Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 52

Thread: Ce facultate sa aleg?

  1. #21 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    E greu pentru cine nu invata. Oh the hell with it, nici eu nu invat, but I get by

  2. #22 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Mai băieți, puteți sa îmi daţi și mie niște informații despre FAIMA? Orice, ma refer la experiente personale, nu chestiile care le găsesc pe site-ul lor.

  3. #23 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Dar acum sincer cine ar vrea sa faca facultate si sa nu invete peste tot inveti si la poli daca esti serios o termini, in plus nu te angajeaza diploma (daca asta aveti impresia)

  4. #24 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Pana si la Poli, la Automatica unde sunt eu si se spune ca e cea mai buna, cea mai tare, e un c*cat imens, 70% din materie e DEGEABA si un gunoi total. Da, la restul de 30% inveti ca-ti place, dar in rest...

    @Marinake, am un fost coleg de generala+liceu care e anul 3 acolo, o sa-l intreb si revin cu detalii.

  5. #25 SP
    Member ymess's Avatar
    Quote Originally Posted by paunstefan View Post
    Ma cam feresc de Politehnica pentru ca am auzit ca e foarte greu, si eu nu prea ma inteleg cu fizica.
    Nu asta ar fi problema, oricum o sa reiei fizica de la zero, doar sa stii de la inceput ca o sa faci fizica la greu toti anii de facultate.

  6. #26 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    Dar acum sincer cine ar vrea sa faca facultate si sa nu invete peste tot inveti si la poli daca esti serios o termini, in plus nu te angajeaza diploma (daca asta aveti impresia)


    Daca te angajezi la stat, conteaza diploma.

    ---------- Post added 17-01-2015 at 21:29 ----------

    Quote Originally Posted by ymess View Post
    Nu asta ar fi problema, oricum o sa reiei fizica de la zero, doar sa stii de la inceput ca o sa faci fizica la greu toti anii de facultate.


    Nu se mai face mecanica tridimensionala? Nu se ia fizica de la zero, ci e mult mai grea decat in liceu.

  7. #27 SP
    Member ymess's Avatar
    Eu am auzit mai ales de AC, fizica generala se face in anul I. Dupa aceea se axeaza pe electricitate si chestii de genul, conductori, semiconductori, si nu stiu cate or mai fi. Da, e la un nivel mai avansat dar tot pornesti de la zero, inclusiv definitia acceleratiei, inertiei si restul notiunilor. Nu zic ca e usor, dar ai sanse sa recuperezi daca ai lipsuri din liceu.

  8. #28 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Depinde de la facultate la facultate. Eu la Automatica am facut mecanica tridimensionala, dar ne-a luat de la zero, am inteles imediat. Peste tot ne-a luat de la inceput, n-am avut probleme...

  9. #29 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Interesant topic. Nu fa economie, nu fa drept, nu fa medicina. Primele doua pentru ca deja le face toata lumea, si de fapt nu vei face nimic cu o valoare reala. Sunt facultati pe care le faci pentru diploma, diploma care te ajuta sa iti iei un job. Corporatism la el acasa. Nu fa medicina pentru ca nu merita efotul depus pentru rasplata ulterioara, cel putin nu in Romania. Daca ai posibilitatea, pleaca din tara. In Anglia iti plateste statul si inapoiezi banii dupa ce te angajezi. In felul asta iti platesti si scoala, carti, etc si ai si un job asigurat apoi. Nu e atat de simplu insa sunt destule programe de genul si te poti interesa.

    Dintre cele enumerate de tine m-as duce la jurnalism. Jurnalismul iti permite sa scrii ulterior despre orice, fie despre calculatoare, jocuri sau ce pisici iti mai trece tie prin cap. Iar desi e mai greu sa prinzi un job, daca ai un simt artistic poti ajunge undeva.

  10. #30 SP
    apd
    Junior Member apd's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Interesant topic. Nu fa economie, nu fa drept, nu fa medicina. Primele doua pentru ca deja le face toata lumea, si de fapt nu vei face nimic cu o valoare reala. Sunt facultati pe care le faci pentru diploma, diploma care te ajuta sa iti iei un job. Corporatism la el acasa. Nu fa medicina pentru ca nu merita efotul depus pentru rasplata ulterioara, cel putin nu in Romania.
    1. Ce înţelegi prin "nu vei face nimic cu o valoare reala"?

    2. Dacă te atrage unul din cele două domenii (economie/drept) şi eşti dispus să depui oareşce efort în perioada studenţiei (învăţat + internshipuri), e destul de probabil să îţi găseşti un loc de muncă bun* încă din timpul facultăţii. Nu vei fi la fel de bine plătit precum un it-ist în primii ani, dar, pe parcurs, dacă doreşti să te dezvolţi profesional, n-o vei duce rău deloc.

    *loc de muncă bun = loc de muncă în domeniul studiat şi plătit ok, raportându-ne la salariile din România

  11. #31 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar
    Este deja inflatie de juristi si economisti, cat de bun ai fi dupa ce termini facultatea e foarte greu de gasit ceva si cat de cat bine platit. Poate daca stii vreo 3 limbi straine sa ai o sansa.


    Jurnalism nu prea e bine sa faci, decat daca vrei sa ajungi ca Gadea, Badea, Sorina Matei, Turcescu etc., sa spui la televizor sau sa scrii in ziare ce ti se dicteaza sau ce ti se sugereaza. Presa nu mai este libera.


    Acum, pe bune, toata lumea vrea sa faca facultate, dar multi ajung vanzatori in super/hipermarketuri sau in mall-uri. Decat sa faci o facultate si sa ajungi sa faci munca necalificata, mai bine te orientezi catre o meserie calificata. Gandeste-te ca nu toata lumea care are facultate are si loc sa se angajeze pe domeniul din facultate.

  12. #32 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    @apd:

    Nu poti compara cele doua domenii cu ce face un profesor de exemplu, care face ceva concret, educa tinerii, viitorul societatii. Nu poti compara nici cu un medic care salveaza vieti umane. Ce face un economist? Incheie contracte, face rapoarte, tine bilantul, etc. Cine schimba lumea mai mult dintre cei doi? Cine are o valoarea reala mai mare?

    Nu vorbesc despre gasirea unui job, orice economist isi va gasi un job, am colegi care dupa ce au terminat facultatea au inceput sa lucreze pe 3000RON la HP, asta in timp ce un medic rezident primeste o treime. Si care a invatat mai mult, care schimba cu adevarat lumea intr-un fel?

    Am o lipsa de interes vizavi de economisti, magistrati si alte domenii de genul asta. Nu sunt impresionat deloc. Mai ales ca am ajuns sa cunosc cum se face economia si dreptul in Romania, iar singura concluzie la care am ajuns e ca totul e o mare farsa facuta in bataie de joc.

    Spun astea dupa ce am facut un an de ASE si am continuat studiul in Olanda.

  13. #33 SP
    apd
    Junior Member apd's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    @apd:

    Ce face un economist? Incheie contracte, face rapoarte, tine bilantul, etc
    Elemente care permit desfăşurarea optimă a activităţii unei companii. Companie care plăteşte impozite şi taxe statului. Stat care plăteşte salariile medicilor care salvează vieţi şi profesorilor care educă viitorul societăţii . Înţeleg ce vrei să spui, doar că mi se pare puţin greşită părerea ta cu privire la anumite profesii.

    În ceea ce priveşte modul în care se face economie în România, cam ai dreptate. Numai că în perioada studenţiei contează mai mult decât orice studiul individual în domeniul de interes.

  14. #34 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar
    Teoria ca teoria, practica ne omoara.

  15. #35 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Well, am mai stat putin cu ochii pe net, am mai discutat cu ai mei care brusc par interesati si nu mai sunt asa fixat cu vedere la FAIMA. Pare o facultate ok dar nu stiu ce sa zic. As urma mai degraba ceva in zona constructiilor daca tot am pierdut 4 ani studiind arhitectura. Nu m-ar deranja o functie ca inginer pe santier undeva in Europa sau cine stie, poate chiar mai departe ca tot imi dau examenul Cambridge.

  16. #36 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar


    ---------- Post added 07-02-2015 at 18:26 ----------


  17. #37 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Si eu sunt in aceeasi situatie... Vreau la Electronica, am facut o pasiune pt circuite si chestii de genu... Ai mei nu stiu insa ce iesi dupa, ce salariu, gasesti locuri de munca, etc. ... Si nu am gasit cine stie ce pe net...

    Mai luam in calcul Automatica tot la Poli dar nu stiu daca intru si e ca f**ere am auzit ...

    Imi place teatru dar la UNATC nu vor ai mei sub nicio forma desi as face facultatea aia cu inima dubla de bucurie ....
    Ma rog.

    Ma mai gandeam si la Cibernetica dar tot asa, nu stiu cu ce se mananca...

    Ajutor va rog, orice detaliu e bine venit ! Multumesc !

  18. #38 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar
    Daca vrei la Electronica, ori trebuie sa stii software cand termini facultatea, ori ca lumea partea de hardware (ceva de gen, retele de comunicatii), altfel agent de vanzari ajungi pe domeniul asta.

  19. #39 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Bun bun, si ce iesi de acolo. Cu ce calificare ? Doar nu trec oricum prin facultate ca prin branza, totusi e Poli, nu e chiar asa simplu

  20. #40 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by MihneaWii View Post
    Bun bun, si ce iesi de acolo. Cu ce calificare ? Doar nu trec oricum prin facultate ca prin branza, totusi e Poli, nu e chiar asa simplu
    nu stiu ce dracu iesi de acolo dar am peste 8 prieteni care au terminat electronica, depinde ce specializare iti alegi in anul 3 parca, vreo 4 au ales telecomunicatii si castiga lejer peste 2500 pe luna plus bonusuri, iar o parte au teminat ceva cu minirobotica sau minicontroale si castiga tot asa de bine, cel mai bun prieten al meu a fost angajat din anul 4 la o firma de HW si castiga peste 3500 avand posibilitatea sa ajunga pana pe la 7000 dupa master. depinde de specializare poti sa ajungi de la supravegherea si reparerea unor retele de telecomunicatii (orange, vodafone) sau chiar proiectarea de chipuri si senzor, chestii ce se pun intr-un tv sau masina.

    ---------- Post added 22-02-2015 at 17:57 ----------

    PS: nu au terminat cu note mari, dar si-au gasit joburi foarte bune, ca este o ofera mare si in ziua de astazi studentii de la poli nu mai sunt asa de straluciti, asa ca poti sa iesi in evidenta. la automatica nu stiu nimic

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 6 Last Post: 03-05-2015, 18:44
  2. Ce sa aleg? By Asghaar in forum Hardware
    Replies: 2 Last Post: 14-10-2009, 23:36

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts