Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 95 of 158 FirstFirst ... 45 85 93 94 95 96 97 105 145 ... LastLast
Results 1,881 to 1,900 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #1881 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Eu zic ca suntem prea putini, iar unii vorbesc fără sa aibă cunoștință de acele vremuri de...Cei care îl regreta pe Ceausescu sa se ducă la Spitalul 9

  2. #1882 SP
    Member Buyk's Avatar
    Nu am prins epoca Ceausista si ma bucur nespus de mult, pentru ca la ce mi-au povestit parintii si bunicii peisajul nu a fost tocmai roz , iar cand vad ca altii il plang sau vorba aceea "ce bine era pe vremea lui x" realizez ca este necesar de generatii intregi sa treaca, ca sa se ajunga la o alta perspectiva asupra peisajului.
    Nu stiu din ce familii au facut parte cei care il plang, sau daca au prins sau nu epoca respectiva, din ce statut social faceau parte pe acea vreme sau ce le-au fost povestit, dar fiti cu bagare de seama ca multi nu stiau ce este aia o paine proaspata, sa nu zic de o sunca presata pe vremea aceea, iar cei din zona rurala au dus-o cel mai greu , in fine parerile sunt impartite, metantiltatile sunt diferite asa ca fiecare are un unghi diferit de vedere aspura situatiei inainte de 89'.

  3. #1883 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Eu nu pot spune ca il regret sau detest pe Ceausescu pentru ca nici macar nu am apucat acele vremuri. Ce putem face e doar sa ascultam ce zic cei batrani si sa ne uitam la cele ramase scrise – apoi sa filtram informatia reala de cea alterata. Sa alegem graul de neghina cum s-ar zice.

    Am pus acele informatii ca o aluzie la ce se intampla in zilele de noastre.
    E bine sa ne cunoastem si trecutul, cu bune si cu rele, sa invatam din ce a fost bun si sa eliminam partile negative. Cu siguranta ca regimul lui raposatul n-a fost unul usor, mai ales in acea perioada de austeritate. Orice mare realizare, de obicei cere si un anumit sacrificiu, pe care batranii nostrii se pare ca nu l-au putut duce la bun sfarsit. Mai aveau un pas, dar au cedat. In schimb au preferat o sacrificare in toata regula, crezand ca e o ruta mai rapida si convenabila. Cam cum faceau unele triburi jertfele catre zeii lor pentru ceva ploi. Rezultatele se vad azi.
    Suntem intr-o bucla, ne invartim in jurul cozii si speram la mai bine, insa fara a face nimic concret. Las' ca ne-o pica intr-o zi si parte buna a monedei, ce naiba... ha!

    Noi nici macar nu mai avem valori si principii... nu mai avem cultura, nu mai trecem prin filtrul gandirii nimic, insa vrem mai bine. In momentul asta e o mare vraiste, nimic nu mai este organizat cum trebuie si institutiile tind spre dezbinare. Tot ce ni se ofera e luat de bun, incepand de la ce ne baga pe gat mass-media si terminand cu orice altceva din dragul "occident" - lanturi intregi de magazine, restaurante, cluburi si orice altceva e "stralucitor" in ochii sclavilor. Doar trebuie sa fim cool, nu? Las' ca le sustinem alora economia, ca avem de unde.

    E o distrugere sitemeatica. Incet, dar sigur, cu pasi marunti, mareata noastra turma tara va fi condusa pe fagasul ales de marile puteri economice ale lumii ce se vor sterge la c*r cu noi cum doresc domniile lor. Doar ca unii din ce observ nu vor sa vada si imaginea de ansamblu, si rolul pe care FMI-ul l-a jucat atunci, ca si acum. Diferenta e ca azi avem si o sleata de hoti in plus cu care sa ne luptam, divizate pe asa zisele structuri politice ce incearca sa puna tara asta pe butuci definitiv, sa ne transforme in niste sclavi, doar pentru bunastarea neamurilor lor.
    Deci nu agreez comunismul, dar apreziez factorii buni din el: industrializarea masiva, agricultura, culturalizarea, specializarile si specialistii din diverse domenii, bunul simt, organizarea institutiilor, faptul ca se apleca si urechea la cerintele populatiei, practicalitatea, dezvoltarea economiei proprii prin mijloace si forte proprii, planificarea pe termen mediu si lung a tarii cu obiective reale si plauzibile s.a.m.d. Elementele negative pe care le tot pomenesc toti, probabil ca s-ar fi inmuiat si ele dupa ce masurile de austeritate erau ridicate, datoriile platite si economia ar fi intrat pe un fagas bun.
    Sincer unii gandesc atat de incetosat, incat pentru ei conteaza doar beneficiile de moment, foarte mici de altfel(si o iluzie de fapt) si uita sa priveasca si la tot ansamblul in sine, unde conteaza ce se intmpla pe termen mai lung. Ei nu vad beneficiile reale ce se pot aduce pe termene medii si lungi. Din acest motiv aceia ce gandesc asa, dupa parerea mea nu se pot incadra decat alaturi de cei din categoria ce voteaza pentru tigai, pachete sau acei amarati 50 lei pentru un partid sau altul. La fel ca si aceia, ei nu vor decat rezultate "imediate si palpabile". Viitorul da-l in masa, 4-5 ani nu murim noi de foame ca doar ni se mai serveste o iluzie de marire a salariilor/pensiilor si bunul mers al lucrurilor. Munca sa fie, ca sclavi inca mai suntem.

  4. #1884 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Picam ca gusterii in plasa celor care polarizeaza - bun/rau ... sau alb/negru - in realitate viata e complicata si totul este de fapt gri (sau mai bine zis un cacaniu-maroniu).

    La cate abuzuri se fac si s-au facut si inca se fac ... viitorul va fi unul si mai abuziv, pentru a schimba ceva trebuie sa existe pragmatism si responsabilitate, lucruri care nu se intampla ceea ce noi ca tara nu avem (fiind o tara de sclavi - si nu ma refer in mod peiorativ ci ca si adevar istoric, am fost un teritoriu cucerit, care oferea munca ieftina, sau bunuri altora - grecii / romanii / gotii / hunii / mongolii / tatarii / turcii / austro-ungarii / germanii/ rusii ... doar cativa din lunga lista de cuceritori)

  5. #1885 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Niste pui de ciugulitori ies la suprafata. Pai sa nu iti fie drag de ei ?

    Secretarul general şi trezorierul Federaţiei Române de Ciclism au dus la sediul Poliţiei Române o sacoşă în care se aflau 350.000 de lei, sumă pe care cei doi au recunoscut că au delapidat-o din bugetul instituţiei.

    Conform unor surse din poliție, citate de Mediafax, secretarul general Vasile Selejan şi trezorierul Bogdan Floareş au dus la Direcţia de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Române, miercuri seară, o sacoşă în care se aflau 350.000 de lei, bani pe care cei doi ar fi recunoscut că i-au delapidat din bugetul instituţiei.
    Cu toate că şi-au recunoscut faptele şi au acoperit o parte din prejudiciu, cei doi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, pentru abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată şi uz de fals.
    Vasile Selejan şi Bogdan Floareş fuseseră ridicaţi şi duşi la audieri, marţi, însă au fost lăsaţi să plece.
    "Prejudiciul total a fost stabilit la 650.000 de lei, însă 350.000 reprezintă banii delapidaţi de cei doi, iar restul sumei reprezintă prejudiciul adus bugetului de stat”, spun surse apropiate anchetei.
    Poliţiştii Direcţiei de Investigarea Fraudelor au descins, marţi, la sediul Federaţiei Române de Ciclism, în dosarul ce vizează o presupusă fraudare a banilor alocaţi pentru deplasarea lotului naţional la un campionat mondial organizat în SUA.
    In sfarsit fosilele sugatoare sunt date jos. Insa stiti cine s-a luptat cu ei? un anume Eduard Novak - maghiar din MC, care a facut cunoscut numele tarii noastre in ciclismul paralimpic. Merita toata stima!

    Nici nu vreau sa ma gandesc ce e in FRF...

  6. #1886 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sunt complet de acord cu darkie: nu ar trebui sa vedem totul in alb si negru, bun sau rau... e mult mai complicat. Insa nu sunt de acord cu partea de "sclavi". Eu ma consider un dac liber in tara mea... iar in secunda in care ma voi simti ca un sclav, dau cu ei de pamant. Pana atunci, rezistam pe metereze

  7. #1887 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Pai e bine maestre ca te simti asa - insa nu prea ai ce sa faci, Romania nu e Franta unde daca se modifica ceva e revolutie, sau Grecia unde a iesit lumea in strada sa faca razboi pentru ca s-a taiat al 13 lea si al 14 lea salariu

  8. #1888 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu, dar romanu' are o vorba, care e mai tare decat revolutiile altora: "Mor cu ei de gat"
    Attached Images Attached Images mor_cu_ei_de_gat.jpg

  9. #1889 SP
    Member OxygeN's Avatar

  10. #1890 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    de ce nu dau eu 2 bani pe tara asta

  11. #1891 SP
    Member denists66's Avatar
    Mda... Dupa ce viata a avut acum nu are nici macar o casa..

  12. #1892 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    O merita din plin Pesamosca, nu ii plangeti de mila daca nu stiti toata povestea si la cati copii a nenorocit vietile.
    Pacat ca a murit asa usor si nu a suferit mai mult!

  13. #1893 SP
    Member theSrN's Avatar

  14. #1894 SP
    Member denists66's Avatar
    Quote Originally Posted by OEE View Post
    O merita din plin Pesamosca, nu ii plangeti de mila daca nu stiti toata povestea si la cati copii a nenorocit vietile.
    Pacat ca a murit asa usor si nu a suferit mai mult!

    Ai vreun link sau ceva care sa confirme ce spui ? Nu de alta, dar m-ai facut curios.

  15. #1895 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by OEE View Post
    O merita din plin Pesamosca, nu ii plangeti de mila daca nu stiti toata povestea si la cati copii a nenorocit vietile.
    Pacat ca a murit asa usor si nu a suferit mai mult!
    elaboreaza te rog...

  16. #1896 SP
    Member chesterb's Avatar
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    elaboreaza te rog...
    +1 sunt curios

  17. #1897 SP
    Banned Templier's Avatar
    +2 sunt curios

  18. #1898 SP
    Member Daghiu98's Avatar
    +3 sii mai curios!

  19. #1899 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Well, daca faceau interviul si in spitalul Municipal ar fi fost altceva, acolo din anii 80 si pana la inceputul anilor 90 era o intreaga aripa in care erau numai copii operati gresit de catre Pesamosca. El era chirurg pediatru bazat pe reparatii esteticiene ca specializare dar se baga peste alte domenii, gen chirurgie ortopedica. Si asa pe decursul anilor a nenorocit multi copii fiind in mare parte acoperit de catre sistemul perioadei.

    Si ca sa nu ziceti ca doar aberez, eu chiar sunt unul dintre acei copii. Din cauza acestui dobitoc care m-a operat fara sa am nimic am ajuns la peste 15 operatii necesare pentru reparatie si in continuare traiesc cu dureri zilnic. Am inclusiv castig de cauza in procesul impotriva lui in care s-a demonstrat ca nu exista nici un motiv medical sa fiu operat si ca operatia si tratamentul aplicat ulterior nu aveau nici o baza medicala. In traducere, "domnul" doctor facea experimente.

    El a ajuns in halul asta datorita miilor de procese intentate si poate datorita "karmei". Nu zic ca nu a ajutat si alti pacienti, dar asta nu justifica ce a facut si nu merita sa fie plans.

  20. #1900 SP
    Member denists66's Avatar
    Aiurea de tot ce ti s-a intamplat, se pare ca partea asta a povestii a fost "ingropata", nu gasesc nimic pe net care sa spuna si despre asta. Ma enerveaza ca in reportaje de genul se vorbeste numai despre partea frumoasa, el este prezentat ca un om care a facut doar bine toata viata si acum nu mai are nimic, nu spune nimic de vreun proces sau copil nenorocit..

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 95 of 158 FirstFirst ... 45 85 93 94 95 96 97 105 145 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts