer singurul lucru pe care il apreciez e ca daca ceva nu imi convine pot sa ma mut. Am avut vecini pensionari dar niste oameni cu o rautate crunta, cand plateam intretinerea ma lua si pe mine depresia.

  15. #15 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    So, tu consideri, la veniturile tale actuale, ca poti pune deoparte (adica extra, dupa ce cumperi mancare, achiti ce ai de achitat si reusesti sa traiesti normal) app 40k euro pentru o garsoniera (ceva decent, nu 20mp in care ai inclusa si baia, bucataria, hol, eventual si balcon, deci o sa ramai cu o camera de 10mp) in +- 2 ani... wow

    Asta inseamna ca ai, sa zicem, 2000 euro pe luna, sau 1500 iar tu o sa consumi 500 euro pe luna si restu pui deoparte 1000, dar chiar si asa, iti trebuie minim 3.5 ani.

    Tine cont care este salariu mediu in romania si ca inclusiv oamenii care au mult peste salariu mediu si nu au cine stie ce cheltuieli, tot au o familie sau o persoana in intretinere/o iubita cu care sa mai faca si altceva inafara de ciorba, sau vor sa manance si altceva decat paine cu unt.

    Desigur, daca ai fonduri si din alte parti (parinti, unchi bogati, mosterniri, samd) e alta discutie.

    Am mai auzit eu de cineva care si-a facut o firma de succes plecand de la 0. Nu a avut pentru inceput decat 500.000 euro pe care i-a obtinut dupa vanzarea unei case "batranesti" nu stiu pe unde.

  16. #16 SP
    Member ymess's Avatar
    Cred ca in topicul asta ar trebui sa ne referim strict la venituri proprii fara alte parti.
    Nu ajung la cifrele mentionate de tine dar in cuplu daca si iubita/nevasta contribuie cred ca e realizabil. Sigur, nu pot sa generalizez, nu am copil/familie sa imi pun problema, in cazul general nu cred ca e valabila aceasi schema.

    Legat de banii din familie mosteniti. Sincer eu am respect pentru ambele categorii de oameni.
    Eu am avut sprijin generos din partea familiei in facultate si totusi am lucrat aproape continu din vara anului 1, si zic asta ca mi-a placut super mult domeniul. Consider ca daca ai posibilitati nu ai nicio scuza sa nu reusesti. Dar am avut colegi care nu au avut acelasi noroc si venind de la curte de tara si fara mari posibilitati au avut o ambitie si o ascensiune incredibila. De la pateu si zacusca in anul 1 au ajuns la sute de mii de euro dupa facultate la un an doi. Exista oameni incredibili de ambele parti.
    Eu mereu ma iau de Trump ca exemplu. El a plecat din familie milionar si a ajuns miliardar. Mi se pare un lucru senzational chiar daca majoritatea nu cred asta. Cred ca un return rate de x2000 merita respect. Daca era milionar si ajungea tot milionar asta nu mai e nimic wow, e ceva la ce te astepti.

  17. #17 SP
    Member Cyrax7's Avatar
    @memwarrior ceea ce ai scris tu nu face decat sa evidentieze nivelul redus al gandirii pe care o ai
    crezi ca daca insiri 100 de randuri ai si ceva interesant de spus dar e dovada clara a faptului ca tu bati campii la greu si sincer nu stiam ca la 9 te lasa sa ai acces la internet

  18. #18 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    @ymess - Pai e vorba sa discutam despre chestii realiste. Personal nu stiu pe nimeni care sa fi pornit de la 0 sau chiar din mizerie crunta si sa fi ajuns cu sute de mii de euro in 1-2-3 ani.
    Chiar si eu am avut o copilarie la limita existentei si am avut multe nopti in care am adormit fara sa mananc si am tras 7-8 ani pe salariu mai mic decat minim in care am intretinut toata casa cu tot cu intretinere si mancare, iar acum am ajuns in punctul in care-mi pot permite cam orice am nevoie, cu sacrificii, desigur, dar si cu carduri de cumparaturi in rate fara dobanda, ba chiar sa pun si niste bani deoparte, dar sunt departe de a putea pune chiar si 10k euro deoparte in 2 ani.

    Dar nah, fiecare om e diferit si e gratis sa visezi si cat timp poti face ce-ti place si din aia vine banu usor, poate altfel sta treaba. Dar cazurile de genu asta sunt rare.

    Cat de exemple de oameni care au plecat milionari in dolari si in cativa ani/zeci de ani au devenit miliardari...cred ca-i mult mai usor sa faci 2 mil dintr-un milion decat este sa faci 100.000 din 1000.

  19. #19 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Quote Originally Posted by memwarrior View Post
    ...toata postarea...
    1.Presupun ca ai tai te-au obligat sa stai cu ei de vreme ce spui asta.Ce legatura are locul de unde vii? Conteaza ca stai la sat sau la oras?Daca stai la sat esti mai prost si mai sarac? Care e ideea ta? Extinde.
    2.Da.....si nu.Pe de o parte e greu sa intretii o masina mai ales daca esti tanar si iti sufla vantul in portofel.Ai de schimbat curea, ulei, antigel, cauciucuri, distributie, radiator, etc.Ai revizii de trecut.Plus ca daca ai masina sub 2005....
    Combustibilul e si el scump...Dar pe de alta parte sa zicem ca trebuie sa faci naveta, mergi cu bicicleta?Cu trotineta?Cu autobuzul? No waay man.
    3.Aici dai dovada de creier ingust si invidie.E problema fiecaruia ce telefon isi cumpara.Te **** grija, ca sa zic pe romaneste?
    4.Aici te-ai contrazis de la prima fraza.Si din nou, e problema fiecaruia ce isi cumpara.
    5.Din nou, individie, ura, frustrare.
    6.Nu toti tinerii vor sa ajunga Mozart.Frecventam cluburile cand aveam in jur de 20 ani, chiar si sub.Si nu am ajuns o lichea, vreun aurolac....Si din nou, probabil ca nu ai fost lasat in club, disco sau ce era pe vremea ta.De aici si frustrarea.
    7.Aberezi.Privitul unui film pe un tv cat o fi el de 4k nu se compara cu filmul la cinema.Sorry.
    8.Singurul lucru corect pe care-ai spus a fost cel cu selfie-urile.Cam asa e.In rest, aberatii.
    9.Incepusesi bine, dar ai dat-o de gard cu epidemia si ww3.
    10.Ma bucur ca ai inceput sa dai si ordine tinerilor in ce facultati sa mearga.Dar de ce nu faci si cursurile pt ei?
    11.Oamenii sunt liberi sa isi aleaga ce partener vor.Sa aiba copii cand si cati vor, sa fie fericiti.Vad ca pt tine banii sunt pe locul 1
    Concluzie : incearca sa scrii atunci cand esti treaz

  20. #20 SP
    Member ymess's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Cat de exemple de oameni care au plecat milionari in dolari si in cativa ani/zeci de ani au devenit miliardari...cred ca-i mult mai usor sa faci 2 mil dintr-un milion decat este sa faci 100.000 din 1000.
    Aici nu sunt la fel de sigur. Cred ca oricine are o solutie de milioane poate gasi investitori rapid. Recunosc ca multi investitori sunt de o nesimtire cruda si rigiditate dusa la extrem. Dar unii sunt si niste oameni deosebiti cu viziune.

    Da, sunt cazuri rare ce am povestit, dar asta e absolut fascinant cum ma uit la cum au trecut ultimii ani. Raritatea nu vine din conditii externe, ci interne, cred ca totul tine de caracterul unui om. Cot la cot am lucrat pe salariul minim +- ceva la inceput cu exemplele mentionate, exista oameni cu caracter fascinant inca de la inceput si iti dai seama ca ei au ceva aparte si timpul a demonstrat asta. Si nu e vorba de outliers / supradotati intelectual de la natura, exista si din astia, ci mai degraba sunt convins ca e 100% atitudine. Munca si banii sunt o consecinta din atitudine.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Vand joc FIFA18 pentru PS4 (folosit pentru testare) By cgsorin in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 2 Last Post: 13-05-2018, 14:20
  2. Replies: 2 Last Post: 21-11-2017, 18:00
  3. Replies: 12 Last Post: 06-10-2015, 08:35
  4. Replies: 6 Last Post: 14-02-2015, 23:49
  5. Replies: 2 Last Post: 22-09-2011, 21:37

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts