Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 158 of 158 FirstFirst ... 58 108 148 156 157 158
Results 3,141 to 3,157 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #3141 SP
    Member Cyrax7's Avatar
    e clar ca daca votezi ajungi sa schimbi ceva

  2. #3142 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    Quote Originally Posted by G4Media
    O coaliție de ONG-uri critică modificările făcut de guvern la Strategia națională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 și arată că modificările înseamnă pași înapoi în privința combaterii acestui fenomen, potrivit unui comunicat de presă.

    La 25 octombrie 2021 a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 1064 adoptată de Guvern în data de 2 octombrie 2021, privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 861/2018 pentru aprobarea Strategiei naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 și a Planului național de acțiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022.

    Pe data de 26 august 2021, Rețeaua de ONG-uri împotriva traficului de persoane (RoITP) și partenerii săi au solicitat Guvernului României să NU adopte proiectul de HG sus-menționat, care primise aviz negativ și din partea CES, deoarece aceste modificări conduc la un regres major în materia luptei împotriva traficului de persoane într-o perioada în care toate forurile internaționale ce monitorizează acest domeniu consideră că Guvernul României „nu îndeplinește standardele minime în vederea eliminării traficului de ființe umane”. România este statul UE care oferă cele mai multe victime în plan internațional și peste 50% dintre victimele identificate la nivel intra-comunitar, cu un număr de minori ce a crescut de 10 ori în numai 2 ani, conform Raportului UE din 2020.
    Societatea civilă acuză pași greșiți ai guvernului în privința combaterii traficului de persoane

  3. #3143 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    ROMÂNIA, TE IUBESC! - STATUL DEGEABA


  4. #3144 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    Oficiali de rang înalt din SUA și din România vor anunța marți planurile pentru construcția unui reactor nuclear de mici dimensiuni în România pentru generarea de energie electrică, arată un comunicat al Casei Albe.

    E vorba despre o centrală nucleară în parteneriat cu compania americană NuScale Power care a dezvoltat o tehnologie revoluționară bazată pe mici reactoare nucleare. În septembrie 2020, compania NuScale Power a primit autorizarea în SUA pentru minireactorul său nuclear. În Europa însă, aceste minireactoare nucleare nu sunt încă autorizate. Pe lângă România, compania americană NuScale Power a încheiat memorandumuri și cu companii energetice de stat din Polonia, Bulgaria și Ucraina.

    Până acum, NuScale nu a construit nici un mini-reactor nuclear în SUA sau în vreo altă țară din lume.



    President Biden and President Iohannis of Romania will announce today plans to build a “first-of-a-kind” small modular reactor (SMR) plant in Romania in partnership with U.S. NuScale Power, bringing the latest civil nuclear technology to a critical part of Europe. The Partnership will bring SMR technology to Romania, positioning U.S. technology to lead in the global race for SMR deployment.

    Casa Albă: SUA și România vor anunța construcția unui reactor nuclear de mici dimensiuni în România / Noua tehnologie americană nu este încă autorizată în UE și nu a fost testată în nici o țară din lume


    Ne pregătim de Fallout?
    Attached Images Attached Images apps.20542.65812291288120258.78db0a4c-6279-4de9-b89c-0e62cd3d55c7.2a337b75-f025-4693-84e3-8b7a9c.jpg

  5. #3145 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Au mai fost discutii legate de energia nucleara....eu zic sa nu mai fim atat de suspiciosi la absolut orice. Cel mai probabil fac asta ca sa le mai traga teapa rusilor si sa ne indepartam de ei. Sa speram ca mai marii luminati ai nostri vor sti sa faca contracte din care sa castige si Romania ceva. Accidentul de la Cenobyl a afectat toata Europa oricum, nu conteaza ca se afla in Ucraina. Centrala de la Cernavoda merge de zeci de ani de zile si nimeni nu plange ca vai de ce avem asa ceva in Romania. Besides, toata lumea urla si se bucura mamaa ce buna e energia verde si ce economice sunt masinile electrice....in momentul in care vom avea 50% masini electrice in romania, sa va asteptati la taxe considerabile.
    Daca era asa mare pericol cu tipul asta nou de centrala, credeti ca UE ne-ar fi lasat sa facem de capul nostru ceva?

  6. #3146 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    Și de ce să construiești, mă rog, tocmai centrale nucleare? A, pentru că te numești „partener strategic" - aka colonie experimentală americană, am înțeles.

    S-au epuizat toate celelate variante, precum hidrocentralele, turbinele eoliene sau panourile solare? Am impresia că România, de ceva vreme încoace, se cam scarpină fără să aibă mâncărimi.

    Tălâmbul ăla de Iohannis i-a întrebat pe români dacă își doresc așa ceva, sau a luat țara pe persoana fizică?

    Îmi aduc aminte ce isterie națională s-a pornit legat de exploatarea auriferă cu gaze de șist de la Roșia Montană, iar acum, brusc, nu se mai isterizeaza nimeni că yankeii construiesc în România mini nuke plants.

    Nu ne mai facem bine. Așa e când ai o țară plină de ONG-iști care lovesc cu bidonașe în asfalt doar în funcție de interes și pe bază de bani intrați în cont.

  7. #3147 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Eu inteleg si punctul de vedere, dar povestile cu final fericit in care poporul decide, le gasesti doar in carti. Politica e la fel de corupta peste tot. Sunt interese mult prea mari pentru a asculta un popor. Conteaza liderii in primul rand cat de nationalisti sunt. La noi s-a fumat nationalismul de multa vreme incoace si daca la tv avem numai exemple bune gen sosoaca si becali....ce poti sa mai ceri? Citeam total random comentariile de pe facebook la interviul lui becali ca face el si drege..te crucesti cat de tampiti suntem ca natie

  8. #3148 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    Poliția Română, în misiune de autodistrugere

    Quote Originally Posted by Recorder
    Poliția Română, instituția care ar trebui să vegheze la respectarea legii, funcționează încălcându-și propriile legi și regulamente: cele care vorbesc despre obligativitatea pregătirii fizice și tactice a polițiștilor și care spun că Ministerul de Interne trebuie să le pună la dispoziție săli de antrenament și instructori specializați.

    Pentru documentarea acestui material, Recorder a vorbit cu zeci de polițiști de la structuri diferite și din mai multe zone ale țării și toți ne-au spus același lucru: cu excepția forțelor speciale, pregătirea fizică și tactică a polițiștilor se face doar pe hârtie, iar Ministerul de Interne nu asigură condițiile de pregătire prevăzute în lege.

    Este o situație care se perpetuează de peste trei decenii și care a ajuns la apogeu: în timp ce mediul infracțional a evoluat, Poliția e în criză de personal, cu dotări precare și cu oameni nepregătiți. În ultimii ani, internetul s-a umplut de filmulețe în care polițiștii se fac de râs în timpul intervențiilor. În tot acest timp, Ministerul de Interne răspândește imagini idilice cu polițiști eroi și le interzice oamenilor din subordine să vorbească despre starea dezastruoasă în care se află Poliția Română.

    Din zecile de polițiști cu care am stat de vorbă pe parcursul documentării, cei mai mulți s-au temut să ne ofere un interviu, chiar și cu promisiunea de a le proteja identitatea. Alții au acceptat inițial, apoi s-au retras acuzând presiuni din partea șefilor. Au rămas totuși câțiva care au avut curajul să vorbească în fața camerei de filmat, fie cu identitatea asumată, fie sub protecția anonimatului.

    Mărturiile lor scot la lumină problemele pe care conducerea Poliției Române și a Ministerului de Interne încearcă să le ascundă.

  9. #3149 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Quote Originally Posted by lucicleric View Post
    Eu inteleg si punctul de vedere, dar povestile cu final fericit in care poporul decide, le gasesti doar in carti. Politica e la fel de corupta peste tot. Sunt interese mult prea mari pentru a asculta un popor. Conteaza liderii in primul rand cat de nationalisti sunt. La noi s-a fumat nationalismul de multa vreme incoace si daca la tv avem numai exemple bune gen sosoaca si becali....ce poti sa mai ceri? Citeam total random comentariile de pe facebook la interviul lui becali ca face el si drege..te crucesti cat de tampiti suntem ca natie
    Nivele de coruptie exista peste tot sunt de acord insa in unele tari este la nivel obscen de ridicat. Tara noastra totusi sta mai bine decat tarile Africane, America de Sud sau din Orientul mijlociu. Pacat de oportunitatile pe care le ratam deoarece tara noastra are niste resurse care multe altele ar vrea sa le aiba si nu profitam de ele. Persoanele care sunt in functii cheie in institutiile statului, majoritatea sunt acolo prin "pile", nepotism si efectiv au un nivel penibil de neprofesionalism. Interesul propriu, dobandirea de foloase banesti prin orice mijloace e la rang inalt in Romania. Pana la urma ce rost are sa ai mare vila cand inconjurul tau este numai rahat? De ce sa-ti iei Bentley sau X6 cand efectiv nu ai infrastructura pentru a conduce acesti bolizi. Totul porneste de la educatie. Din pacate avem carente majore la acest capitol. Eu la fel ca altii sunt "afara" si-mi dau seama de diferente. De la modul cum esti servit cand mergi la brutarie pana la schimbarea permisului auto si lucrul cu autoritatile. Altceva.

  10. #3150 SP
    Member Cyrax7's Avatar
    Meriti sa mergi sa votezi si tot de "Ciuma Rosie " si fii condus!

  11. #3151 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    ROMÂNIA, TE IUBESC! - SPITALE DE HÂRTIE


  12. #3152 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Atentie la neatentie! Multe magazine online si nu numai deja s-au "combinat" cu aceste IFN-uri. Mai degraba lipsa decat sa ai credit la camatarii astia "legali"

    https://romania.europalibera.org/a/i.../31586803.html

    ---------- Post added 02-12-2021 at 22:03 ----------

    Update: acelasi link cu un comentariu similar l-am pus pe fakebook si mi l-au dat jos. No comment!

  13. #3153 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    hey salut.revin si eu cu o postare pe forum dupa multi ani.
    observ ca piata de console si-a mai revenit si cum bine se spunea cineva doar cine nu vrea nu are ps5 in ziua de azi.insa nu pot sa nu observ cum platformele de vanzare gen olx, okazii,etc s-au umplut de paraziti care vand consolele angro mult peste pretul cu care le-au cumparat (unii sunt atat de idioti incat pun si poza cu factura emag,altex,etc).

    as propune sa le dam report in masa, poate chiar si niste plangeri la anaf, acum cand statul are nevoie de bani si e cu ochii in paispe'

    nu stiu daca se va rezolva ceva dar daca un tovaras a reusit sa-i inchida gura unui vecin care isi marcase abuziv un loc de parcare neplatit in sectorul "care este" cu ajutorul politiei locale(yep, you heard right) e posibil orice.

    postez aici pentru ca are legatura cu "Ce fel de tara este Romania" iar dacă se considera ca locul postului e pe thread-ul de achiziții ps5 in România se poate muta

  14. #3154 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Nu cred ca vei rezolva absolut nimic cu asta. Scalpingul a existat de ff mult timp, doar ca average Joe nu si-a dat seama de el decat in perioada crizei de chipuri, cand o placa se vindea cu pret dublu fata de pret de achizitie iar un ps5 cu 1000 lei + peste pretul de achizitie. Sa stii ca anaful deja urmareste genul acesta de tranzactii prin intermediul firmelor de curierat, dar nu cunosc exact modul in care se procedeaza pe partea de sanctiuni. Cei care fac acum scalping cu console sunt niste amarati care incearca mai ciupeasca 100-200 lei pe o consola... Pe parte de placi video e cam acelasi lucru. Cu siguranta o sa se mai potoleasca lucrurile in viitorul nu f indepartat. Probelma mea cea mai mare este ca scalperii doar au ajutat firmele sa vada ce pret sustine piata pentru un anumit produs De aici si scumpirea PS5/XBOX (care nici nu e atat de mare avand in vedere ca exista si inflatie), nu mai vb de placi video unde si-au pus cele mai nesimtite marje de profit care au exista vreodata, nelasand loc deloc pt adaosul scalperilor.

  15. #3155 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Nu e vb de average joe cu 100-200-300 lei adaos ci de niște bișnițari nenorociți care au la vânzare cate 30-40 de console.

    După cum spuneam dacă tovarășul meu a reușit ceva cu gardienii publici in sectorul almanahe s-a mai schimbat ceva in țara asta.din inerție așa

  16. #3156 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    https://www.hotnews.ro/stiri-politic...tributiile.htm
    Judecătorii Curții Constituționale au respins marți, sesizarea făcută de USR și Forța Dreptei pe legea securității cibernetice. Astfel, proiectul de lege care extinde atribuțiile Serviciului Român de Informații va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
    Proiectul de lege privind securitatea și apărarea cibernetică este unul contestat atât de opoziție cât și de Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) care a avertizat că ar transforma furnizorii de servicii de securitate cibernetică în delatori profesioniști și ar permite acces sporit și discreționar către SRI ori MApN la problemele de securitate și la datele persoanelor private.
    „USR nu poate accepta ca România să fie transformată de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă într-o republică a securiştilor, precizează formaţiunea”, susținea USR într-un comunicat de presă.


    Nicio reactie, protest, nada.Niciun breaking news pe nicaieri.
    Societatea este asadar o masa amorfa "impinsa pe scari" de diverse grupuri de interese fie ca e vorba de psd, ong-uri, etc. sau ca e vorba de pensionari sau tineri frumosi si liberi corporatisti.
    Pe mine n-o sa ma mai vedeti la vot ever , m-am lamurit inca o data ca ce "trebuie" sa se intample se intampla oricum.
    Attached Images Attached Images ourdemocracyhasbeenhacked.jpeg

  17. #3157 SP
    Member olteanug's Avatar
    Se tot plâng mulți că dacă atacă Rusia vreo țară baltică, se activează articolul 5 și se reintroduce serviciul militar obligatoriu, că o să fugă din țară.
    „eu nu lupt pentru averile lui Ciucă și Ciolacu, nu lupt pentru casele lui Iohannis, nu lupt pentru țara asta coruptă”.

    Mă întreb dacă la 1941-1942, când Hitler invada Uniunea Sovietică, românașii ăștia ar fi spus la fel că „nu luptă pentru Ion Antonescu”? Când el și naziștii te trimitea pe front cu arcanul să te lupți și să îngheți de frig până la Odesa, Kiev și Stalingrad, indiferent ce convingeri aveai?


    Pe vremea aia nu aveai motiv, nu exista „nu vreau”, te trimitea pe front să atacă o țară străină, sau te băteau și tot te trimiteau cu batalionul disciplinar unde era și mai nasol.
    Sau în WW1 unde te trimiteau în tranșee cu o minimă pregătire.

    Astăzi, ți se cere doar să îți aperi țara după ce efectuezi un serviciu complet de 3 luni, iar ca să fii trimis pe front, trebuie să te specializezi niște ani dacă vrei în armată profesională.

    Pretindem că nu avem nimic de apărat.

    Nu că n-ai avea nimic de apărat, gen familia, libertatea, proprietatea, ori dacă nici pe asta nu le ai, gen n-ai/n-ai avut nici măcar vreo iubită, toate femeile te-au respins, stai cu chirie/ori cu părinții, ai un nenorocit de salariu minim + rate la bănci și crezi că libertatea de expresie e cenzurată pe tot internetul (și da, este), țara nu te-a ajutat cu nimic.

    Măcar îți aperi stilul tău de viață, hobby-urile și convingerile pe care le ai. Țara ți-a permis un anume grad de libertate și de oportunități. Sub ocupație/influență putinistă, nu ți le-ai permite nici pe alea.

    Ar fi oribil să înceapă războiul și tot ce ține de armată e horror în România, dar nu cred că în caz de război o să ne înroleze pe toți.

    Vestul Ucrainei, în afară că are bombardamente săptămânale pe care le interceptează cu rachetele Patriot, e ok de trăit acolo ACUM. Sunt mulți români care se duc în vacanță la Cernăuți, acum pe timp de război. Sunt tineri care n-au fost luați cu arcanul în Ucraina și care își continuă studiile la facultate și muncesc joburi normale.


    Aia cu luatul în armată cu arcanul e o prostie, o minciună grosolană propagată de propaganda rusofilă, că tocmai Rusia practică asta.

    O să fie nevoie de oameni care să gătească, să dea cu lopata, să transporte, să facă curățenie, să lucreze în fabrici pentru producția de armament, să programeze, să predea, să scrie rapoarte etc. În armată, pe front, se vor duce doar cei mai buni. Restul doar vor lua lecții de autoapărare.
    Deși cred că nici nu o să fie nevoie de serviciul militar obligatoriu, pentru că războaiele din ziua de azi au mai degrabă nevoie de operatori de drone, artileriști și piloți de avioane decât de infanteriști și tanchiști.
    Ori ca să fii infanterist, trebuie să fii foarte bun ca să te ia în armată.

    Războiul o să fie mai degrabă asimetric. Adică, doar cu drone și bombardamente cu rachete balistice, hipersonice, obuziere nord-coreene și drone kamikaze iraniene ocazionale.
    Caz în care serviciul militar obligatoriu care să te învețe cum să te adăpostești e chiar VITAL. Și vom avea mai multă nevoie de rachete SOL-AER.

    Să ne invadeze Rusia nu cred că se pune problema, cel puțin nu în următorii 10-20 ani câtă vreme sunt rușii împotmoliți prin Donbas, fiind numai 20% din Ucraina ocupată. Cu 1,3 milioane de soldați activi, Putin nu poate ocupa nici Ucraina, iar lui Stalin i-au trebuit 37 milioane de oameni, din care să moară 26 milioane, ca să poată ajunge până la Berlin cu 11 milioane, în condițile vremurilor de atunci. Azi, cu greu ar face Putin asta pentru că Europa e mai bine apărată decât era în anii 1940.

    De trimis până la Moscova nici nu o să fie cazul, fiindcă în mod sigur, nici liderii occidentali nu sunt idioți să repete greșelile lui Napoleon și Hitler, mai ales că NATO e o alianță pur defensivă.

    În cel mai rău caz, dacă se ajunge la nucleare, de ce să mai fugi? Pentru că iarna nucleară, radiațiile și foametea vor omorî orice este viu la suprafață.

    Iar dacă va fi numai război asimetric, unde să fugi? În UE? Good luck, granițele vor rămâne deschise, fiind în UE, pentru că forțele de ordine europene vor lucra la intensitate maximă să te prindă, pentru că sunt acorduri de extrădare, pe lângă faptul că o să fii bun de plată de nu o să poți achita nici la mult timp după terminarea războiului.
    Ungaria. Austria, Bulgaria și Serbia, fiind conduse tocmai de rusofili, își vor închide imediat granițele, că doar nu au chef de milioane de români fugari.
    Și dacă vrei să pleci pe alt continent în afara Europei, încă dinainte de începerea războiului, unde să fugi?


    Unde să fugi mai exact în cazul unui război NATO-Rusia/China, când întregul comerț mondial va fi paralizat, deci înseamnă că multe țări vor suferi de foame, iar războaiele mai vechi se vor reactiva? Cazi din lac în puț.

    Africa, unde-i dictatură, sărăcie și războaie civile?
    Australia unde te deportează dacă nu ai cetățenie australiană dacă România are acord de extrădare ? Also, cu comerțul mondial paralizat, acolo o să fie Mad Max direct.
    America de Sud unde o să fie războaie civile între carteluri și clanuri odată ce vor pleca toate agențiile CIA de acolo? ca să se preocupe mai mult de Europa?
    Asia? Acolo va fi cel mai mare front în caz de WW3 - Coreea de Sud/Japonia vs Coreea de Nord, China vs Taiwan și alte țări asiatice pro-americane, India vs Pakistan, Iran vs Pakistan, Arabia Saudită, Turcia vs Siria, Israel vs Egipt, Iran, Liban, Siria, Irak. Și acolo, mai mult ca sigur se va face uz de arme nucleare tactice.
    Acolo, clar o să fie bilanț de ordinul zecilor sau sutelor de milioane, la câtă suprapopulare, fanatism și sărăcie e acolo.

    Oriunde ai fugi, o să cazi din lac în puț.

    PS. Ce mai amuzant e că votanții AUR care se opun unui război cu Rusia și serviciului militar obligatoriu e că George Simion vrea reintroducerea serviciului militar obligatoriu, bașca el vrea și reunificarea cu Rep.Moldova , chestie cu care Putin nu e de acord.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 158 of 158 FirstFirst ... 58 108 148 156 157 158

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts