Originally Posted by
LucianCM
Pentru improvizatii, modari sau lucrari home made: NU le recomand nimanui care nu are experienta cat de cat in domeniul respectiv, nu are cunostinte si indemanare, daca nu stie care sunt sau care pot fi consecintele a ceea ce face mai bine sa nu faca nimic...
Nu recomand in niciun caz fibrele alea ceramice de care spunea cineva pe aici. Nici nu mai pomenesc de sanatate ci doar ca nu isi vor face treaba: nu vor "conduce" lichidul spre rezistenta. Este ca si la materialul din filtrele tigarilor: toata lumea nu cauta materiale absorbante (se putea utiliza vata medicinala) ci materiale care sa permita scurgerea lichidului viscos cu un anumit debit (nici prea tare dar nici greu)... de asta unii recomanda pentru asta pungulitele de ceai. Fibrele alea ceramice dupa cum arata si din experienta mea (am lucrat cu ele la niste aplicatii industriale pentru metalurgie) poate pot absorbi lichide dar in niciun caz nu il vor lasa sa se scurga...
La toate atomizoarele desfacute pana acum (si am desfacut cam 8 modele de atomizoare) la toate am vazut ca utilizeaza un manunchi de fibre de sticla. Rezistenta este infasurata in jurul acestui manunchi de fibre care depaseste ca lungime rezistenta. La unele modele de atomizoare acest manunchi de fibre se intinde pana la marginile atomizorului altele doar au capetele aplecate in farfurioara ceramica de dedesubt.
Singura ta modalitate de a mai aduce lichid din farfurioara la rezistenta este sa introduci niste manunchiuri de fibra de sticla care sa intre sub rezistenta si peste ea, astfel incat sa existe sansa ca lichidul atunci cand tragi sa urce spre rezistenta. Fibra de sticla gasesti in tot Bucurestiul (si cred ca in mai toate orasele): sunt zeci de kilometri de cabluri de date atarnand din stalpii de pe drumuri. Tai o bucata si acasa vei vedea ca fiecare astfel de cablu are un manunchi de astfel de fibre. Le tai la o lungime de 1 -1.5 cm si faci un manunchi mai gros (2mm) pe care sa-l impingi cu o penseta cu cap indoit. Poti introduce cateva astfel de manunchiuri pe care le inghesui sub punte, incercand mai ales pe primul sa il bagi sub rezistenta.
Mare atentie ca si cu fibra de sticla nu este de glumit: daca iti intra in plamani chiar si un singur fir poate sa-ti produca leziuni interne...