MadDoc, vezi ca ai un PM de la mine
Printable View
MadDoc, vezi ca ai un PM de la mine
@daniella. Pai mie mi-o usureaza, adica, eu nu am intotdeauna posibilitatea sa incarc bateriile, serviciul meu presupune si munca de teren cateodata de peste 24 ore fara sa vad vreo priza. Asadar, mi-e important sa nu duc lipsa bateriilor daca vreau sa "fumez".
Este vorba de-un dispozitiv pe care l-am confectionat acasa, in care um pus baterii puternice si pe care le las la incarcat peste noapte urmand sa am o zi plina de "energie" (pe putin), *zicea yoshy262, ca dispozitivul lui care e asemanator cu al meu, ca-l tine cam 3 zile. E super.Doar ca in loc sa infiletezi atomizorul la bateria obisnuita, il infiletezi la acea "cutiuta". (Nu mai fumezi din "tigara", fumezi direct din "pachet") :D, E o chestie si asta.
Pot infileta am ambele atomizoare deodata. Teoretic, s-ar putea "fuma" Practic, mai greu :D
DSE901, cu mustiucul lui, e mai lung si e primul accesibil, al doilea RN4081 e mai scurt si nu se poate trage din el in paralel, doar pe rand. Ai inteles ideea mea ;), vreau doar sa-i fac o improvizatie dintr-o clama, care s-o pun lateral pe box unde sa pun atomizorul nr.2, pt rezerva si care v-a fi RN-ul. Se duce un atomizor, infiletezsi folosesc al doilea ;)
Dupa ce-mi achizitinez un webcam, am sa fac si eu un filmulet.
Ce-mi place mult la lucrarea mea, este ca mi-a iesit la dimensiuni minime, Am inghesuit totul exact in limitele suportate. Sti cum arata si cat de mica e carcasa unui incarator de RN4081. Nici n-as fi crezut ca pot pune in carcasa 3baterii, 3 conectori diferiti, fire, led, buton si sa-mi iasa totul OK.
Faina ideea.
Pacat ca nu se gasesc si in comert..dar poate il patentezi.
PS: te-ai mai impacat cu e-fumatul?
Pai m-am mai impacat, ieri am primit 3 atomizoare (putin folosite) le-am curatat cu apa oxigenata "curentata" :D si acum 2 merg super ca-s originale, al treilea noname, e varza ca din fabricatie.... e bun doar de materie prima pt improvizatiile mele :D. Abia saptamana viitoare imi vin atomizoare noi. Acu ca am muscat-o de N x, sunt mai atent si mai rabdator cu ce cumpar.
Daca vrei un "patentor" mai bun si mai profesionist si din Bucuresti (nu din capatul tarii k mine) trimite-i un PM la MadDoc, se pare ca yoshy e super multumit de cutiuta facuta de el. Sper sa nu se interpreteze gresit... e vorba de niste improvizatii nu-s produse existente in comert sau useri favoriti cu caracter reclama.
De ce nu foloseste nimeni la "cutiutze" acumulatorii de tigari electronice ? Apropo, amestec apa oxigenata cu 1/3 hellas de lamii. Dar nu las atomizorul mai mult de doua ore ca-i pica vopseaua de tot :D
Pt ce sa pui acei acumulatori marunti care-s facuti pe 3,6V si amperaj f mic...
Am randament mult mai bun cu baterii AA sau AAA de 1,2V pt ca legate inserie aduni amperajul, iar daca legi baterii de 3,6V in serie sa aduni amperajul, aduni si voltajul si nu-i bine. Trebuie maxim 5V altfel arzi nichelina. Daca legi in in paralel tot n-ai facut nimic. Sau doar 1 baterie AA de 3,6V dar amperaj de minim 800 ca sa te poti intinde pe durata unei zile
Bateriile ramase de la descompletarile mele, nu le arunc, le folosesc pt inlocuire cand nu mai sunt buni cei folositi, pt ca imi pastrez macar 1-2 acumulatori obisnuiti. Pai nu ma duc chiar cu box-ul la o cafea, o terasa, folosesc acumulatori originali. Nu vreau sa creada lumea ca-s cine stie ce ciborg >:)
Folosesc box-ul meu pt curatit atomizoare si functioneaza exceptional, pun cu picuratorul apa oxigenata in atomizor si ii dau buton cca 30 secunde pana fierbe apa, mai repet de 2-3 ori si se curata super. Apoi il las intr-un paharel cu apa oxigenata cam 1 ora Nici nu-ti vine sa crezi ce mizerii se desprind. Si chiar functioneaza atomizorul cum trebuie apoi. Bineinteles, mai dureaza amorsarea lui.
Acumulatorii din bateriile de tigari sunt de 100-180mAh, atomizorul trage ~1000mAh la 4V (cu mici variatii in functie de model).
Nu pot fi legati in paralel deoarece fiind neprotejati pot exploda. In serie nu creste decat tensiunea de lucru, intensitatea ramanand aceeasi.
wolfy, incearca sa-l lasi peste noapte in propilen glicol. Pe langa faptul ca dizolva depunerile din atomizor, il sufli si e gata de folosit, nu trebuie amorsat sau uscat.
Propylen Glycol n-am si nici nu stiu de unde sa-mi procur :-?
daca folosesc e-liquid, il risipesc si nici n-am prea mult, isi pierde din arome, i se evapora alcoolul tertial din el si se ingroasa/ Defapt nici n-ar trebui sa pun in calcul e-liquid, continutul acestuia provoaca depunerile :-S
Este de cumparat de undeva Propylen Glycol?
Si da.... ai dreptate (ca de obicei:P) intesitatea curentului nu se aduna la legaturile in serie, doar tensiunea.
In legatura cu propilen glicolul ai PM.
De aia suntem aici sa ne aducem reciproc pe fagasul corect ;)
Eu n-am mai curatat atomizoare in apa oxigenata cam demult...Dar seara ii suflu bine (iese destul lichid) si-i las la scurs pe un servetel.
E o solutie buna sau ar trebui ca la un anumit interval de timp sa le fac baie? Mentionez ca sunt destul de multumita de cantitatea de abur pe care o scot (DSE 901 si RN4081 folosite simultan).
Vreau sa mai cer pareri despre e-lichidul healthcare: cei care l-au folosit cum li s-a parut? Mie mi s-a parut de cosmar. L-as putea combina cu altceva sau il arunc la cos?
healthcare - are gust proeminent de medicamente + gingseng.. binenteles..doar asta are in el..teoretic.
Poti incerca o combinatie simpla de aroma (ceva ce-ti place tie) si se va mai estompa gustul neplacut.
Eu personal l-am combinat cu cirese si capsuni (0 nicotine) si pot sa-l folosesc.
PS - nu stiu chinezii cat de "seriosi" sunt si intradevar complexul de vitamine sa fie complex de vitamine si nu cine stie ce solutie de omorat gandaci :D
Le-am amestecat direct in flacon gol.
Am pus healthcare 4 mll si 1 mll de cirese...
In cazul in care nu iti place ce iese poti adauga mai multa aroma..deh.. fiecare percepe altfel gustul.
Ia-o incet si daca nu-ti place ce iese din prima..mai adauga pe parcurs pina ajungi la un rezultat satisfacator.
PS - dupa adaugare sa le agiti bine.
PS 2 - eu am amestecat lichidele de la "furnizori" diferiti.. pina acuma nu am intilnit efecte adverse... doar ca mi-a mai crescut o minuta pe spate si inca un picior :))
De ce nu va luati lichide cat mai simple? sau cu gust mai aspru ex: tobbaco, coffe
Astea cu N arome, mi-au parut interesante la inceput, ex: cigar cu gustul lui de miere (acu nu-l mai pot suporta)
Mi-am luat France Pipe, mahoarca puturoasa in toata regula si tare ca focu, ca-i XXhigh, acu imi trebuie propylen glycol simplu sa-l mai diluez, in combinatie cu cigar e imposibila :(
Ce-l mai OK mi se pare tobbaco, simplu si mai necolorat sau regularele MB/ Camel, cel mai super Regular Tabac mi-a fost Johnson Creek Xhigh/ iar daca vreau sa mai trag si ceva aromat, menta si atat care merge super bine si cu O nicotine ;)
Sunt atatea arome prin targ..ca n-am ajunsi sa le incerc pe toate..si sunt mai "proaspata" pe taramul asta. Tabacco nici nu l-am incercat inca, pana acum cred ca ciocolata e nr 1 ..dar mai am de pufait.
---------- Post added at 06:34 PM ---------- Previous post was at 06:28 PM ----------
Vreau sa va mai intreb cateva chestii tehnice referitor la filtrele facute din Juwel (n-am gasit Fluval); in pagina 48 MadDoc a postat un filmulet referitor la modul in care le poti face. Ceea ce n-am inteles (ca nu inteleg f bine engleza) e la ce foloseste batul bagat in filtru (sau ce-o fi acela).
A doua intrebare e cat timp se poate folosi/umple un filtru original si cat unul facut artizanal.
La intrebarea cu batul acela, e defapt un tubusor, pt ca atunci cand picuri in "vata/ burete" ramane aerul pe fundul cartusului si e mai dificil sa umplii tot cartusul cu lichid, daca punem un tub mic, pe intre peretele cartusului si vata, aerul ramas va iesi pe acolo si umplii cartusul in totalitate
Eu am umplut filtrul original de vreo 20 ori, dar mi-am dat repede seama ca nu-i igienic. Asa ca, originalul max 10 incarcari.
Daca ai vata Juwel, poti sa-ti faci de lucru mai des, ai de unde sa-l schimbi ;)Vezi tu, mie mi-e cam lene sa tot schimb cartuse, cand snt acasa rareori folosesc cartusul, ma duc tot pe "picatura in atomizor"
Mersi, Wolfydaniel!
Eu nu prea folosesc picatura in atomizor...so, ai idee de unde pot sa procur tubusoare???
Eu am facut din plasticul de la izolatia unui fir (cablu) si chiar functioneaza chestia asta. :D
Din ce-ai mai putea face tubusoare ... Nush, .... pasta de pix, goala, tai cu foarfeca usor de-acolo.
Am incercat citeva produse de pe bestecig si sint supermultumit. Faza e ca si RY-4 xhigh are gust (tot) de iarba/alge de mare cu toate ca ar trebui sa fie caramel plus vanilie la gust. Inainte gustasem niste Virginia. Acum am si cirese si piersici high dar cred ca s-au incurcat in sticlute si mi-au pus xhigh la piersici. Piersicile nu merg combinate cu nimic deoarece au gust foarte intens. Am combinat acestea cu Kent dar tot piersicile erau predominante. Am avut un cartus de Malboro de la Janty si l-am combinat cu ciresele. Bomba bre !!! Supermarfa, nu am cuvinte ce bun e. Oricum ciresele au un gust mai "sec" iar cu Marlboro e super. O sa comand la ei niste Marlboro si niste cirese xhigh, eventual niste cafea sa vad ce gust au. Nu-mi place gustul de lapte in cafea si sper sa fie cit mai "seaca". Dar si gusturile dulci de la bestecig sint marfa si superparfumate. Nu contin asa mult propylen din ala asa ca le recomand. Le gasiti si la Lucian sau Eugen la pret de 20lei/10ml. Aproximativ si estimativ... Scuze de reclama dar merita incercate, valabil pentru bucuresteni, nu stiu pt alte localitati...
Am reusit sa combin cartusele tubulare de dura sau joye (negre si albe) sa le pun pe dse901. E simplu, inainte erau prea subtiri si ieseau. Am luat un ac de cusut (cu ajutorul unui patent) inrosit in foc la aragaz si am dat/tastat cu latul lui peste marginile cartusului incit sa se formeze niste striatii. TURBO dse901 !!!
Se pune pe "vata" o picatura din lichidul "x" si alta din lichidul "y" iar pe atomizor o singura picatura din lichidul care doriti sa predomine. Sau la mijlocul tubului citeva picaturi intre "vate" din al doilea lichid si cu o penseta se impinge putin in sus si in jos "vata" pina considerati ca sint amestecate.