Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: User Preview: Mindjack

  1. #1 SP
    Member hibrid13's Avatar

    User Preview: Mindjack

    Premisa jocului Mindjack este una destul de interesanta, desi s-ar putea sa dureze ceva timp pana sa-ti dai seama de ce se intampla in jurul tau. Acest nou titlu a fost descris de echipa ce-l produce, Square Enix, ca fiind un "hybrid perpetual multiplayer game" construit intr-o atmosfera de "singleplayer". Daca nu sunteti siguri de ceea ce inseamna acest lucru, ar fi bine sa aruncati un ochi pe restul preview-ului.

    Inainte de a ne avanta in descrierea caracteristicilor legate de gameplay, sa discutam putin despre story. Povestea se desfasoara in jurul protagonistului Jim Corbin, un membru al FIA (o agentie federala), ce are ca principal scop salvarea unei femei pe nume Rebecca Weiss. Pe la inceputul jocului, in momentul in care o gaseste, cei doi sunt atacati de soldatii "Nerkas", acestia din urma apartinand unei corporatii militare cu acelasi nume (corporatia militara face parte dintr-o mare companie, ce se ocupa cu cercetarea in domeniul tehnologiei). Odata intrat in rolul lui Jim Corbin, va trebui sa o aperi pe Rebecca si sa aflii de ce esti haituit de acesti soldati. In nivelul prezentat in demo, am putut descoperi una dintre locatiile prezente in joc, aeroportul San Mira, in care puteai observa soldati si drone dar si oameni de rand destul de bine inarmati. Totul se petrece in anul 2031, asa ca se poate simti foarte bine atmosfera futuristica indusa de mediul inconjurator, desi unele haine ale oamenilor de rand ar putea sugera ca actiunea se petrece intr-o cu totul alta era.

    Cel mai important element ce ofera povestii un feeling aparte, este "headset-ul" inventat de Nerkas, folosit pentru aplicatii practice, precum faptul ca le permite oamenilor sa deschida televizorul sau sa foloseasca cuptorul cu microunde fara a efectua vreun efort fizic. In orice caz, odata ce grupul militar a pus stapanire pe acest headset, el a ajuns sa fie folosit cu scopul de a controla mintile oamenilor, astfel incat oricine purta device-ul putea fi "hackuit" si folosit in orice scop. Acesta este un element important al jocului, deoarece in timp ce parcurgi campaign-ul in singleplayer, poti intra in mintea oricui si-l poti controla dupa bunul plac. De exemplu, am putut urmari cum Jim patrunde in mintile unei patrule de soldati, care apoi au inceput sa se impuste intre ei fara vreun motiv anume. Poti avea pana la trei "scalvi" care sa-ti indeplineasca ordinele, fie pana cand o anumita locatie este securizata, fie pana cand acestia mor sau sunt grav raniti. Exista de asemenea si un fel de cronometru, care iti arata cat de des poti "hackui", asa ca nu vei putea apela la aceasta putere oricand doresti. De asemenea, daca vrei sa treci de la mintea cuiva la mintea altcuiva, poti sa faci acest lucru utilizand "bumper buttons" pentru a prelua controlul mintii oricarui om ce-ti iese in cale. In acest caz, atributiile functionale ale corpului tau sunt preluate de AI. Totodata, daca mori in corpul unui strain, vei fi instant teleportat inapoi in corpul original, asa ca ii poti folosi pe altii drept un scut uman.

    Multiplayer-ul intervine si el destul de des. Daca esti online, poti gazdui propriul joc, la care se pot conecta pana la cinci jucatori care se vor alatura tie in campaign-ul din singleplayer. In momentul in care sunt toti conectati, ei sunt repartizati fie in echipa Rosie fie in echipa Albastra si pot intra in mintile inamicilor tai pentru a-ti pune, evident, bete-n roate. Vei continua sa progresezi in campaign si vei castiga puncte in plus daca invingi inamici "reali". Daca tu doresti sa intri in campania altcuiva, poti alege din meniul jocului "Hacking mode". Dar, sa speram ca aceste servere nu vor fi pline de jucatori rebeli, care in loc sa respecte obiectivul jocului, vor recurge la actiuni dupa cum ii taie capul. Pare destul de confuz, nu-i asa? Nu-i problema, odata intrati in joc nu va dura mult pana sa constatati ca totul are un sens.

    Experienta acumulata este destinata in mare parte upgrade-urilor, pentru a te putea echipa cu abilitati speciale, ce-ti vor usura misiunea atunci cand vine vorba de "mind hacking". Un exemplu ar putea fi abilitatea de a deveni invizibil, ingreunandu-le si mai mult misiunea inamicilor de a te gasi. Aceste "talente" iti ofera avantajul de a-ti customiza caracterul, in timp ce progresezi in joc. Campania va dura in jurul a 10 ore, iar jucatorii vor avea posibilitatea de a se intoarce la orice misiune doresc, odata ce aceasta a fost indeplinita cu succes.
    Lumea din Mindjack este plina de arme futuristice care stralucesc in lumina soarelui, braicade care se asambleaza automat in apropierea soldatilor ce au nevoie de aparare si de mediul inconjurator care prezinta cu fidelitatea viziunea producatorilor despre viitor.

    Jocul celor de la Square Enix propune cateva idei foarte interesante pentru un shooter modern. Stransa legatura dintre multiplayer si singleplayer reprezinta o distractie pe cinste, dar si acest subsistem de "mind hacking" combinat cu actiunea de rigoare, ofera jocului un caracter unic.
    Nu mai e mult pana vom vedea ce ne rezerva acest titlu. Mindjack va debuta pe data de 18 Ianuarie 2011 in America de Nord si pe 21 in Europa (27 Ianuarie in Japonia si 10 Februarie in Australia). Va fi disponibil pentru Xbox360 si Playstation 3.

    "The mind is a terrible thing to waste. So, now that you have this technology, use it wise and for a noble purpose."
    Attached Images Attached Images 08.jpg 11.jpg mindjack-system-1-3.png mindjack-wallpapers-3.jpg mj01.jpg ps3_mindjack_8a3fe319b6737868bd7c987345a0cdd315.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member blackshadow's Avatar
    se presupune a fi grafica de an 2011? daca da sunt profund dezamagit, jocul arata ca din 2007

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Jocul este doar o "copie ieftina" dupa mai vechiul Messiah. grafica este la pamant. sunt curios de control si gameplay/poveste.

  4. #4 SP
    Member hibrid13's Avatar
    Acum am vazut si eu review-ul pentru Mindjack. Pacat de ideea centrala fiindca soundtrack-ul, gameplay-ul, AI-ul, grafica sunt realizate foarte prost. Imi pare sincer rau de munca in van a celor de la Square Enix. Bani risipiti de pomana, pacat.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 03-07-2011, 19:28
  2. User Preview: RAGE By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 10 Last Post: 27-02-2011, 05:05
  3. User Preview: F.3.A.R. By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 18-02-2011, 17:27
  4. User Preview: L.A. Noire By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 13-01-2011, 01:29
  5. User Preview: SKate 2 By GeOKeR in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 07-08-2008, 18:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts